Future Book Forum23_Website_image

EVENEMENT

FUTURE BOOK FORUM 2023

Dit jaar vieren we 10 jaar Future Book Forum in ons Customer Experience Centre in Poing, Duitsland. Twee dagen vol presentaties, discussies en netwerken, allemaal gericht op het benutten van de kracht van vloeiend ontwerpen.

Uw doelgroep vergroten dankzij vloeiend ontwerp

Het Future Book Forum van Canon is een exclusief, wereldwijd netwerkevenement voor de boekenbranche. Uitgevers, printbedrijven en experts uit de branche krijgen de kans om deel te nemen aan een open uitwisseling van ideeën en zo bij te dragen aan de toekomst van het boekenvak.

De mogelijkheden waarover de uitgeversbranche vandaag de dag beschikt, waren slechts 10 jaar geleden nog ondenkbaar. Sindsdien zijn er razendsnel nieuwe innovaties op het gebied van werkwijzen en technologie ontstaan, wat heeft geleid tot ongekende creativiteit en groei.

Ter gelegenheid van de tiende editie van dit evenement kwamen de belangrijkste spelers uit de branche bijeen om de ideeën, tools en technologieën te verkennen die de toekomst van de branche bepalen.

Vloeiend ontwerp

Het thema van dit jaar is gericht op krachtige mogelijkheden op de grens tussen fysieke en digitale creativiteit. Bij vloeiend ontwerpen draait alles om de manier waarop we lezers een betere boekervaring kunnen bieden door fysieke en digitale ontwerpen samen te voegen en barrières weg te nemen. Het begint bij de klant: het creëren van probleemloze ervaringen en het variëren in de benadering om beter aan te sluiten bij de doelgroep.

FBF23_Liquid Design_Video_Thumbnail
FBF23_Publishing 2030 Accelerator_Video_Thumbnail

Publishing 2030 Accelerator

De Publishing 2030 Accelerator werd geïntroduceerd op het Canon Future Book Forum 2022 om de systematische verandering richting duurzaamheid binnen de uitgeversbranche te versnellen. De leiders van de eerste drie werkgroepen gaven een update van hun werk in het afgelopen jaar, evenals inzichten in hoe verder te gaan in 2024 en daarna.

10-jarig jubileum

Al tien jaar brengt het Canon Future Book Forum uitgeverijen en printbedrijven samen om te werken aan nieuwe ideeën en om verschillende perspectieven te delen over hoe de toekomst van het uitgeven van boeken eruitziet. Het gaat niet om het op pallets plaatsen van boeken, maar om inspirerend netwerken en het tonen van inzichten over het creëren van kansen die efficiëntie en waarde opleveren.

FBF23_10 years_Video_Thumbnail

Sprekers

 • Wereldwijde opiniemaker, auteur, futurist en spreker

  Peter Fisk

  De kracht van vloeiend ontwerpen
  Het idee van vloeiend ontwerp onderzoeken om de boekervaring opnieuw te visualiseren, te interpreteren en te ontwikkelen.

 • SVP, lifestyle, kennis en nieuws in de toekomst

  Sophie Wybrew-Bond

  Doelgroepen samenbrengen met boeiende ervaringen
  Verbind doelgroepen met hun passies door content te maken, innovatieve technologie te ontwikkelen en boeiende ervaringen te bieden.

 • Contentcreator en communitymanager bij Tandem Collective

  Holly McLoughlin

  De kracht van vloeiende marketing benutten
  Vergroot uw doelgroep met realtime digitale activering door middel van cocreatie en copromotie op diverse platforms, van Instagram tot TikTok.

 • CEO en medeoprichter van Ludenso

  Eirik Wahlstrøm

  De fysieke en digitale wereld overbruggen met AR
  Vloeiend ontwerp in de praktijk. Door een naadloze ervaring te bieden, van studieboeken tot digitale content, kunnen uitgevers leraren en leerlingen hun eigen leertraject laten kiezen.

 • VP bij International Publishers Association

  Gvantsa Jobava

  De toekomst van het uitgeven van boeken
  Verbanden leggen tussen discussies op het Future Book Forum en wereldwijde kansen die door IPA zijn gesignaleerd en de vooruitzichten voor uitgevers om grote uitdagingen aan te gaan.

 • Oprichters van Quantic Brains

  Julio Covacho López en Manuel Lucania Fesser

  Processen voor contentcreatie transformeren met AI
  Menselijke hersenen ontwikkelen kunstmatige hersenen. AI-tools en -services gebruiken voor het automatisch genereren van content zonder of met zeer weinig menselijke inbreng.

 • Rachel Martin - Global Director of Sustainability bij Elsevier

  Dr. Michiel Kolman - SVP, Research Networks en Academic Ambassador bij Elsevier

  Richard Charkin - uitgever en voormalig voorzitter van de IPA Jörg Engelstädter - oprichter van het Future Book Forum bij Canon Publishing 2030 Accelerator
  Het stimuleren van systematische veranderingen in de richting van duurzaamheid binnen de uitgeversbranche. De teamleiders van het initiatief geven een update over hun werk.

 • Stefano De Marco - CEO bij Tecnau / Sitma

  Sara Panceri - communicatiemanager bij TXT Spa

  Een vloeiende winkelervaring creëren
  De toegang tot onderwijs steeds eenvoudiger maken. Met de support van SITMA's innovatieve verpakkingsoplossingen en hun eigen expertise op het gebied van distributie, levert TXT een online service op maat voor schoolboeken in winkels.

 • Media evenement

  Ontdek meer

  Gerelateerde producten en oplossingen

 • ROTATIEF KLEURENINKJETSYSTEEM

  ProStream 3000-serie

  Versnel de digitale transformatie met twee veelzijdige rotatieve inkjetproductieprinters die ideaal zijn voor een printomgeving met hoge volumes.
 • ColorStream 8000-serie

  Stap nu de toekomst in met de kwaliteit en betrouwbare productiviteit van inkjetrotatiepersen uit de ColorStream 8000-serie
 • varioPRINT iX series

  Combineert verbluffende beeldkwaliteit en een breed media-assortiment met de hoge productiviteit en aantrekkelijke variabele kosten van productie-inkjetprinten op losse vellen.
 • varioPRINT 6000 TITAN Series

  Combineer zwart-wit printen in offsetkwaliteit met een laag stroomverbruik, minimaal geluid en een lage ozonuitstoot.
 • Vragen?

  Neem contact op met Canon en ontdek hoe uw organisatie kan profiteren van vloeiend ontwerpen.