Canon introduceert de EOS C500 Mark II – een compacte en veelzijdige 5,9K full frame Cinema EOS System-camera

Amstelveen, 5 september 2019 – Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van haar ‘next generation’ camera binnen de Cinema EOS System-productlijn – de EOS C500 Mark II. De nieuwe EOS C500 Mark II is een compacte en veelzijdige 5,9K full frame camera die is ontworpen en geproduceerd met dezelfde expertise en technische kennis die ook de basis vormt van de innovatieve Cinema EOS System-productlijn. De indrukwekkende full frame-sensor van de EOS C500 Mark II werd door Canon ontwikkeld en geproduceerd en is afgestemd op het vermogen van Canon’s nieuwe DIGIC DV 7-processor. De camera ondersteunt 5,9K intern Cinema RAW Light en 4K 4:2:2 10-bits XF-AVC-registratie en stelt daarmee professionals in staat om het volledige cinematografische beeld op een creatieve wijze te verkennen. Het is de eerste camera in deze productlijn met de mogelijkheid om 5,9K Cinema RAW Light op te nemen op nieuwe, snellere opslagmedia – CFexpress-kaarten. Om professionals meer flexibiliteit en efficiëntie te bieden, is het dankzij de twee CFexpress-kaartsleuven ook mogelijk om gelijktijdig op hetzelfde bestandstype op te nemen.

EOS C500 Mark II

EOS C500 Mark II

De compacte vormgeving van de camera biedt filmmakers een ongeëvenaarde creatieve vrijheid. Dankzij het flexibele, modulaire ontwerp kunnen professionals de camera met verschillende accessoires configureren om aan de productie-eisen te voldoen. De EOS C500 Mark II is de eerste Cinema EOS System-camera met een door de gebruiker verwisselbare lensvatting voor EF Cinema Lock en PL, waardoor professionals keuze hebben uit een grote verscheidenheid aan lenzen. Het is ook de eerste Cinema EOS System-camera die Electronic IS ondersteunt.

Adembenemende full frame beeldkwaliteit

De EOS C500 Mark II is uitgerust met Canon’s 5,9K full frame CMOS-sensor en zorgt daarmee voor een filmische, immersieve full frame-uitstraling die wordt versterkt door Canon’s natuurlijke huidtint- en levensechte kleurweergave. Dankzij deze 5,9K-sensor en de nieuw ontwikkelde DIGIC DV 7-processor is de EOS C500 Mark II de ideale keuze voor professionals die 4K-content van topkwaliteit willen produceren. De processor maakt gebruik van een intelligent debayering-algoritme bij sampling van 5,9K naar 4K. Hierbij wordt moiré onderdrukt en vermindert de ruis. Dit resulteert in een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Met zijn 15+ stops aan speelruimte en het omvangrijke kleurenspectrum is de EOS C500 Mark II perfect voor HDR-productie. Daarnaast is de camera uitgevoerd met een ingebouwde, gemotoriseerde full frame ND-unit (2,4,6, 81 en 102 stops), waardoor het mogelijk is om zelfs overdag opnamen met een geringe scherptediepte te maken.

Efficiënte beeldregistratie en workflow

De veelzijdigheid van de EOS C500 Mark II komt vooral naar voren bij de multi-registratiemogelijkheden die voor een efficiënte workflow zorgen om zo aan alle productie-eisen te voldoen. Met Canon’s nieuwe DIGIC DV 7-beeldprocessor biedt de camera interne Cinema RAW Light-registratie met een 5,9K-resolutie. Het bestandstype Cinema RAW Light heeft alle voordelen van een RAW-bestand in termen van flexibiliteit tijdens post-processing, maar stelt de EOS C500 Mark II in staat om bestanden van hoge kwaliteit vast te leggen met een kleinere bestandsgrootte. Naast interne beeldregistratie op CFexpress-kaarten in het Canon XF-AVC-formaat met 4K 4:2:2 10-bits, is zowel gelijktijdig opnemen als proxy-opname mogelijk. Dit biedt professionals maximale flexibiliteit, zodat zij een opnameformaat kunnen kiezen dat geschikt is voor hun filmactiviteiten en werkprocessen. De camera is voorzien van een geavanceerde 12G-SDI-interface die vier keer hogere doorvoersnelheden heeft dan de 3G-SDI. Deze 12G-SDI-interface maakt een 4K 50/60p uitvoer met één enkele kabel mogelijk en vereenvoudigt zo de 4K-workflows. Ook de HDMI-uitgang maakt 4K 50/60p via één enkele kabel mogelijk.

