Van elk verhaal schitterende fotoprints met PIXMA Home: Canon introduceert nieuwe 3-in-1 printerserie

Amstelveen, 21 augustus 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, heeft vandaag vier nieuwe multifunctionele 3-in-1 inkjet-printers geïntroduceerd waarmee gebruikers thuis kunnen printen, scannen en kopiëren. Deze PIXMA-serie biedt Wi-Fi-connectiviteit, is stijlvol, compact en gebruiksvriendelijk. De modellen in deze serie helpen gebruikers van elk verhaal schitterende prints te maken en helpen het hele gezin met alles van huiswerk tot fotoprints van dierbare familiemomenten.

Alle modellen in deze nieuwe PIXMA-serie zijn uitgerust met een reeks aan nieuwe kenmerken en functies, waaronder de slimme gebruikersinterface (UI), Auto Duplex Printing (dubbelzijdig printen), Wi-Fi- en BLE (Bluetooth Low Energy)1-connectiviteit, waarmee ze thuis heel gemakkelijk schitterende fotoprints maken. Dankzij het stijlvolle en compacte ontwerp kan de printer in elke kamer worden geplaatst en kan iedereen ermee aan de slag. Naast een indrukwekkend hoge printkwaliteit stellen de vier nieuwe PIXMA-modellen het gezin in staat de creativiteit te vergroten met een aantal nieuwe, leuke functies, variërend van prints met een verborgen bericht tot vierkante fotoprints rechtstreeks vanaf Instagram.

De vier nieuwe printers in deze PIXMA-serie zijn:

  • De PIXMA TS5150 is een praktisch en betaalbaar model dat gebruikersvriendelijkheid een geheel nieuwe betekenis geeft. Dit model met FINE-technologie heeft een ontwerp met afzonderlijke inktcartridges en is ideaal om thuis documenten mee te printen.
  • De PIXMA TS6150 is een compact en veelzijdig model met 5 inktkleuren. Deze duurzame printer kan direct door iedereen in het gezin worden gebruikt.
  • De PIXMA TS8150 is een stijlvol ontwerp met een geheel nieuw 6-kleuren inktsysteem.
  • De PIXMA TS9150 is het topmodel in deze nieuwe serie en is perfect voor schitterende fotoprints.

Eenvoudig in gebruik
Thuis met de kwaliteit van een fotolab schitterende fotoprints maken van die momenten die ertoe doen kan niet eenvoudiger. De gebruikersinterface is overzichtelijk en intuïtief in gebruik – de afmetingen van de displays variëren van 2,5 inch bij de PIXMA TS5150 tot een 5 inch touchscreen op de PIXMA TS9150. Deze slimme gebruikersinterface zorgt ervoor dat het configureren van de wireless-connectiviteit eenvoudig is en dat gebruikers in een oogopslag print- en papierinstellingen kunnen controleren. Dankzij de functie Auto Duplex Print zijn dubbelzijdige documenten snel te printen en wordt bespaard op papier. De tweevoudige papierinvoer stelt gebruikers in staat om in de voorste cassette normaal papier te plaatsen en de achterste te vullen met fotopapier.

Binnen enkele seconden foto’s delen dankzij verbeterde connectiviteit
De betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit van deze vier PIXMA-modellen stelt gebruikers in staat binnen enkele seconden rechtstreeks te printen vanaf hun smartphone of tablet en biedt naast sneller printen ook meer flexibiliteit.

De Canon PRINT app zorgt ervoor dat voor printen, kopiëren of scannen niet langer een pc of Mac nodig is en stelt de gebruiker in staat alles eerst te bekijken voordat een print wordt gemaakt.

Met behulp van de Canon PRINT app stelt PIXMA Cloud Link gebruikers in staat documenten te uploaden naar en te printen vanaf sociale netwerken en populaire opslaglocaties in de cloud, zoals Google Drive. Of het nu gaat om printen of scannen2, PIXMA Cloud Link is perfect voor fotoliefhebbers en Instagramfans die vanuit sociale kanalen fotoprints willen maken. Alle printers in deze PIXMA-serie ondersteunen prints3 in het traditionele vierkante formaat van Instagram4 en produceren fotoprints met en zonder witrand, zodat gebruikers thuis altijd het perfecte eindresultaat krijgen.

Deze PIXMA-serie ondersteunt AirPrint™ voor Apple iOS™, Mopria® voor Android™ en Windows 10 Mobile om gebruikers direct te laten printen. De modellen in deze serie ondersteunen BLE, een geheel nieuwe functie die voor een constante verbinding zorgt tussen een compatibel slim apparaat en de printer. Gebruikers van Android-apparaten kunnen BLE op hun printer inschakelen voor snelle en gemakkelijke activering van de volledige Wi-Fi-connectiviteit en documenten printen vanaf de apparaten waarmee de printer verbinding heeft. Zodra het apparaat en de printer via Bluetooth communiceren, ontvangen zowel iOS- als Android-gebruikers via de Canon PRINT app automatisch berichten van de printer en wordt de gebruiker naar de speciale handleiding op het web gestuurd om eventuele problemen snel en gemakkelijk te verhelpen.

Onbeperkte creativiteit voor het hele gezin
Met de nieuwe Canon app Message in Print5 zijn gebruikers in staat onzichtbare berichten op hun fotoprints te plaatsen – variërend van animaties, muziek, video of gewoon tekst. De ontvanger kan het bericht ontcijferen door de app te downloaden en een iPhone boven de fotoprint te houden. Door herinneringen op deze unieke en persoonlijke manier te delen, helpt Canon de verhalen achter de foto’s te vertellen.

De nieuwe modellen zijn compatibel met gezinsvriendelijke Canon-services en -software, zoals Creative Park, CREATIVE PARK PREMIUM, Easy Photo-Print+ en My Image Garden. Daarmee inspireren deze printers de creativiteit binnen het gezin om foto’s op nieuwe, interactieve manieren met elkaar te delen. Ook de kinderen zijn urenlang zoet met het printen van gepersonaliseerde wenskaarten en kalenders of het maken van fotoprints voor het familiealbum. Het toevoegen van een creatief accent was nog nooit zo gemakkelijk als met de PIXMA TS9150: bij het printen vanaf een SD-kaart zijn de opnamen via het 5,0 inch touchscreen direct te voorzien van creatieve filters.

Stijlvol nieuw ontwerp
Met hun compacte ‘box design’ hebben de vier nieuwe modellen een vormgeving die in elk interieur past. Het ontwerp van de PIXMA TS9150 is uitgevoerd met contrasterende texturen en kleuren en is bovenop voorzien van een gegraveerd embleem dat dit model een exclusieve uitstraling geeft.

Premium printkwaliteit
De nieuwe inkten voor de PIXMA TS6150, PIXMA TS8150 en PIXMA TS9150 maken fotoprints niet alleen verkleuringsbestendig, maar zorgen met een verbeterde kleurreproductie ook voor de hoogst mogelijke printkwaliteit. Afhankelijk van hun printbehoeften kunnen gebruikers kiezen uit Standaard, XL en XXL cartridges6. Bij hoge printvolumes stelt XL gebruikers in staat de dubbele hoeveelheid te printen van Standaard en met XXL printen ze driemaal de hoeveelheid in vergelijking met de standaardcartridge.

Het nieuwe 6-kleuren inktsysteem van de PIXMA TS8150 en PIXMA TS9150 zorgt voor prints die natuurlijker overkomen en een krachtige uitstraling hebben. De Pigment Black inkt zorgt voor documenten met haarscherpe tekst en de nieuwe Photo Blue inkt vermindert het korreleffect dat kan optreden bij heldere kleurovergangen van blauwtinten naar wit7.

Bij het opnieuw vertellen van belangrijke familieverhalen moet de beleving aansluiten bij de verwachtingen. De nieuwe PIXMA-serie garandeert dat gebruikers erop mogen vertrouwen dat recht wordt gedaan aan hun mooiste opnamen. Van huiswerk tot schitterende familieherinneringen – deze nieuwe PIXMA-serie biedt de beste kwaliteit bij alle printbehoeften van het hele gezin.1Voorzien van Bluetooth® Low Energy technologie (printen en scannen via Bluetooth is alleen beschikbaar op Android-apparaten). De functies die via Bluetooth-communicatie en de Canon PRINT Inkjet/SELPHY app beschikbaar zijn, worden niet op alle Android-smartphones gegarandeerd. Het Bluetooth® woordmerk en logo’s zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik van dergelijke merken door Canon vindt onder licentie plaats. Overige handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van de desbetreffende ondernemingen.

2Scan to cloud en scan to email zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van originele Canon-inkt

3Ondersteund door My Image Garden, PIXMA Cloud Link, Easy-PhotoPrint+ en Canon PRINT app

4Met Canon’s Glossy II Photo Paper Plus in 5x5”

5De Message in Print app wordt op 31 oktober 2017 geïntroduceerd en zal alleen beschikbaar zijn op iPhones met iOS 9 of hoger

6Levering van STD, XL en XXL is afhankelijk van de regio

7Effect kan worden bereikt onder specifieke printcondities