Gemeente Rotterdam werkt samen met Canon als partner om samen innovatieve oplossingen in kaart te brengen

's-Hertogenbosch, 8 juni 2018 - De gemeente Rotterdam schakelt Canon in bij het onderzoeken van digitale oplossingen om stedelijke vraagstukken aan te pakken. In het Digitaal Experimenteer Centrum van de gemeente wordt geïnventariseerd of deze oplossingen mogelijk kunnen worden ingezet om werkprocessen op afdelingen efficiënter in te richten en de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. Canon krijgt de mogelijkheid om te onderzoeken in hoeverre haar technologische oplossingen hieraan een bijdrage kunnen leveren. Mark Vermeer, directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek van de gemeente Rotterdam, en Wilco Verheij, Director Industrial & Production Solutions van Canon, ondertekenden hiertoe op 6 juni jl. een overeenkomst.

picture-gemeente rotterdam werkt samen met canon

Mark Vermeer, directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek van de gemeente Rotterdam, en Wilco Verheij, Director Industrial & Production Solutions van Canon.

De gemeente Rotterdam en Canon werken al jarenlang met elkaar samen. Zo is Canon al ruim 30 jaar leverancier van zowel de klein- als grootformaat printers en informatiemanagement-oplossingen van de gemeente. Ook voor het Digitaal Experimenteer Centrum heeft Canon inmiddels een aantal innovatieve oplossingen geïntroduceerd. Zo realiseerde zij met een partner een 180 graden-projectie waarbij op de wanden van een ruimte levensechte beelden worden geprojecteerd met behulp van Virtual Reality. Deze vorm van projectie wordt onder meer ingezet om gemeentelijke projecten virtueel te presenteren voor zowel zakelijke als technische doeleinden, bijvoorbeeld om bezoekers de nieuwe Coolsingel te laten beleven door er virtueel ‘doorheen te lopen’. Ook biedt deze technologie de mogelijkheid om 180 graden-projectie en big data met elkaar te combineren: door stedelijke data uit verschillende bronnen over elkaar te leggen, te visualiseren en de besluitvorming hierop af te stemmen. Verder leverde Canon verschillende SMART Board-oplossingen waarmee visuele samenwerking én samenwerking op afstand wordt ondersteund.

“De digitalisering van de samenleving voltrekt zich in hoog tempo. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop gemeenten hun dienstverlening aan burgers en bedrijven inrichten. De gemeente Rotterdam wil voorop lopen bij deze ontwikkelingen. Door onze interne processen te digitaliseren en te experimenten met nieuwe, innovatieve oplossingen kunnen we hier nóg beter invulling aan geven. Dit stelt ons niet alleen in staat efficiënter te werken, maar ook om aanzienlijk op kosten te besparen”, zegt Mark Vermeer, directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek van de gemeente Rotterdam. “We zijn ervan overtuigd dat Canon ons hierbij kan ondersteunen.”

Neem voor meer informatie contact met ons op >

Volgende lezen

Canon lanceert uniek online platform als verlengstuk van Het Perfecte Plaatje

Amstelveen, 31 oktober 2018 – Vanavond start alweer het derde seizoen van Het Perfecte Plaatje. Als hoofdsponsor van het televisieprogramma, biedt Canon een uniek online contentplatform vol inspiratie dat in het verlengde ligt van het televisieprogramma. Laat je als kijker nog verder meenemen in de wereld van fotografie en bekijk de beste tips & tricks voor de wekelijkse thuisopdracht, alle ins & outs over de gebruikte Canon apparatuur tijdens de afleveringen en een nadere toelichting over de winnende foto’s.