DIGITALE TRANSFORMATIE

Waarom gegevensherstel essentieel is voor digitale transformatie

Hoe effectief gegevensbeheer digitaal succes stimuleert

DOWNLOAD ONZE IT-LEIDRAAD

Man in a blue jumper works on his laptop at a desk surrounded by plants

Hoe effectief gegevensbeheer digitaal succes stimuleert

Vijf jaar geleden werd de term 'digitale transformatie' nog afgedaan als een modewoord, maar nu blijkt uit onderzoek van Canon onder 950 besluitvormers uit de IT-branche en organisaties in Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk dat bijna twee derde van de organisaties (63%) zich intensief bezighoudt met digitale transformatie.

Er is echter nog wel een lange weg te gaan, aangezien uit het onderzoek ook naar voren kwam dat er bij transformatieprojecten doorgaans weinig samenwerking is tussen de IT-afdeling en de andere afdelingen. Zo denkt driekwart van de organisaties (75%) nog steeds dat het ‘iets is wat de IT-afdeling doet’, terwijl het in feite overal in de organisatie implicaties heeft en betrokkenheid vereist. 65% van de respondenten zegt dat afzonderlijke afdelingen hun eigen digitale transformaties aansturen, wat aangeeft dat hun inspanningen nog steeds sterk zijn gefragmenteerd.

Organisaties staan bovendien onder toenemende druk om de digitale transformatie snel uit te voeren. Als gevolg daarvan geeft bijna een derde van de respondenten (30%) aan dat technologie niet correct is geïmplementeerd, 29% zegt dat verandering niet goed wordt gecommuniceerd en 28% zegt dat de 'digitale strategie' slecht wordt doordacht. Het zal u dus niet verbazen dat de overgrote meerderheid van de organisaties (94%) grote uitdagingen meldt op het gebied van digitale acceptatie op functioneel niveau.

Het belang van gegevensherstel

Een van de belangrijkste uitdagingen voor elke organisatie die een strategie voor digitale transformatie implementeert, is de toename van digitale gegevens die het gevolg is van de invoering van digitale systemen en processen. Als gegevens slecht worden beheerd, is het voor een organisatie onmogelijk om te begrijpen wat ze hebben en de potentiële voordelen ervan te benutten.

Vaak gebruiken werknemers gedeelde en persoonlijke harde schijven en andere apparaten voor gegevensopslag, waardoor het steeds moeilijker wordt om de gegevens te beheren die worden gemaakt en opgeslagen. In deze situatie wordt overbodige, verouderde of betekenisloze content niet verwijderd (ROT-content), is er geen consistentie in opslagsyntaxis en naamgevingsconventies, en worden gegevens niet opgeschoond.

Om hun digitale ambities te realiseren, moeten organisaties een effectief proces voor gegevensherstel centraal stellen bij hun programma's voor informatiebeheer.

Een leidraad voor beter informatiemanagement

Ontdek hoe u uw gegevens beter beheert en de vastlegging en verwerking van documenten optimaliseert

DOWNLOAD ONZE IT-LEIDRAAD

Woman sits on blue chair in front of a plant and talks to two people

Gegevensherstel in één keer goed doen

Bij het aanpakken van gegevensherstel is een systeem van robuuste analyse de eerste vereiste. Met een softwareoplossing, beheerde service of proces om uw volledige gegevensset te controleren, kunt u bepalen wat u hebt, de informatie classificeren en deze opschonen om de ROT-content te verwijderen.

Na uw eerste inspanningen voor gegevensherstel is het van essentieel belang dat u gegevensstrategieën toepast die ervoor zorgen dat zo weinig mogelijk ROT-content wordt opgeslagen en gedeeld. Hier volgen drie vragen die IT-besluitvormers zichzelf moet stellen bij het ontwikkelen van hun gegevensstrategie:

 1. Wat kan ik doen om redundantie te minimaliseren?

  Ontwikkel een strategie waarmee afzonderlijke gegevensassets vrij kunnen stromen tussen en kunnen worden gebruikt door meerdere afdelingen en voor meerdere doeleinden. Omarm de mentaliteit van ‘herbestemmen versus opnieuw maken’ en probeer voor elk asset één enkele ‘bron van waarheid’ te maken.

 2. Wat is het beste moment om informatie vast te leggen?

  Het is belangrijk om informatie zo vroeg mogelijk in het proces vast te leggen en zo dicht mogelijk bij het eerste contactmoment. Deze informatie kan worden vastgelegd via verschillende kanalen, zoals mobiele apparaten, aan de hand van gegevens via een elektronische formulier of een afbeelding die wordt gescand op een extern kantoor.

 3. Hoe kan ik technologieën voor vastlegging en herkenning optimaal benutten?

  Zorg ervoor dat technologieën zoals OCR (Optical Character Recognition), gegevensvastlegging, analyse en automatische classificatie zijn geïntegreerd in de belangrijkste bedrijfssystemen, zoals ERP-, CRM- en contentbeheersystemen.

  Gegevensherstel kan een tijdrovende en kostbare inspanning zijn, maar het is essentieel om een effectieve digitale transformatie te realiseren. Met het juiste programma en de juiste tools voor informatiebeheer, en via analyses die zijn afgestemd op uw beleid en processen, kunt u het herstel van gegevens versnellen en uw doelen voor digitale transformatie realiseren.

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Doe gegevensherstel in één keer goed

CONTACT met een specialist

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout