ARTIKEL

Geavanceerde Canon-kit die wordt geïntroduceerd op IBC 2019

Canon EOS C500 MARK II with full kit EU-V1 and Sumire Prime lens.
De Canon EOS C500 Mark II heeft een 5,9K full-frame sensor in een nieuw ontwikkelde compacte Cinema EOS System-body.

Als gerenommeerd pionier op het gebied van videotechnologie heeft Canon drie sensationele nieuwe producten aangekondigd: een nieuwe Cinema EOS System-camera, een 4K-telezoomobjectief en een 31-inch professionele 4K HDR-referentiedisplay.

Ze worden onthuld tijdens IBC 2019, de International Broadcasting Convention, die wordt gehouden van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 september in de RAI in Amsterdam.

Hier volgt een voorproefje van de nieuwe kit die tijdens IBC 2019 te zien is in de Canon-stand.

Canon EOS C500 MARK II camera.
Naast de standaard PL-vatting biedt de EOS C500 Mark II ondersteuning voor door de gebruiker te verwisselen objectiefvattingen voor verschillende projectvereisten, waaronder een EF Cinema Lock-vatting.

1. Canon EOS C500 Mark II: een Cinema EOS System van de nieuwe generatie

De langverwachte Canon EOS C500 Mark II is een Cinema EOS System-camera van de nieuwe generatie, met een 5,9K full-frame sensor in de nieuw ontwikkelde, compacte en lichte (1750g) body. Gimbals en draagbare rigs kunnen gemakkelijk worden bevestigd, waardoor de camera geschikt is voor uiteenlopende opnameomstandigheden.

De 5,9K full-frame sensor zorgt voor een meeslepende, cinematografische uitstraling met natuurgetrouwe kleurreproductie en vloeiende huidtinten. De sensor biedt ook een bereik van 15+ stops met een grote kleurruimte, ideaal voor producties met een groot dynamisch bereik. Hij ondersteunt opnamen met een hoge framerate tot 50/60 fps bij 5,9K of 120 fps in 2K.

De camera is voorzien van een nieuw ontwikkelde DIGIC DV 7-beeldprocessor. Hiermee zijn Cinema RAW Light-opnamen mogelijk met 5,9K resolutie en Canon's XF-AVC-indeling in 4K 4:2:2 10-bits op CFexpress-kaarten.

Canon EOS C500 MARK II with full kit EU-V2 and CN-E30-300mm lens.
Optionele uitbreidingsunits EU-V1, EU-V2 (zie afbeelding) en EVF-V50 bieden een flexibel modulair ontwerp en flexibele configuratiemogelijkheden voor uiteenlopende productievereisten.
Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

De Canon EOS C500 Mark II is ook de eerste Cinema EOS System-camera met elektronische beeldstabilisatie (IS) in de camerabody die correctie van camerabewegingen over 5 assen ondersteunt.

Verder biedt de Dual Pixel CMOS AF-technologie van Canon high-speed continue AF, die wordt bediend via het 4,3-inch LCD-touchscreen.

Canon CJ15EX4.3B lens.
Leg verbluffende 4K-beelden vast met het uitzonderlijk compacte, uiterst veelzijdige Canon CJ15EX4.3B-zoomobjectief uit de UHDxs-serie.

2. Canon CJ15EX4.3B: veelzijdig zoomobjectief van studiokwaliteit

De nieuwe Canon CJ15EX4.3B is een compact, licht 15x-zoomobjectief van studiokwaliteit waarmee de gebruiker in alle situaties uitstekende 4K-opnamen kan maken.

Dit veelzijdige zoomobjectief uit de UHDxs-serie biedt uitzonderlijke flexibiliteit in groothoek en een indrukwekkend telebereik waardoor hij geschikt is voor nieuws-, sport- en studio-omgevingen.

Hij heeft een brandpuntsafstand van 4,3-65 mm, maar de ingebouwde 2x-extender vergroot de totale brandpuntsafstand tot 8,6-130 mm. Het grootste diafragma over het gehele zoombereik is f/1.8-f/3.6.

Het objectief biedt 4K-resolutie van het midden van het beeld tot de buitenranden en uitstekende optische prestaties dankzij de door Canon ontwikkelde Air Sphere Coating (ASC). Deze hybride coating vermindert interne reflecties en vertraagt het licht geleidelijk voordat het door het objectief gaat, waardoor de beeldkwaliteit wordt verbeterd.

Canon DP-V3120 31-inch 4K HDR Professional Reference Display.
De Canon DP-V3120 is een professionele 31-inch 4K HDR-referentiedisplay met uitzonderlijke nauwkeurigheid en consistentie, plus uitgebreide HDR-displayhulpfuncties.
Detail of the four 12G-SDI interface terminals on the rear of the Canon DP-V3120.
Met vier 12G-SDI-interfaceterminals kan de Canon DP-V3120 meerdere 4K-signalen verwerken en een gesplitste weergave van 4 schermen bieden, naast andere weergaveopties.

3. Canon DP-V3120: professionele 4K HDR-referentiedisplay

De Canon DP-V3120 is een professionele 31-inch 4K HDR-referentiedisplay met een toonaangevende helderheid van 2000 cd/m² op het volledige scherm en een contrastverhouding van 2.000.000:1 met uitzonderlijke nauwkeurigheid en consistentie. Het scherm biedt uitgebreide displayhulpfuncties met een groot dynamisch bereik en grote flexibiliteit om uitzonderlijke HDR-inhoud te maken.

Cinema RAW Light explained

Cinema RAW Light uitgelegd

Lees meer over de voordelen van het filmen in Cinema RAW Light. Dit geeft optimale controle over de beeldkwaliteit en biedt meer flexibiliteit bij de nabewerking.

Het innovatieve achtergrondverlichtingssysteem gebruikt een sensor over het volledige scherm om de prestaties van de achtergrondverlichting te bewaken, terwijl een intelligente, automatische correctietechnologie de beeldnauwkeurigheid tijdens het gebruik handhaaft en aanpast.

Daarnaast zorgen een nauwkeurig LED-regelalgoritme en geavanceerde beeldverwerking dat de display nauwkeurig schaduwdetail en helderder hooglichten weergeeft.

Met vier 12G-SDI-interface-terminals kan de display meerdere 4K-signalen verwerken. Zo zijn een gesplitst beeld met 4 schermen, één 4K-beeld of één 8K-beeld (weergegeven in 4K) mogelijk.

De display is voorzien van een nieuw ontworpen koelmechanisme dat stil werkt met een hoog, continu luminantieniveau – ideaal voor gebruik in gradingsuites.

Canon is te vinden in hal 12, stand D60, in de RAI in Amsterdam, 13-17 september 2019.

Geschreven door David Clark


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan