CASESTUDY

De verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen stimuleren met prints

Ontdek hoe grootformaat printtechnologieën een ruimte voor kinderen in een wijkcentrum hebben getransformeerd.

 Video about how Canon's large format print technologies transformed a children’s room in a community centre.

Verbeeldingskracht en creativiteit stimuleren

'Een wereld geprint met fantasie' is een project bedacht en uitgevoerd door Canon Polen in de kinderopvang Wesołe Małolaty in Krakau, Polen, in 2021. Het doel was om een van de ruimtes in de opvang in Krakau te versieren, om de verbeelding en creativiteit van de kinderen te stimuleren.

Unieke Canon-technologie

Canon heeft het interieur van de kinderopvang in Krakau volledig getransformeerd. Het mooie behang en de vloer- en muurdecoratie werden geprint met de Colorado 1650 UVgel-printer. Er werd direct op de meubels geprint met een Arizona-flatbedprinter. De kinderopvang is een plaats waar voortdurend activiteiten plaatsvinden, en dus moesten alle toepassingen bestand zijn tegen vlekken, beschadigingen en krassen. Bovendien moeten ze zijn goedgekeurd voor gebruik in een omgeving waar kinderen zijn.

Kinderopvang voor en na het opnieuw decoreren met prints

De grote transformatie

De kinderopvang Wesołe Małolaty is een plek vol vrolijkheid. En dankzij geavanceerde technologie voor het printen van behang en andere interieurelementen is de ruimte nu volledig omgetoverd tot een gezellige, creatieve omgeving voor de kinderen en het personeel. "We zijn zo blij dat Canon onze opvang heeft gekozen en ons heeft geholpen het uiterlijk ervan te veranderen", zegt Paulina Kisała namens Wesołe Małolaty.

Een kosmische omgeving creëren

Het begon allemaal met een uniek ontwerp. Architect Monika Kilińska van MJM design studio wilde ervoor zorgen dat het interieur van de ruimte onconventioneel was en tot creativiteit aanzette. Gezien we de nieuwste oplossingen presenteren, waarom zouden we de kamer niet omtoveren tot een ware kosmische omgeving?

"We wilden een creatief en inspirerend interieur ontwerpen waarin het leuk is om tijd door te brengen. Dankzij Canon konden we een kosmos creëren voor de kinderen. Ontwerpers vinden het geweldig als esthetiek kan worden gecombineerd met een goedkopere oplossing."

Monika Kilińska, MJM design studio, verantwoordelijk voor projectvoorbereiding
Arizona- en Colorado-toepassingen voor geprinte interieurdecoratie

Ontwerpen uitwerken en muurdecoratie printen

De voltooide ontwerpen werden eerst als visualisaties geprint met een printer uit de ColorWave 3000-serie met de gepatenteerde CrystalPoint-technologie. Interessant is dat met deze printer ook behang kan worden geprint - niet veel mensen weten dat. Voor dit project werd de ColorWave 3600-plotter echter gebruikt voor zijn hoofddoel, namelijk het visualiseren van bouw-/techniektoepassingen. Dankzij de scherpe afbeeldingen van hoge kwaliteit was het mogelijk te zien hoe de kamer er na de veranderingen uit zou zien.

Toen het definitieve ontwerp klaar was, ging studio ARPI aan de slag. Hoewel het project in Krakau in veel opzichten uniek is, is de technologie achter het printen van interieurdecoratie geen geheim voor ARPI, omdat steeds meer organisaties en huiseigenaren ervoor kiezen hun interieur in te richten met digitaal geprinte vloer- en muurdecoratie. ARPI is ervaren in het digitaal printen van behang met behulp van UVgel-printtechnologie.

"Vinylbehang dat met UVgel is geprint, is supersterk en krasbestendig! Het materiaal wordt niet warm en vervormt niet, waardoor er geen problemen met de uitlijning ontstaan. Deze toepassingen zijn veilig te gebruiken in openbare gebouwen, maar ook in particuliere woningen, waar duurzaamheid en afwasbaarheid vereist zijn!"

