ARTIKEL

Canon EOS 90D: Video-opnamen maken

EOS 90D Shooting Video

Fantastische creatieve video

Maak fantastische video-opnamen met resoluties tot 4K bij 25 of 30 fps met de volledige breedte van de camerasensor voor een echte bioscoopervaring.

Een selectie van framerates

Wanneer je opnamen maakt in de Full HD-modus, is er een reeks framerates beschikbaar, van 30 of 25 fps tot een vloeiende 50 of 60 fps - ideaal voor bewegende onderwerpen. Er is ook een optie van 100 of 120 fps beschikbaar, die perfect is voor slow motion-effecten.*

Gebruik je de geïntegreerde 4K time-lapse met 3 verschillende presets, dan kun je bewegingen op een totaal andere tijdschaal weergeven. Met 4K frame grab kunnen 8 Megapixel JPEG-afbeeldingen worden gemaakt van afzonderlijke frames uit videobeelden.

*Voor films met een hoge framerate wordt het beeldgebied 84,1% horizontaal, 84,2% verticaal bijgesneden"

EOS 90D Selection of frame rates
© Copyright Fergus Kennedy

Perfect voor het maken van films

Wanneer je de EOS 90D gebruikt voor videoprojecten, kom je functies tegen die zijn ontworpen om het leven eenvoudiger te maken, waardoor er meer ruimte is voor je creativiteit. Het variangle touchscreen van de camera helpt je bijvoorbeeld om vanuit vrijwel elke hoek opnamen te maken, en met de microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen kun je nauwkeurig geluid opnemen en instellen.

Canon's befaamde Movie Servo Dual Pixel CMOS AF-systeem kan bewegende onderwerpen, inclusief gezichten, in het frame volgen dankzij de AF-functie voor gezicht- en oogdetectie die zelfs bij het opnemen van films actief kan zijn. Je kunt de scherpstelling van het ene onderwerp naar het andere verplaatsen door op het touchscreen van de camera te tikken. Je kunt zelfs de scherpstelling aanpassen op het scherm van je smartphone of tablet met de Canon Camera Connect-app. De scherpstelsnelheid kan worden ingesteld in het menusysteem van de camera, zodat je langzame of snelle pull-focuseffecten kunt maken.

Handmatig scherpstellen is ook eenvoudig met focus peaking, dat met gekleurde contouren laat zien wat scherp is en wat niet.


< Terug naar het overzicht van de EOS 90D

Dit vind je misschien ook interessant...