EVENEMENT

Vijf onmisbare dingen bij Visa pour l'Image, 2017

The photojournalism crowds gather at a Visa pour l’Image 2016 screening.
Grote aantallen fotojournalisten komen bijeen op Visa pour l'Image 2016. Bezoek Canon op het festival voor fotojournalistiek 2017 tijdens de 'Professionele week'.

De wereld van fotojournalistiek strijkt neer in de Zuid-Franse stad Perpignan voor de 'Professionele week' van Visa pour l'Image, die loopt van 4 tot 9 september. Toonaangevende fotografen, fotobewerkers en agents komen samen bij verhelderende tentoonstellingen, screenings, discussies en prijsuitreikingen en Canon bevindt zich midden in de actie. Voor het 28ste jaar op rij werkt Canon samen met Visa pour l'Image om een platform te bieden voor het beste op het gebied van visuele verhalen van over de hele wereld. Als je van plan bent een bezoek te brengen en niet weet waar je moet beginnen, zijn hier vijf onmisbare ervaringen in de Canon Experience Zone.

Liam Rimmington shooting on the EOS 6D Mark II.
Liam Rimmington probeert de EOS 6D Mark II uit, die bij de Test & Try van de Canon-stand bij Visa pour l'Image 2017 klaar zal liggen.

1. Canon-kit uitproberen
Ga naar de Canon Experience Zone om zelf aan de slag te gaan met de nieuwste Canon-producten, zoals de EOS 6D Mark II en andere baanbrekende foto-, video- en printapparatuur. Je vindt Canon in het hoofdkantoor van het festival in het Palais des Congrès. De gratis toegankelijke Zone zal bruisen van de activiteit en is een uitstekende plek om te netwerken met andere branche-experts.

Elephants at the Nairobi National Park in Kenya, photographed by Canon Ambassador Michael ‘Nick’ Nichols’.
Olifanten bij de David Sheldrick Wildlife-opvang (DSWT). Nairobi National Park, Kenia 2010. Foto's door Michael Nichols/National Geographic Creative.

2. Een wildlifetentoonstelling
Dit retrospectief bestaat uit foto's en bewegende beelden van Canon Master en voormalig National Geographic-wildlifefotograaf Michael 'Nick' Nichols. Nichols is vooral bekend voor zijn opmerkelijke documentaires van grote katten, grote apen en olifanten en hij heeft overal gewerkt van het Kongobekken tot het Amerikaanse Westen. Hij houdt ook een Twitter-vragenuurtje om 12:30 uur op vrijdag 8 september. Stuur je vragen van tevoren in via de hashtag #AskCanonatVisa2017 en kijk uit naar de antwoorden op Twitter @CanonProNetwork.

An photographer from Agence VU’ shooting a portrait in a pop-up studio.
Kom naar de Canon-stand bij Visa pour l'Image 2017 om een portretfoto te laten maken door een fotograaf van Agence VU'.

3. Portretfoto's gemaakt door vrouwelijke fotografen van Agence VU'
Het prestigieuze Agence VU' dat is opgericht in 1986, vertegenwoordigt enkele van de grootste talenten uit de wereld van de fotojournalistiek. Dit is een unieke kans om een portretfoto te laten maken door een van de vrouwelijke fotografen van het agentschap in de Canon Experience Zone.

A Canon expert servicing a camera.
Spreek met productexperts en laat gratis je Canon-apparatuur nakijken op de Canon-stand bij Visa pour l'Image 2017.

4. Stel je vraag aan onze experts en krijg gratis productservice
Heb je brandende vragen over je Canon-gear? Het Canon-team van gespecialiseerde technici staat het hele festival paraat om advies te geven. Geaccrediteerde professionele fotografen bij het festival hebben ook recht op een gratis onderhoud en reiniging van hun Canon-producten.

Portraits of four photojournalists who’ll be running workshops in collaboration with Polka magazine and Canon at Visa pour l’Image 2017.
Neem deel aan de Canon-workshops die in samenwerking met het Franse fotografietijdschrift Polka worden georganiseerd, waar beginnende fotojournalisten onmisbaar advies krijgen.

5. Canon- en Polka-workshops
We hebben onze krachten gebundeld met het Franse fotografietijdschrift Polka om beginnende fotojournalisten waardevolle verhalenworkshops te bieden; deze worden geleid door vier topfotografen: Pascal Maître, Christopher Morris, Véronique de Viguerie en de winnares van de 2016 Canon Female Photojournalist Award, Darcy Padilla. Tijdens drie dagen leer je alles over het vertellen van verhalen in foto's, waaronder doel, verhaallijn, productie, verwezenlijking, bewerking en distributie. Workshops kosten 300 euro, exclusief accommodatie, eten en reiskosten — klik hier om te registreren.