PRODUCTFOCUS

Vier nieuwe lenzen in de L-serie van Canon

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
De onlangs aangekondigde EF 85mm f/ 1.4L IS USM bezit niet alleen de kwaliteit waar de serie om bekend staat, maar is ook duurzaam en eenvoudig in het gebruik.

Er zijn vier nieuwe lenzen toegevoegd aan de hoogwaardige L-serie van Canon, waaronder een unieke telelens voor portretfotografie. De lenzen uit de L-serie van Canon, herkenbaar aan de kenmerkende rode ring, zijn synoniem aan kwaliteit en worden wereldwijd door toonaangevende fotografen gebruikt.

Het indrukwekkende assortiment van Canon is uitgebreid met de EF 85mm f/1.4L IS USM, de TS-E 50mm f/2.8L MACRO, de TS-E 90mm f/2.8L MACRO en de TS-E 135mm f/4L MACRO. Deze hoogwaardige lenzen zijn duurzaam, gebruiksvriendelijk en bieden meer mogelijkheden voor fotografische experimenten.

Het perfecte portret

De EF 85mm f/ 1.4L IS USM is een unieke telelens, die prachtig perspectief biedt en zorgt voor flatteuze huidtinten. De brandpuntsafstand van 85 mm is populair als portretlens, want gezichten worden aangevuld met een natuurlijk gevoel van afstand, zonder vervorming en met een duidelijk onderscheid tussen onderwerp en achtergrond. Met een diafragma van f/1.4 en IS-functionaliteit is de multifunctionele 85mm f/1.4 geschikt voor alle soorten fotografie.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
Naast de hier afgebeelde EF 85mm f/ 1.4L IS USM worden ook de volgende lenzen toegevoegd aan het assortiment: de TS-E 50mm f/2.8L MACRO, de TS-E 90mm f/2.8L MACRO en de TS-E 135mm f/4L MACRO.

De lens heeft een lensontwerp met 14 elementen in 10 groepen en maakt gebruik van de nieuwste precisie-elementen om chromatische aberratie te corrigeren en de optische prestaties te leveren die vereist zijn voor de nieuwste hoge resolutie-sensoren. Een zeer lage lichtbrekingsindex op de lens, bekend als Air Sphere Coating-technologie, verwijdert reflecties en overstraling, terwijl 4-stops beeldstabilisatie de effecten van camerabewegingen vermindert. Een automatische scherpstelling met ringvormige USM (ultrasonische motor) werkt met de CPU van de lens en de AF-algoritmen van de camera zorgen voor snelle en stille automatische scherpstelling, zodat deze geschikt is voor het onopvallend opnemen bij gebeurtenissen en evenementen en ook ideaal is voor het opnemen van video's.

De 85mm f/1.4 is ontworpen met het oog op duurzaamheid en kan worden gebruikt in zware omstandigheden, terwijl de hoogwaardige functionaliteit is ondergebracht in een kleine en lichte body. Deze veelzijdige telelens verovert waarschijnlijk al snel een plaats in de fotografie bij bruiloften en andere evenementen, in de studio, bij de pers en bij buitenfotografie. De lens heeft een stapje voor op de concurrentie, want deze is volledig compatibel met het EOS AF-systeem, met inbegrip van Dual Pixel CMOS AF. Bovendien stuurt de lens informatie over afstand en scherpstelling door naar de camera met het oog op accurate flitsbelichtingsinstellingen, zodat elk portret de perfectie benadert.

Luisteren naar fotografen

Als reactie op verzoeken van klanten om de serie tilt-shift lenzen uit te breiden met lenzen met een langere brandpuntsafstand, heeft Canon de introductie van drie extra lenzen aangekondigd. De TS-E 50mm f/ 2.8L MACRO, TS-E 90mm f/ 2.8L MACRO en de TS-E 135mm f/ 4L MACRO combineren het geavanceerde optische ontwerp van de L-serie met functies voor creatieve fotografie, zoals specialistische kantel-, verschuivings- en draaiende bewegingen en de minimale scherpstelafstand geoptimaliseerd voor macrofotografie.

De TS-E 50mm, met de nauwkeurig te bedienen scherptediepte, is geschikt voor het vastleggen van landschappen en architectuur, maar ook voor studiofotografie. De TS-E 90mm en de TS-E 135mm zijn ideaal voor gebruik in portret-, product- en macrofotografie in de studio, dankzij hun ongelooflijke scherpte.