How I’m using the Canon EOS 2000D to promote my band

SINGER-SONGWRITER JOSH GIBBS

Zo gebruik ik de Canon EOS 2000D om mijn band te promoten

Josh Gibbs
Josh Gibbs

Singer-songwriter


Josh Gibbs voelt intuïtief de overeenkomst aan tussen de muziek van artiesten en hun uitstraling. "In mijn jeugd was ik altijd gek op bands die er geweldig uitzagen. Lang voordat je ooit iets had gehoord zag je foto's van hen, en daardoor wilde je naar hun muziek luisteren."

Nadat hij met de broers Louis en Jesse Baker de band Pin Ups had gevormd, dacht hij diep na over hun eigen visuele presentatie. "We zijn een nieuwe band. Daarom is het belangrijk om te laten zien wie we zijn en waarom we de moeite waard zijn om te volgen."

Hij wist dat goede foto's op sociale media cruciaal zijn om volgers te trekken, maar hij was er niet van overtuigd dat hij met zijn telefoon kon bereiken wat hij wilde. "Ik kon niet goed scherpstellen en het was altijd te donker of te licht, vooral wanneer we in kleine zaaltjes speelden of in opnamestudio's stonden," vertelt hij.

Voor Josh was de oplossing de Canon EOS 2000D – een DSLR die goede kwaliteit levert, zelfs bij weinig licht. Josh had nog nooit een DSLR gebruikt en was verrast over het gebruiksgemak en de fotokwaliteit van de camera.

"De camera was echt intuïtief - net zo eenvoudig in gebruik als een telefoon. Ik pakte 'm op en begon te fotograferen. Plotseling waren mijn foto's haarscherp en vol details. Ze zagen er echt professioneel uit."

Gerelateerde artikelen
Ready for anything: introducing the Canon EOS 850D

CANON EOS 850D

Geschikt voor alles: maak kennis met de Canon EOS 850D

Upgrade je fotografie met een speigelreflexcamera die vrijwel alles aankan: de Canon EOS 850D.

Get to grips with shutter speed

SLUITERTIJD

Krijg vat op je sluitertijd

Met deze 5 eenvoudige tips krijg je vat op je sluitertijd, zodat je bewegende onderwerpen kunt vastleggen en je actiefotografie kunt verbeteren.

Sharing memories after the recording session

Josh vroeg zich af of het met een DSLR niet lastiger was om foto's te delen, maar was al snel onder de indruk van de connectiviteitsfuncties van de camera. "Het is een fluitje van een cent om de EOS 2000D met mijn telefoon te verbinden. Ik kan de foto's dan rustig bekijken en de beste rechtstreeks uploaden naar Instagram." Nog een extra bonus: wanneer hij onderweg is kan hij net zo gemakkelijk foto's delen als wanneer hij in de studio is. "Ik stop de camera in mijn tas en neem 'm mee. Als ik iets cools zie, wil ik dat zo snel mogelijk delen."

Getting creative in the recording studio, the EOS 2000D captures great shots in low light

Ook de mogelijkheden om verhalen te vertellen met de EOS 2000D kwamen Josh goed uit.

"Ik vind het leuk om coole video's op te nemen, dus de functie Video Snapshot vind ik helemaal geweldig. Je kunt een stel korte video's opnemen van dagelijkse dingen, en de camera maakt een geweldig verhaaltje van alles wat er is gebeurd."

Op dit moment werkt Pin Ups aan een eerste album en Josh vindt het fijn dat hij op een nauwkeurige en beeldende manier de opnamesessies kan vastleggen. "Het is een romantisch idee van mij dat ik deze herinneringen echt kan vangen, een beeld kan koppelen aan het geluid."

Jesse and Louis tracking the first Pin-ups album. Effortless storytelling, even in tricky light

Om foto's te maken die het geluid van de band weerspiegelen, heeft Josh zich verdiept in de creatieve mogelijkheden van de EOS 2000D. "Vooral de optie om de achtergrond te vervagen vind ik leuk. Zo kan ik de foto's dromerig en nevelig maken."

Maar hij wil nog veel creatiever te werk gaan. "Ik ben van plan om ook de meer geavanceerde DSLR-functies te gaan gebruiken, en misschien eens een paar verschillende lenzen uit te proberen," vertelt Josh. "Nieuwe fototechnieken uitproberen is even boeiend en leuk als met nieuw geluid spelen."

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle verhalen

Geïnteresseerd in de EOS 2000D?

Eenvoudig en intuïtief: de ideale eerste DSLR voor het maken en delen van je herinneringen met prachtige achtergrondvervaging.

Meer informatie

Interested in the EOS 2000D