Grizzly bear waiting for fish at waterfall

Precisie is de norm

In een oogopslag

Houd je aandacht op de actie met een uitgebreid 61-punts AF-systeem waarmee je zelfs de meest onvoorspelbare bewegingen kunt volgen. In de EOS 5D Mark IV hebben de 61 AF-punten1 een nog groter focusgebied gekregen; 8 procent verticale uitbreiding van het centrale gebied en 24 procent verticale uitbreiding van het randgebied. Dit geeft meer vrijheid bij het plaatsen van onderwerpen in de compositie.

Viewfinder focus area of Canon EOS 5D Mark IV

Snel en continu
scherpstellen, zelfs
bij weinig licht

Met een zeer gevoelige AF-sensor is de scherpstelling van de EOS 5D Mark IV gegarandeerd goed, zelfs bij lage lichtniveaus tot wel EV-32. Dit wordt nog verder verbeterd tot EV-43 wanneer je foto's maakt in de Live View-modus met Dual Pixel CMOS AF.

Superieure AF-nauwkeurigheid,
zelfs met langere lenzen

Als wildlife- of sportfotograaf moet je vaak supertelelenzen met extenders gebruiken om je onderwerpen dichterbij te halen. Dankzij een maximum van 61 punten met 21-punts cross-type AF op f/81 is scherpstellen met grote precisie nog makkelijker geworden.

Bear in viewfinder captured with EOS 5D Mark IV

150K-meetsensor

De EOS 5D Mark IV gebruikt een speciale 150.000-pixel RGB+IR-meetsensor om de belichting zeer nauwkeurig te meten. Deze sensor werkt ook in combinatie met het AF-systeem voor de detectie van gekleurde onderwerpen en gezichtsherkenning.

150k pixel metering sensor in EOS 5D Mark IV

Volg je onderwerpen
nog nauwkeuriger

De EOS 5D Mark IV beschikt over het EOS iTR AF-systeem waarmee onderwerpen beter kunnen worden gevolgd. Pas het volgen aan je wensen aan met verschillende modi voor het scherpstellen en volgen van een gezicht of ander onderwerp.

Kies de scherpstelling
die bij
je onderwerp past

Canon’s AI servo AF III biedt een AF-algoritme dat de trackinggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen plots kunnen bewegen.

Zes aanpasbare AF-voorinstellingen helpen je de geschikte optie voor je onderwerp te kiezen, zoals trackinggevoeligheid, tracking van versnellen/vertragen en automatisch wisselen van AF-punt.

AF case study settings on the Canon EOS 5D Mark IV

Leg het moment bij elk soort kunstlicht vast

De EOS 5D Mark IV detecteert de knipperfrequentie van lichtbronnen en past de opnametijden aan om het beeld bij piekhelderheid vast te leggen zodat knippereffecten worden verminderd. Deze functie werkt met een knipperfrequentie van 100Hz en 120Hz en heeft een verbeterd algoritme om de incorrecte detectie van flikkerend licht te voorkomen.

AF-puntselectie

Dankzij een nieuwe selectieknop voor het AF-gebied op de achterkant van de EOS 5D Mark IV verander je gemakkelijk AF-punten terwijl je door de lens kijkt.

EOS 5D Mark IV AF selection

Voetnoten

Ontdek andere voordelen