CASE STUDY

Print tastbaar maken

Toegevoegde waarde creëren voor mensen met een visuele beperking

Tactile print from Arizona flatbed printer


Dankzij de Arizona kunnen we klanten nu braille, grote letters, audio, reliëf en digitaal leesmateriaal in één compleet pakket aanbieden.

Andrea Haklander, Braille- en reliëfmanager, CBB

Een totaalpakket

De Christelijke Bibliotheek voor blinden en slechtzienden (CBB) heeft een van de grootste braille drukkerijen in Europa. Ze produceren al meer dan 100 jaar braille. Met de komst van de Arizona en de Zünd/ProCut digitale snijtafel kunnen ze nu een totaalpakket aanbieden.

90% van de producten die op de Arizona worden geprint zijn reliëf prints. Voorheen was het niet mogelijk om reliëf te combineren met fijne structurering of te combineren met kleurenprint, en was het ook niet mogelijk om reliëf te printen op andere materialen. Nu is dat allemaal wél mogelijk geworden.

Nieuwe toepassingen - mallen printen voor het produceren van papier met reliëf

Een van de nieuwe toepassingen waar CBB enthousiast over is, is het maken van mallen op de Arizona met behulp van Touchstone-software. Met de Arizona printen ze een twee op elkaar passende mallen en deze worden op de Zünd/ProCut-tafel op het juiste formaat gesneden. De mallen worden vervolgens in de Heidelberg-pers geplaatst. Vervolgens wordt het papier tussen de 2 mallen gedrukt, zodat er tastbare stippen in het papier ontstaan. De mallen moeten zeer nauwkeurig zijn, omdat de stippen exact overeen moeten komen met de print die op het papier is gemaakt.

De kwaliteit van dit braillemateriaal is veel hoger dan die van het alternatief en het is mogelijk om ongeveer 1.000 reliëfbladen te maken met de nieuwe mallen. Met de oude manier van produceren van de mallen, konden slechts 250 bladen worden gemaakt. Een enorme winst.

Tactile card with braille printed - letterpress embossed

Toekomst

Samen met gebruikers en andere partijen die betrokken zijn bij het verhogen van de toegankelijkheid, wil CBB prachtige nieuwe producten ontwikkelen die werkelijk toegevoegde waarde bieden voor mensen met een visuele beperking.We zijn begonnen in de bibliotheekwereld, maar nu werken we in alle sectoren waarin informatie wordt gebruikt. Denk aan onderwijs, musea en de vliegtuigindustrie.

Gerard Cornet, General Manager, CBB

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Bent u klaar om uw bedrijf te laten groeien met nieuwe toepassingen?

CONTACT met een specialist

-->