About Canon Hero

Informatie over Canon

Canon is een wereldwijde leverancier van technologieën op het gebied van digitale beeldverwerking. Het bedrijf is in 1937 opgericht in Japan en heeft meer dan 187.000 werknemers in marketing- en productievestigingen in Japan, Amerika, Europa, Azië en Oceanië. 

Informatie over Canon

Canon is de toonaangevende naam in beeldverwerking en is dat in de afgelopen 80 jaar geweest. Canon is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor digitale beeldverwerking voor consumenten, bedrijven en professionals. De nadruk op technologie maakt deel uit van het bedrijfs-DNA en Canon zet zich in om mensen een nieuwe voorstelling te geven van wat mogelijk is met beeldverwerking.


Canon gebruikt beeldverwerkingstechnologieën om verder te gaan dan het uitgebreide assortiment bestaande producten om zo nieuwe markten aan te boren waar de Canon-beeldtechnologie de grenzen van de mogelijkheden kan oprekken. Dit gaat tot satellietontwikkeling, medische ontwikkelingen, meer mogelijkheden van printapparatuur en industriële apparatuur en netwerkvideocamera's waarmee wordt bijgedragen aan de bouw van slimme steden. De kernkracht van Canon in optische technologie en beeldtechnologie draagt ook bij aan de vooruitgang in de astronomie.


Door voortdurend nieuwe uitdagingen te overwinnen, gelooft Canon dat het de eigen bedrijfsfilosofie van "Kyosei" kan handhaven. Deze vormt een onderstreping van de toewijding van Canon aan het streven dat alle mensen, ongeacht ras, godsdienst of cultuur harmonieus samenleven en samenwerken voor het algemeen belang en bijdragen aan een welvarende samenleving.


Lees het Canon-verhaal voor meer informatie over het bedrijf en het boekje The Canon Frontier om de technologie- en R&D-ontwikkelingen van Canon te verwezenlijken. Voor meer informatie over de geschiedenis van Canon bezoekt u de wereldwijde website.

Canon Europe

Over Canon Europe

Canon Europe is opgericht in 1957, is een van de drie regionale hoofdkantoren van het bedrijf en levert jaarlijks een bijdrage van ongeveer een kwart van de wereldwijde inkomsten. Canon Europa heeft vestigingen in Londen (VK) en Amstelveen (Nederland) en voert de regionale verkoop- en marketingactiviteiten uit voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Canon Europe en de bedrijven uit de groep hebben meer dan 13.500 werknemers in ongeveer 120 markten in de hele regio.

Lees het verhaal van Canon

Canon onderzoeks- en productievestigingen in Europa

Daarnaast heeft Canon een aantal onderzoeks- en productievestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika die innovatie en nieuwe oplossingen bieden voor de belangrijkste zakelijke activiteiten van Canon:


  • Canon Research Center France S.A.S. richt zich op krachtige communicatienetwerken, verwerking van hoogwaardige video en webprotocollen.
  • Canon Bretagne in Frankrijk produceert en vult tonercartridges in heel Europa, en recyclet Canon-cartridges die in heel Europa worden verzameld. 
  • Canon Giessen in Duitsland is een service- en ondersteuningscentrum en was de eerste producent van kantoorapparatuur die Canon opende buiten Japan.
  • Canon Ophthalmic Technologies in Polen levert geavanceerde beeldtechnologieën en is een belangrijke leverancier van software die in moderne oogdiagnoseapparatuur wordt gebruikt. 
  • Technologies B.V. in Venlo, Nederland, is het wereldwijde hoofdkantoor van en een innovatie- en technologiecentrum. De belangrijkste activiteiten zijn onder andere R&D, productie en logistiek van printsystemen van groot formaat en met velinvoer en velafsnijding, alsmede ondersteuning van consumables en reserveonderdelen.
  • Printing Systems, is het innovatie- en technologiecentrum van in Poing, Duitsland. Het is gespecialiseerd in R&D en productie van losbladprintsystemen op hoge snelheid in zwart-wit en kleur, software- en workflowoplossingen en professionele services.

Bedrijven uit de Canon Group gevestigd in Europa

Canon streeft continu naar innovatie in de kernactiviteiten en is altijd op zoek naar nieuwe groeigebieden. Daarnaast wil Canon de portefeuille verder uitbreiden met bedrijven die de capaciteit hebben om de beeldexpertise van Canon op nieuwe en innoverende manieren te verbeteren. Van softwarebedrijven tot videonetwerkoplossingen, print- en fotografietechnologieën, Canon is op zoek naar expertise om wereldwijd leider te blijven op het gebied van beeldtechnologieën. Lees hier meer over de bedrijven van de Canon Group in Europa.

Bedrijven uit de groep weergeven

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: