ARTIKEL

Canon EOS 90D: Snelheid en autofocus

EOS 90D Owl Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Van vogelkijkhut tot racecircuit

Volg de actie op de voet en leg prachtige beelden van vluchtige momenten vast. Snelle continu-opnamen, supernauwkeurige scherpstelling en superieure bediening maken deze camera tot het ideale toestel voor iedereen die zich bezighoudt met fotografie van wildlife of sport en snelle actie.

Snel genoeg om het moment vast te leggen

Een geweldige keuze voor sport- en wildlife-fotografen: maak ongelooflijk gedetailleerde 32,5 Megapixel foto's met een snelheid van 10 fps met continue scherpstelling via de zoeker van de camera, of 11 fps in de Live View-modus. Het APS-C-formaat biedt extra 'reach' voor je telelenzen, zodat je gemakkelijk dichter bij de actie in je compositie kunt komen en grote, krachtige prints kunt maken.

Dankzij de ondersteuning voor UHS-II SD-geheugenkaarten kan de camera snel beelden schrijven en kunnen tot 58 full-size JPEG-bestanden, 25 RAW-bestanden of 39 cRAW-bestanden in één enkele burst worden opgenomen.

Met de knipperdetectie van EOS 90D wordt de continue framerate geregeld om het flikkerende licht te compenseren dat je vaak ziet bij overdekte sportlocaties.

EOS 90D Swallow Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Blijf scherp en gefocust

Zelfs bewegende onderwerpen worden gevolgd en blijven scherpgesteld dankzij de geavanceerde AF-systemen van EOS 90D. Of je nu opnamen maakt met de verbluffende optische zoeker van de camera of met het veelzijdige variangle touchscreen, de scherpstelling is snel, nauwkeurig en precies.

Snelle, nauwkeurige scherpstelling

De EOS 90D beschikt over 45 autofocuspunten die zijn verdeeld over de optische zoeker. Deze punten zijn allemaal cross-type voor een verbeterde gevoeligheid en nauwkeurigheid, of je nu horizontaal of verticaal opnamen maakt. Fotografeer bij weinig licht tot -3EV en met combinaties van lenzen met een maximaal diafragma van slechts f/8.

Gebruik AF-punten afzonderlijk of in groepen en gebieden, die snel en eenvoudig in het frame kunnen worden verplaatst met behulp van een intuïtieve AF-multicontroller. Het iTR AF-scherpstelsysteem maakt gebruik van kleuren en gezichten om bewegende onderwerpen te herkennen en te volgen. Neem de controle over de scherpstelgevoeligheid en de scherpstelling om het AF-gedrag van de camera af te stemmen op het soort onderwerpen dat je fotografeert.

EOS 90D Fast Accurrate Focusing
© Copyright Fergus Kennedy

Dual Pixel CMOS AF

Wanneer je opnamen maakt in de Live View-modus of wanneer je video-opnamen maakt, zorgt Canon's befaamde Dual Pixel CMOS AF-systeem voor een uitstekende scherpte, een brede dekking van het gebied en dezelfde uitmuntende prestaties bij weinig licht tot zelfs -5EV. Met een verticale en horizontale dekking van 100 x 88% en een keuze uit maximaal 5481 AF-posities kun je je composities eenvoudig uitwerken. Dankzij de geïntegreerde gezichts- en oogdetectie kunnen bewegende personen worden gevolgd zonder dat de scherpstelling verloren gaat.

Reeksopnamen met scherpstellen (focus bracketing)

Wanneer je in je foto maximale scherptediepte nodig hebt, zoals bij macrofotografie, zorgt de focus bracketing voor volledige scherpte. Met één druk op de ontspanknop maakt de EOS 90D continu-opnamen waarbij de scherpstelafstand telkens wordt aangepast vanaf de beginpositie tot en met de achtergrond. De Digital Photo Professional-software van Canon maakt er vervolgens één samengevoegd, haarscherp beeld van.


< Terug naar het overzicht van de EOS 90D

Dit vind je misschien ook interessant...