CASESTUDY

Skateboards met persoonlijke print: om mee te stunten in de halfpipe of aan de muur te hangen

Ontdek hoe HURRAY's passie voor skateboarden in combinatie met de printkracht van de Arizona hen heeft geholpen hun organisatie te laten groeien.

HURRAY prints on skateboards with Arizona flatbed printer
HURRAY prints on skateboards with Arizona flatbed printer
 • Doelstelling

  Een manier vinden om te profiteren van nieuwe commerciële kansen die zijn ontstaan door de enorme opleving van skateboarden tijdens de coronapandemie en de populariteit van de sport nadien.

 • Uitdagingen

  Problemen op het gebied van time-to-market en voorraad oplossen. Gepersonaliseerde skateboards op locatie kunnen maken.

 • Aanpak

  HURRAY investeerde in een Arizona-flatbedprinter uit de 1300-serie om klanten op een unieke manier een wowgevoel te geven.

 • Voordelen

  HURRAY kan nu gepersonaliseerde skateboards in hun eigen magazijn maken en produceren en dus profiteren van de enorme opleving van skateboarden.

Skateboards met persoonlijke print

HURRAY is een in België gevestigd bureau, distributie- en detailhandelbedrijf met een passie voor skateboarden. Ze leveren aan skateshops en streetwearwinkels in de hele Benelux. Hun expertise op het gebied van distributie in combinatie met hun kennis van de detailhandel heeft geresulteerd in een gloednieuw magazijn en showroom, zes skateshops en talloze evenementen. Sinds augustus 2021 produceert de organisatie gepersonaliseerde skateboards in hun eigen magazijn met behulp van een Arizona-flatbedprinter uit de 1300-serie.

Net als veel andere organisaties had HURRAY te maken met heel wat problemen tijdens de pandemie, onder andere op het gebied van time-to-market en voorraad. Ze zagen echter ook een kans. Als één van de weinige individuele sporten die op dat moment waren toegestaan, nam het skateboarden een enorme vlucht.

"De Arizona garandeert haarscherpe, high-definition en krasbestendige graphics op een skateboard."

Fabian Verhaeghe, CEO van HURRAY Distribution

Mogelijkheden van digitaal printen verkennen

Fabian Verhaeghe, CEO van HURRAY Distribution, legt uit hoe de organisatie deze kans wist te benutten: "Omdat we geen voorraad aanhielden, moesten we een manier ontwikkelen om op locatie aangepaste skateboards en andere producten te produceren. We besloten de mogelijkheden van digitaal printen en printen on demand te verkennen. We namen contact op met Canon en hebben verschillende opties besproken met de experts. Er was maar één apparaat dat kon produceren wat we zochten: de Arizona-flatbedprinter. Hiermee kunnen we niet alleen grote volumes printen, maar ook gepersonaliseerde skateboards maken met haarscherpe fotokwaliteit. HURRAY biedt producten van hoge kwaliteit, dus de prints moesten van dezelfde hoge kwaliteit zijn. De skateboards moeten bovendien slijtvast zijn en hun pracht bij langdurig gebruik behouden, wat betekent dat de geprinte afbeeldingen krasbestendig moesten zijn en niet mochten vervagen na verloop van tijd."

Unieke technologie, uitstekende resultaten

Met behulp van een unieke printtechniek wordt het gepersonaliseerde ontwerp eerst geprint op folie, die vervolgens wordt verhit en naar het skateboard wordt overgebracht. "Omdat duurzaamheid ook heel belangrijk is voor HURRAY, zijn we erg blij met het feit dat de Arizona-printer gebruikmaakt van UL GREENGUARD Gold-gecertificeerde inkten", voegt Fabian toe. "En lokaal printen helpt ons verder op onze weg naar duurzaam ondernemen. Bovendien zijn de resultaten geweldig. Of de klant het skateboard wil gebruiken voor stunts in de halfpipe of als kunstwerk in huis wil hebben hangen, onze skateboards maken gegarandeerd indruk."

Ontdek meer

Wilt u uw organisatie laten groeien en maatwerktoepassingen intern produceren?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout