ARTIKEL

Canon kondigt zes spannende nieuwe RF-objectieven aan voor 2019

Canon unveils six new RF lenses for 2019: A Canon EOS R camera with the RF lens mount visible.
De zes nieuwe RF-objectieven voor het EOS R System maken optimaal gebruik van de revolutionaire RF-lensvatting.

Tijdens de onthulling van de EOS RP kondigde Canon zes nieuwe lenzen aan die in ontwikkeling waren voor de revolutionaire RF-vatting - het hart van de full-frame EOS R System-camera's van Canon.

De RF-vatting is ontworpen met een balans van optische, mechanische en elektronische technologie die innovatieve full-frame objectieven, snellere autofocus en high-speed communicatie tussen camera en objectief mogelijk maakt.

Vier krachtige RF-objectieven werden geïntroduceerd tijdens de onthulling van het EOS R System, inclusief het Canon RF 28-70-mm F2L USM-objectief, het eerste standaardzoomobjectief ter wereld met een f/2 diafragma. Drie van deze vier objectieven zijn afkomstig uit de L-serie, met een superstevig ontwerp dat ook nog eens stof- en waterbestendig is.

A Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM lens.
Een van de RF-objectieven die Canon vandaag presenteert, is de Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM, een supersnel medium telezoomobjectief
A Canon lens.
De Canon RF 24-70 F2.8L IS USM brengt het EOS R System de populaire brandpuntsafstand 24-70 mm.
Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

In 2019 wordt deze serie uitgebreid met de:

  • RF 85mm F1.2L USM: een mid-teleobjectief met groot diafragma met krachtige prestaties voor ervaren en professionele portretfotografen.
  • RF 85mm F1.2L USM DS: een uniek, krachtig objectief dat vloeiende onscherpe achtergronden met prachtige bokeh combineert met een supersnel diafragma om adembenemende portretten te maken.
  • RF 24-70 F2.8L IS USM: een krachtig standaardzoomobjectief voor professionals en fotografieliefhebbers die portretten, landschappen, documentaires of bruiloften vastleggen.
  • RF 15-35mm F2.8L IS USM: krachtig groothoekobjectief met snel diafragma: ideaal voor diverse doeleinden, zoals architectuur-, interieur- en landschapsfotografie.
  • RF 24-240mm F4-6.3 IS USM: dit compacte, betaalbare 10x zoomobjectief is een multifunctioneel reisobjectief dat een uitgebreide reeks brandpuntsafstanden en goede prestaties samenbrengt in een praktisch formaat.
  • RF 70-200mm F2.8L IS USM: een must-have objectief voor alle professionele fotografen die bruiloften, sport of wildlife fotograferen. Dit zeer snelle, medium teleobjectief wordt de dagelijkse favoriet voor allerlei aangelegenheden.
A diagram showing the communication between the Canon EOS R camera and lens.
De Canon RF-lensvatting zorgt voor supersnelle communicatie tussen Canon EOS R System-camera's en objectieven.
Hands on with the full-frame mirrorless Canon Rhea

Aan de slag met de full-frame Canon EOS RP-systeemcamera

Landschaps- en natuurfotograaf Gergo Kazsimer gebruikte als een van de eerste fotografen de Canon EOS RP, tijdens een reis waarop hij spectaculaire Zuid-Afrikaanse landschappen wilde vastleggen.

"Het EOS R System is ontstaan toen de ingenieurs van Canon zichzelf de vraag stelden: 'Waar willen we eigenlijk naartoe met optica? Wat is de toekomst voor Canon-objectieven?'" stelt Mike Burnhill, Canon Europe's European Technical Support Manager. "Het uitgangspunt is 'Reimagining optical excellence' - Daar komt de naam EOS-R ook vandaan. Bij de EOS R-serie heeft Canon het compromis dat normaal gesloten wordt bij het ontwerpen van objectieven voor DSLR-camera's buiten de deur gezet, en dat heeft ervoor gezorgd dat de technologie voor Canon-objectieven naar een nieuw niveau getild is."

"In 2019 levert Canon de zogeheten 'f/2.8 drie-eenheid': de 70-200 mm, 24-70 mm, en 15-35 mm, waarmee een professionele fotograaf al het noodzakelijke in huis heeft. Bovendien zijn er nog twee prachtige 85mm prime-objectieven met krachtige prestaties, waarvan één defocus smoothing bevat voor het creëren van vloeiende, onscherpe bokeh. En er is een veelzijdig, multifunctioneel 10x zoomobjectief.

Met de serie RF-objectieven kunnen gebruikers met allerlei verschillende fotografiewensen genieten van adembenemende optische kwaliteit en prestaties die het Canon EOS R System allemaal mogelijk maken."

A Canon RF 85mm F1.2L USM DS lens.
De Canon RF 85mm F1.2L USM DS biedt een prachtig vloeiende, vervaagde achtergrondbokeh.
A Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM lens.
Hier in combinatie met de Canon EOS RP; de Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM is een ideaal objectief voor op reis.

De nieuwe generatie RF-lensvatting van Canon heeft een grote diameter en kortere flensafstand waardoor objectieven sneller en helderder kunnen worden. Bovendien gaan ook groothoek- en zoomlenzen tot de mogelijkheden behoren. Naast de mechanische verbeteringen, zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van de elektronica in vergelijking met de voorgaande objectiefsystemen. Dankzij 12 aansluitingen kan de nieuwe vatting objectieven krachtiger maken en zo grotere motors aandrijven. De vatting zorgt ook voor communicatie op extreem hoge snelheden tussen camera en objectief. De RF-lensvatting maakt snellere AF en real-time beeldcorrectie via Digital Lens Optimization mogelijk.

De langverwachte uitbreiding op de serie verwisselbare objectieven voor de EOS R draagt verder bij aan de positieve waardering van de bestaande serie RF-objectieven, waarvan de lenzen die met de camera meegeleverd worden "alleen al een goede reden zijn om een EOS R te kopen", aldus the-digital-picture.com.

Releasedatums en prijzen worden later aangekondigd.

Geschreven door Alex Summersby


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan