Onderwerpen als landschap, duurzaamheid en het klimaat zijn kenmerkend voor het soort projecten waaraan Toby werkt in de unieke niche die hij heeft veroverd op het gebied van milieu- en industriële fotografie. Hij heeft hydro-elektriciteit in Schotland, waterschaarste in de Himalaya en duurzame energie in China behandeld. Hij heeft samengewerkt met National Geographic, The Guardian en de BBC Natural History Unit.
Het werk van Michaela is vaak geïnspireerd op een gevoel bij een plaats en ze is geïnteresseerd in het verleden. Ze verkent belangrijke locaties om te zien of er restanten van het verleden zichtbaar zijn in het landschap.
"Dit project in Madeira was echt interessant voor mij omdat het in feite ook om fotografie van een nasleep ging," zegt ze. "We gingen naar deze historisch belangrijke plaatsen om vast te leggen wat er nog over is. We wilden de authenticiteit van het eiland en de biodiversiteit vastleggen om zo het milieu te verbinden met de historische context en het moderne gebruik."
"Het concept van de shoot was om het water een verhaal te laten vertellen. We wilden beginnen op het hoogste punt van het eiland, het waterwingebied, om te zien hoe dat landschap er uitzag. Vervolgens zouden we een levada kiezen om de waterstroom over het eiland weer te geven en af te sluiten met een aantal toepassingen", aldus Toby, een voorstander van grondig onderzoek van onderwerpen en geografie om vooraf een verhaal voor een shoot te maken. "Water was de verhalende ruggengraat en het stroomt door de hele geografie."