Maximaal uitbreidbaar en opvallend veelzijdig voor een breed scala aan eisen in productieomgevingen

Filmmakers kunnen hun camera configureren met twee verschillende uitbreidingsunits – de EU-V1 en EU-V2. Twee zoekers (EVF-V70 en EVF-V50) zijn eveneens als opties verkrijgbaar. De mogelijkheid de camera te voorzien van uitbreidingsunits zorgt in combinatie met de compacte vormgeving en het lichte gewicht voor meer opnameflexibiliteit, waardoor filmmakers over meer creatieve vrijheid beschikken. De uitbreidingsunit EU-V1 vergroot de mogelijkheden van de EOS C500 Mark II met een Genlock/Sync BNC-interface, een Remote B-interface voor de optionele RC-V100-afstandsbediening en een Ethernet-interface voor IP-streaming of afstandsbediening met een browser. De uitbreidingsunit EU-V2 bevat ook deze interfaces, maar voegt daar nog twee XLR-ingangen en een 12-polige lensinterface aan toe. Daarnaast is deze uitbreidingsunit voorzien van een V-lock accuvatting met D-tap en een uitgang voor 24 V.

Stabiel filmen met Electronic IS en innovatieve AF-technologie

De EOS C500 Mark II is de eerste camera met elektronische beeldstabilisatie in de Cinema EOS System-productlijn, waardoor de camera beschikt over een 5-assige beeldstabilisatie. Wanneer een lens wordt geplaatst die gegevensoverdracht ondersteunt, wordt automatisch informatie ontvangen over de brandpuntsafstand. Bij gebruik van een lens zonder functie voor gegevensoverdracht is Electronic IS mogelijk door de brandpuntsafstand handmatig in te voeren. Daarnaast is Electronic IS ook compatibel met anamorfe lenzen.

Net als de andere cameramodellen in deze productlijn is de EOS C500 Mark II uitgerust met Canon’s gerenommeerde Dual Pixel CMOS Auto Focus. Met de snelle One-Push AF en continu-AF hebben professionals de zekerheid dat het beeldmateriaal scherp is. Ze kunnen met de nieuwe LCD-monitor LM-V2 ook profiteren van een vloeiende, intuïtieve touch-focusbediening. Voor een nauwkeurige focusregeling stelt de Dual Pixel Focus Guide professionals op de hoogte van de positie van de scherpstelling, ongeacht of deze vooraan of achteraan ligt. De EOS C500 Mark II biedt bovendien Face Detection AF en Tracking AF, waardoor scherpstelregeling in verschillende filmsituaties mogelijk is. Om de AF-prestaties verder te verfijnen, biedt de camera de mogelijkheid om de AF-trackingsnelheid en -respons in te stellen.

Extra functionaliteit voor ultieme creatieve vrijheid

De EOS C500 Mark II ondersteunt de LUT’s van gebruikers en stelt filmmakers in staat hun eigen LUT’s toe te passen of te wijzigen. Door ze in de camera te laden voor een nauwkeurige monitoring, kunnen filmmakers voor elke aansluiting een verschillende LUT toepassen. Met de toegevoegde LUT-knop hebben professionals meer operationele flexibiliteit. De EOS C500 Mark II maakt ook registratie met hoge frame rates tot 50/60 fps in 5,9K mogelijk met de Cinema RAW Light-codec. Vandaag worden ook de DP-V3120 en CJ15ex4.3B.3B geïntroduceerd. Deze twee producten worden samen met de EOS C500 Mark II tijdens IBC 2019 voor het eerst internationaal getoond op de Canon-stand (hal 12, stand D60). De EOS C500 Mark II zal vanaf december verkrijgbaar zijn. Ga voor meer informatie over deze nieuwe Cinema EOS System-camera naar www.canon.nl.

EOS C500 Mark II – de belangrijkste kenmerken:

 • Adembenemende full frame beeldkwaliteit
  • 5,9K full frame- sensor
  • Immersief beeldmateriaal
  • Nauwkeurige kleurreproductie met Canon-kleurtechnologie
  • Natuurlijke en gladde huidtinten
  • Geschikt voor HDR met PQ/HLG en Canon Log 2/3
 • Interne beeldregistratie naar CFexpress/ Cinema RAW Light en XF-AVC
 • Compacte en robuuste body
  • Lichtgewicht body van 1,750g
  • Robuust ontwerp
  • Betrouwbaar in barre omstandigheden
 • Modulair systeem
  • Door gebruiker verwisselbare lensvatting
  • Uitbreidingsunits en EVF’s
 • Innovatieve AF-technologie
 • Electronic IS
 • Aanvullende functionaliteit
  • Gebruikers LUT’s
  • Interne ND (2/4/6/8/10)
  • False colors/ Marker/ Instelbaar weergaveniveau

1Wanneer gebruikers het extended ND-bereik inschakelen

2Wanneer gebruikers het extended ND-bereik inschakelen