CASE STUDY

Een succesvolle transitie naar ‘De werkplek van morgen’

De Zorggroep heeft haar print- en scanapplicaties naar de public cloud gebracht, zodat printen en scannen op elk moment en vanaf elk apparaat mogelijk is, zonder veel tijd kwijt te zijn aan beheer.NA DE OVERSTAP OP MICROSOFT 365, HEBBEN WE OOK PRINTEN EN SCANNEN NAAR DE PUBLIC CLOUD GEBRACHT. DAT IS NU MOGELIJK OP ELK MOMENT EN VANAF ELK APPARAAT, EN HIERBIJ IS ALLEEN EEN INTERNETVERBINDING NODIG.

Johan Schreurs, Portefeuillehouder Infrastructuur (ICT), De Zorggroep

Over De Zorggroep

De Zorggroep is een grote zorgverlener in Limburg met 38 locaties, 5.900 medewerkers en 2.750 vrijwilligers. De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg (660.000 inwoners), van jong tot oud. Zij hebben diverse woon- en zorgcentra en bieden ook zorg bij mensen thuis.

Om ervoor te zorgen dat medewerkers hun tijd maximaal aan de zorg kunnen wijden, wilde men een soepele transitie naar ‘De werkplek van morgen’. Een werkplek waar medewerkers plaats onafhankelijk kunnen werken en informatie overal beschikbaar is. Samen met hun IT-partner KEMBIT heeft De Zorggroep daarom alle Microsoft Office365-applicaties ingericht in de Microsoft Azure cloud.

Verpleegster verzorgt oudere vrouw

Efficiënter printen en scannen

Nu alle applicaties in de cloud waren ondergebracht, ontstond de wens om in de transitie naar ‘de werkplek van de toekomst’ ook printen en scannen naar de public cloud te brengen, zodat printen en scannen op elk moment en vanaf elk apparaat mogelijk is, waarbij alleen een internetverbinding nodig is.

Om dit te bereiken, implementeerden we ons softwareplatform uniFLOW Online inclusief onze unieke My Print Anywhere functionaliteit. Hiermee kan je printen én scannen via de public cloud met behulp van het bewezen Microsoft Azure platform. En: alle scans komen direct in de juiste OneDrive of SharePoint folder terecht.

In slechts 2 dagen implementeerden we uniFLOW Online op ruim 220 printers. Dit resulteert in meer productiviteit, meerdere scanconfiguraties en mobiel printen is mogelijk vanuit de uniFLOW Online-app.

Vrouw op tablet

Grote financiële voordelen

Doordat er geen beheer (en servers) en onderhoudskosten meer waren voor IT, heeft de transitie naar uniFLOW Online grote financiële voordelen. Geen IT-beheer meer nodig levert een aanzienlijke besparing op van zo’n € 18.000 in 60 maanden. Tel daar bovenop de maandelijkse € 1.000 aan serverkosten die komen te vervallen, omdat er geen eigen servers meer nodig zijn. Dat scheelt ook aanzienlijk op het elektriciteitsverbruik, wat goed aansluit bij het duurzaamheidsbeleid van De Zorggroep.

Zeer betrouwbaar
Het softwareplatform uniFLOW Online is zeer betrouwbaar, omdat het draait via het stabiele Microsoft Azure Platform. Dit maakt deze oplossing bovendien veilig en AVG-proof, en de data blijft in Nederland. De beveiliging in de cloud is gewaarborgd, omdat er geen onbevoegde toegang mogelijk is.

Vrouw lacht met smartphone in haar handen


We zijn zeer tevreden met de snelle, efficiënte én veilige oplossing voor scannen en printen via de cloud!

Johan Schreurs, Portefeuillehouder Infrastructuur (ICT), De Zorggroep

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Meer weten over het naar de public cloud brengen van printen en scannen?

Contact met een specialist

-->