Canon lanceert de CJ15ex4.3B – een portable 4K-zoomlens voor broadcast-toepassingen

Amstelveen, 5 september 2019 – Canon Europe kondigt vandaag de uitbreiding aan van haar hoogwaardige productlijn 4K-broadcastlenzen voor 2/3-inch sensorcamera’s met de introductie van de CJ15ex4.3B. De toonaangevende CJ15ex4.3B biedt de superieure optische prestaties die men gewend is van Canon’s UHDxs serie. Dit lichtgewicht (2,19 kg) en compacte model is geschikt voor het vastleggen van welk broadcastscenario dan ook en ondersteunt een maximale zoom van 15x en een korte brandpuntsafstand van 4.3mm. Met de CJ15ex4.3B zijn beelden van de hoogste resolutie gegarandeerd; de lens biedt zelfs bij het gebruik van de ingebouwde 2x extender 4K optische prestaties – van het midden van het beeld tot aan de uiterste randen. Nu de vraag van kijkers naar 4K-content toeneemt, is de CJ15ex4.3B de ideale keuze voor broadcasts die hun content toekomstvast willen maken in het upgrade-traject naar 4K-systemen en -workflows.

CJ15ex4.3B

Immersieve kijkbeleving

Vorig jaar vierde Canon dat de onderneming 60 jaar actief is op het gebied van broadcastlenzen. Met de introductie van de CJ15ex4.3B onderstreept Canon opnieuw haar betrokkenheid bij de broadcastwereld met een innovatief en optisch perfect product. De lens ondersteunt de BT.2020 chromatische aberratiecorrectie wanneer deze is aangesloten op een compatibele 4K-camera en zorgt zo voor een levensechte kleurreproductie. Met de CJ15ex4.3B wordt een breder kleurenspectrum bereikt en kunnen broadcasts een stap verder gaan dan de traditionele kwaliteitsnorm volgens ITU-R-aanbeveling BT.709. De mogelijkheden van deze lens resulteren in heldere, natuurlijke en levensechte beelden met een uitstekende tonaliteit, realistische textuur en diepte. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de vraag van de consument naar een meer immersieve kijkbeleving bij broadcastproducties.

De geoptimaliseerde plaatsing van de fluoriet-, UD- en Super UD¹-lenselementen die in de CJ15ex4.3B worden gebruikt, zorgt ook voor optische correctie van chromatische aberratie. Met behulp van deze door Canon ontwikkelde technologie produceert de lens prachtige beelden met minder kleuronscherpte of kleuring rond de contouren. Het is ook de eerste portable lens voor de broadcastwereld met ASC (Air Sphere Coating) – een nieuwe technologie met een coating die reflectie van het licht onderdrukt, waardoor de intensiteit van overstraling wordt verminderd en een authentieke HDR-opname het resultaat is.

Ongeëvenaarde zoommogelijkheden

De zoomfunctie van de CJ15ex4.3B, die wordt geregeld door het gebruik van meerdere groepen verplaatsbare zoom- en asferische lenzen, zorgt voor consistente en betrouwbare optische prestaties. Zelfs bij gebruik van de ingebouwde 2x extender worden 4K-prestaties bereikt. Daarnaast corrigeert het verbeterde interne focussysteem de scherpstelfluctuaties en verhoogt het de resolutie in de randgebieden van het beeld. Dit zorgt voor stabieler, duidelijker en scherper beeldmateriaal.

De CJ15ex4.3B – de perfecte lens voor dynamische beeldregistratie

Dankzij de korte brandpuntsafstand en de zoomverhouding van de CJ15ex4.3Bis deze lens ideaal voor het vastleggen van scènes zoals stadionbeelden en landschappen. Deze kenmerken in combinatie met het geringe gewicht en de compacte vormgeving maken de lens ook geschikt voor opnamen in smalle ruimtes of dicht bij onderwerpen wanneer vanaf de schouder moet worden gewerkt. Met een duurzaamheid die overeenkomt met een HD-lens zorgt deze portable zoomlens voor de vereiste hoge mobiliteit van camera’s die worden gebruikt voor reportages en documentaires. De lens is ergonomisch ontworpen voor cameramensen die lange tijd vanaf de schouder filmen. De grip van de CJ15ex4.3B past comfortabel in de hand van de gebruiker, voorkomt vermoeidheid en zorgt voor onbeperkte opnamemogelijkheden.

Canon voegt vandaag ook twee andere, nieuwe producten toe aan haar Cinema EOS System-portfolio: de EOS C500 Mark II, een compacte en veelzijdige 5.9K full frame camera van de volgende generatie, en de DP-V3120 – een professioneel 4K HDR-referentiebeeldscherm met een helderheid van 2.000 cd/m². Deze producten zullen samen met de CJ15ex4.3B voor het eerst te zien zijn op de Canon-stand (hal 12, stand D60) tijdens IBC 2019. Ga voor meer informatie over de CJ15ex4.3B naar www.canon.nl.

CJ15ex4.3B – de belangrijkste kenmerken:

  • Portable zoomlens: van groothoek (4.3mm) tot toonaangevende vergroting (15x)
  • 4K-resolutie van het midden tot aan de rand van de lens
  • ASC-coatingtechnologie
  • UD- en Super UD-lenselementen
  • Ondersteuning van BT.2020 Wide Color Gamut en High Dynamic Range
  • Krachtige digitale aandrijfunit (e-Xs IV)
  • Lichte en compacte body voor optimale mobiliteit
  • Ingebouwde 2x extender

Verdere informatie