Karolina Kuc, productmanager ARPI GROUP

Een speciaal en leuk project

Het hele project draaide absoluut om gezelligheid en plezier, want de medewerkers van Canon doorliepen hetzelfde productieproces als hun klanten gewoonlijk doorlopen. Dit was zowel een interessante als nuttige ervaring, omdat het hen hielp de processen en eisen van hun klanten beter te begrijpen. Het is ook de moeite waard te kijken naar de technische oplossingen die zijn gebruikt om de ruimte te transformeren.

Het hele grootformaat ecosysteem van Canon werd voor dit project gebruikt

 • Colorado 1650 met UVgel

  Wordt gebruikt om vloer- en muurdecoratie te maken. Hij kan zowel mat als glanzend printen met één type inkt. Met de nieuwe FLXfinish+-technologie kunt u matte en glanzende prints in één print combineren. Door de lage printtemperatuur zetten de substraten niet uit, wat zowel de kleurconsistentie als de uitlijning van de afzonderlijke behangpanelen waarborgt.

 • Arizona 1380 GT-flatbed

  Werd gebruikt om rechtstreeks op het meubilair te printen. Voor het professioneel snijden van de materialen werd het universele snijsysteem van Zünd gebruikt. De printers uit de Arizona-serie kunnen printen op vrijwel elk type vlakke ondergrond, waaronder plastic, hout, glas en zelfs spiegels. Het blad van een activiteitentafel werd op de Arizona geplaatst, die vervolgens zonder problemen rechtstreeks op het oppervlak printte.

 • Canon Imaging Supplies

  De in de kinderopvang gebruikte substraten zijn hoogwaardige media voor vloer- en muurdecoratie die verkrijgbaar zijn bij Canon:
  • De vloer en klimmuur zijn geprint op IJM684 Indoor and Outdoor Textured Floor Graphics, Matt B1/M1 385 g/m²
  • Eén muur is geprint op IJM697 Wall Covering, fine textured, non-woven FR FSC 350 g/m²
  • De garderobe is bekleed met MPI8726 Avery Wall Film Stone Hi-tack 203 µm.

 • ColorWave 3000-serie

  Werd gebruikt voor techniektoepassingen en om aantrekkelijke visualisaties te maken tijdens de ontwerpfase. Canon zorgde ook voor een moderne Canon PIXMA G3460-printer en veel interessante materialen waarmee de kinderen creatief aan de slag kunnen. In de gratis Creative Park-app vindt u een groot aantal sjablonen die u gemakkelijk kunt printen en in elkaar kunt zetten.

Er zijn veel manieren om creatief te zijn met interieurdecoratie

Het gebruik van print in interieurontwerp neemt elk jaar toe. Geprint behang wordt steeds populairder en wordt gebruikt in zowel particuliere woningen als commerciële gebouwen. Muren, vloeren en zelfs ramen worden versierd met print.

De transformatie van de kinderopvang in Krakau toont duidelijk het potentieel van digitale prints. En het is echt maar een kleine stap om conventionele, saaie muren te veranderen in een interieur vol kleur en inspiratie. Het enige dat nodig is, is een idee... ondersteund door moderne printtechnologieën.

Ontdek meer

 • Arizona-flatbedserie

  Ontdek al onze Arizona-flatbedprinters.

 • Roll-to-roll Colorado-printers

  Ontdek de Colorado roll-to-roll printers.

 • Bestdeco, specialist in wanddecoratie

  De Nederlandse printserviceprovider Bestdeco werkt met moderne machines die gebruikmaken van de meest actuele printtechnologieën. Alle foto's op hout, canvas, aluminium of plexiglas zijn daarom van uitstekende kwaliteit en worden toch aangeboden tegen vaste lage prijzen.

 • Gids voor interieurdecoratie downloaden

  De wereldwijde interieurmarkt groeit exponentieel. Bent u klaar voor de revolutie in digitaal printen? Download de gratis Canon-gids.

Wilt u weten hoe u uw organisatie kunt laten groeien met interieurdecoratie?