CASESTUDY

Succesvolle on-demand productie door automatisering

Edubook investeerde in een rendabele oplossing om de productie-efficiëntie te verhogen

"We hebben al onze printers en afwerkingsapparatuur geïntegreerd in een organisatiebrede workflow, waardoor we een automatiseringsniveau hebben bereikt van ongeveer 75-80%."

Sergio Nobile, Managing Director bij Edubook AG
Sergio Nobile, Managing Director, Edubook AG

Meer flexibiliteit en automatisering

Edubook AG, een on-demand printserviceprovider, besloot te investeren in een rendabele en duurzame oplossing om te voldoen aan de toenemende vraag naar kleine oplagen, zelfs oplage één, en om een grotere mediaflexibiliteit en printkwaliteit te bieden. De oplossing moest ook worden geïntegreerd in een organisatiebrede geautomatiseerde workflow.

Dit bereikte Edubook toen de organisatie in 2021 een Canon varioPRINT iX3200 installeerde die, net als de al aanwezige ColorStream 6900 Chroma, ideaal is voor geautomatiseerde workflows en nauw geïntegreerd is in de workflow van de gehele organisatie.

Hierdoor kan Edubook nu reguliere dagdiensten draaien in een werkweek van vijf dagen, wat resulteert in een betere werkomgeving en lagere arbeidskosten.

Grotere mediaflexibiliteit en hogere kwaliteit

De investering van de organisatie in de printer werd ook gedreven door de wens om het productaanbod uit te breiden naar een grotere verscheidenheid aan klanten binnen industriële markten, verenigingen, uitgevers en drukkers. Deze wens is uitgekomen dankzij de offsetkwaliteit en de hoge mediaflexibiliteit van de Canon varioPRINT iX3200.

Edubook was onder de indruk van de mogelijkheid van de printer om registernauwkeurige herprints te produceren, waardoor er geen voorraadbeheer meer nodig was en oud printwerk niet meer hoefde te worden weggegooid. Hierdoor kon de organisatie duurzamere productiepraktijken verwezenlijken.

Stefan Hodel, Sales & Marketing Manager, Edubook AG

"Met on-demand productie wordt alleen het exacte aantal exemplaren geprint dat nodig is, zodat er geen ongewenste prints hoeven worden weggegooid."

Stefan Hodel, Sales & Marketing Manager bij Edubook AG

Ontdek meer over het vergroten van de flexibiliteit en kwaliteit door duurzame, geautomatiseerde productie.