SOFTWARE EN PLUG-IN

Software en plug-in voor het EOS VR SYSTEM

Ontdek hoe je meeslepende driedimensionale content kunt maken met een compatibele Full Frame EOS-camera en de RF 5,2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens, met tegelijkertijd een eenvoudigere en efficiëntere workflow dankzij het EOS VR SYSTEM.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Wat ooit een complex proces was van uitlijning, synchronisatie en stitching met meerdere camera-/bestandssystemen, is nu oneindig eenvoudiger dankzij Canon's EOS VR Utility1, waarmee de conversie van stereoscopisch beeldmateriaal en foto's voor bewerken en afspelen een veel efficiënter proces wordt.

Software-update voor EOS VR Utility

Version1.2
 • - Ondersteuning voor RAW-video, inclusief 60 fps met 8K / 60P RAW LT (EOS R5 C)
 • - Ondersteuning voor GPU-versnelling (NVIDIA voor Windows / Metal voor Mac)
 • - Apple Silicon-ondersteuning
 • - Extra indeling exportbestand (Windows)
 • - Optie voor lensmasker
Canon Camera

Gelijkrechthoekige projectie

Om het 180° VR-beeldmateriaal of het stilbeeld goed te kunnen ervaren met een VR-headset, moet de volgorde van de beelden van het linker- en rechteroog worden gewijzigd en moet een gelijkrechthoekige projectie van de twee cirkelvormige fisheye-beelden worden uitgevoerd. Voor deze gelijkrechthoekige projectie is het gebruik van Canon's EOS VR Utility vereist en worden de twee cirkelvormige fisheye-beelden gecorrigeerd naar twee 'vierkante' beelden naast elkaar (een standaardindeling voor 180° VR-beeldbestanden), klaar voor weergave op een VR-headset of bewerking in een compatibele softwaretoepassing of NLE-systeem. Met een selectievakje in de EOS VR Utility kunnen gebruikers schakelen tussen de geconverteerde en niet-geconverteerde weergaven.

Ondersteuning voor RAW-video (8K / 60P)

Compatibele RAW-videobestanden die zijn gemaakt met ondersteunde camera's (waaronder 8K / 60P RAW LT-bestanden van de EOS R5 C) worden automatisch verwerkt in EOS VR Utility, waardoor een RAW-workflow nog eenvoudiger wordt. Toegang tot basisaanpassingen, waaronder witbalans, ISO, helderheid, kleurruimte en gamma, maken een professionele output met een hoog dynamisch bereik mogelijk

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Basisbewerkingen

Bekijk een voorbeeld van het videobestand en speel het af, terwijl u de gewenste in- en uitpunten voor export markeert.

Verschillende exportopties

Videobestanden kunnen worden geëxporteerd naar verschillende resoluties en professionele codecs, waaronder DPX- en ProRes-bestanden (Mac), die gereed zijn voor bewerking en beoordeling in een compatibele NLE-toepassing zoals Adobe Premiere Pro. Foto's worden geëxporteerd als JPEG-bestanden.

EOS VR utility

EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro

Met de nieuwe EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro1 kunnen contentcreators rechtstreeks vanuit hun NLE-software content converteren en bewerken en specialistische taken kunnen uitvoeren, zoals beoordelen en bewerken.

Software-update voor EOS VR Plug-in

Version1.2
 • - Ondersteuning voor GPU-versnelling (NVIDIA voor Windows / Metal voor Mac)
 • - Apple Silicon-ondersteuning
 • - Optie voor lensmasker
EOS VR-plug-in adobe premiere pro

Waarom Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro is de toonaangevende toepassing voor het maken van rijke, meeslepende VR-content. Met Canon's EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro kun je automatisch de gelijkrechthoekige conversies uitvoeren terwijl je je Canon VR-bestanden in één eenvoudige stap naadloos importeert. De geconverteerde bestanden kunnen vervolgens eenvoudig aan je tijdlijn worden toegevoegd en op de gebruikelijke manier worden bewerkt en beoordeeld, klaar voor definitieve export en distributie.

Meld je aan en ontvang meer

Alle gebruikers kunnen gebruikmaken van een gratis proefperiode en conversies maken van foto's en video's die korter zijn dan twee minuten. Wanneer je echter video's van twee minuten of langer exporteert met EOS VR Utility of importeert met de EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro, is een betaald abonnement vereist.

EOS VR Utility

Gerelateerde producten

 1. EOS VR Utility en de EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro zijn vereist voor de gelijkrechthoekige projectie van 180° VR-beelden die zijn opgenomen met een compatibele Canon-camera. Versie 1.2 of hoger van EOS VR Utility maakt de conversie mogelijk van ondersteunde Canon RAW-bestanden, waaronder 8K RAW LT / 60P van de EOS R5 C (compatibele RAW-indelingen kunnen per camera verschillen), plus ondersteuning voor Apple Silicon en GPU-versnelling. Mogelijk is een betaalde abonnementsservice vereist voor het converteren van video's langer dan 2 minuten, waarvoor een Canon-ID nodig is. De installatie van de specifieke 'HEVC Activator' voor de gebruikte camera is ook vereist.
 2. Mogelijk is de nieuwste firmware-update vereist voor VR-compatibiliteit

  LET OP: DEZE VR SYSTEM-SOFTWARE KAN AFWIJKEN VAN HET COMMERCIËLE PRODUCT.