Lenzen voor spiegelreflexcamera's

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Een zeer veelzijdige zoomlens met Nano USM-technologie voor snelle actiefotografie en -films.

Een EF-S 18-135 mm groothoek zoomlens met innovatieve Nano USM-technologie

Een veelzijdige EF-S lens die uitblinkt in zowel fotografie als bij het opnemen van films
Geniet van superieure veelzijdigheid van een lens die een onmisbaar onderdeel zal gaan uitmaken van je kit. De lens levert een hoge kwaliteit bij het maken van foto's en films, dankzij de nieuwe Nano USM-technologie. De snelle en vloeiende scherpstelling van de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM geeft adembenemende spontane opnamen en de stille motor zorgt voor optimale geluidskwaliteit dankzij bijna geruisloze scherpstelling.

De EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is een geweldige lens voor

 • Landscape (Landschap)

  Fotografeer uitgestrekte vergezichten, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Van heuvels en zeegezichten tot stadsmonumenten en stadslandschappen.

 • Portrait (Portret)

  Perfect voor het vastleggen van gezichtsuitdrukkingen van vrienden en familie, ideaal voor bruiloften, evenementen en feesten.

 • Reizen

  Reisfotografie is niet alleen voor de globetrotters – trek eropuit! Sightseeing, luie dagen en impulsieve minivakanties zijn herinneringen om te koesteren.

 • Buitensport

  Creëer de illusie dat je je midden in de actie bevindt. Maak opnamen van de perfecte serve, onmogelijke goals en gejuich op het veld.

Hoogwaardige, compacte lens voor uitstekende foto's en films

De EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is een standaardlens voor foto's en films, en beschikt over opname-specifieke, speciale IS-modi voor de meest constante resultaten. Nano USM-technologie levert snelle scherpstelling die vloeiend en vrijwel geluidloos is voor het maken van films.

Door het compacte en lichte ontwerp is deze lens perfect voor reizen zonder in te leveren op kwaliteit. De lens biedt uitstekende kleurweergave en contrast. De UD en asferische lenselementen reduceren chromatische aberratie over het uitgebreide brandpuntsbereik voor video's en foto's.

Nano USM-technologie - vloeiend, snel en stil

Mis geen moment

Met de Nano USM-technologie in de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM kun je met een uitzonderlijke snelheid scherpstellen op je onderwerp. In combinatie met een veelzijdig brandpuntsbereik leg je indrukwekkende landschappen, prachtige portretten en snelle actie vast.

Canon Camera
Canon Camera

Eenvoudig films van professionele kwaliteit maken

Scherpstellen met de Nano USM-technologie zorgt voor een natuurlijke look van je films, met uitzonderlijke vloeiende automatische scherpstelling bij het volgen van onderwerpen. Maar je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen met een responsieve handmatige scherpstelring.

Ontdek wat Nano USM mogelijk maakt

De Nano USM-unit bestaat uit een elastisch metalen body, een keramisch spanningselement en een transportunit. De toepassing en de aanpassing van spanning aan het keramische element regelt de draairichting en snelheid van de transportunit. Dit resulteert in een scherpstelsysteem met een vloeiende scherpstelling en controle over de snelheid.

Blijf stabiel tijdens de actie

Het maken van haarscherpe foto's is eenvoudig met de 4-stops Optical Image Stabilizer. Het compenseert cameratrilling voor betere resultaten bij weinig licht of bij gebruik van de zoom. De speciale panningmodus schakelt automatisch in als je een bewegend voorwerp volgt.

De Dynamic Image Stabilizer zorgt ervoor dat het filmmateriaal stabiel is wanneer je uit de hand of met volledige zoom opneemt of wanneer je in beweging bent.

Canon Camera

Ongekend veelzijdig in het brandpuntsbereik

De EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM legt met gemak een groot bereik van onderwerpen vast dankzij het brede brandpuntsbereik. Met de kortste brandpuntsafstand kun je uitgestrekte landschappen vastleggen. Daar tegenover staat dat je dichter bij de actie kunt komen dankzij de telefotomogelijkheden en supersnelle autofocus. Met de 4-stops Optical Image Stabilizer blijven je afbeelding scherp en stabiel bij maximale zoom, zelfs bij weinig licht of bij het maken van video-opnamen.

Kom dichterbij met de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Eenvoudig films van professionele kwaliteit maken met de nieuwe Power Zoom-adapter PZ-E1

De nieuwe Power Zoom-adapter past moeiteloos op de elektronische contactpunten onder de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-lens, waardoor de zoom kan worden bediend via een eenvoudige knop (of Wi-Fi bij gebruik met een compatibele EOS-camera), en levert altijd nauwkeurige vloeiende zoom voor professionele films.

Eenvoudig in gebruik en licht, waardoor dit het perfecte accessoire is voor het maken van films van professionele kwaliteit, waar je dan ook bent. Volg de actie, maak documentairebeelden of zoom voor een creatief effect.

Op afstand blijven en de actie goed in de gaten houden

Met de toevoeging van de Power Zoom-adapter PZ-E1 wordt de veelzijdigheid van de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-lens nog groter, omdat je de zoom op afstand bedient. 

Combineer je EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-lens en de Power Zoom-adapter PZ-E1 met een compatibele Wi-Fi EOS-camera. Je kunt dan de zoom wireless bedienen via je je smartphone of tablet en de Canon Camera Connect-app.**

Voorbeeldgalerij

Galerij bekijken

Gerelateerde accessoires

 • Lensaccessoire

  Lens Hood EW-73B

  Voorkomt dat strooilicht in de lens schijnt en zorgt ervoor dat ongewenste schittering geen invloed heeft op je foto's.

 • Lensaccessoire

  Zachte lenshoes LP1116

  Protective soft case for selected EF lenses.
 • Lensaccessoire

  PL-C B 67mm circulair polarisatiefilter

  Een polarisatiefilter voor lenzen met een 67 mm-diameter filterdraad.
 • Lensaccessoire

  Beschermfilter, 67 mm

  Beschermt het frontelement van lenzen tegen vuil en beschadigingen. Geschikt voor lenzen met een filterdraad van 67mm.
 • Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM
  Beoordelingen en recensies

  Dit is wellicht ook iets voor jou…

  Vier alternatieve lenzen voor de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, geselecteerd door Canon's lensexperts.

  1. *Canon test met ontwerpwaarden. De daadwerkelijke transportsnelheid is afhankelijk van het cameramodel en de opnameomstandigheden. Getest bij het scherpstellen van oneindig tot de minimale scherpstelafstand.

   **Zie de specificaties voor meer informatie.