CREATIEF PRINTEN

Maak een fashion lookbook met de Canon Zoemini S2

Iedereen heeft ongeliefde kledingstukken, maar misschien wachten ze gewoon op de juiste match. Style influencer Molly Wójcik laat zien hoe je de instant camera en printer van Canon kunt gebruiken om nieuwe outfits samen te stellen.
Style influencer Molly Wójcik, in een bordeauxrood jack en sjaal met lovertjes, houdt een Canon Zoemini S2 in roségoud omhoog om een selfie te maken.

De meesten van ons dragen slechts ongeveer driekwart van de kleding die we bezitten.1 De rest hangt of ligt daar maar te verstoffen. Voordat je ze in een zak stopt om in de kledingbak te doen, kun je proberen je ongedragen kleding een tweede kans te geven door een fashion lookbook te maken.

De Poolse fashion en beauty influencer Monika Wójcik, beter bekend als Molly, heeft 160.000 volgers op sociale media weten te krijgen door haar kledingkeuzes te laten zien. Haar kleding ademt de jaren 2000, maar met een twist. "Ik word geïnspireerd door de Y2K-look", legt Molly uit. "Ik hou van de sfeer van de jaren 2000, dus ik verwijs er vaak naar in mijn uiterlijk. Mijn fashionstijl wordt gedomineerd door felle tinten, holografische accenten en futuristische materialen."

Haar fluïde benadering van fashion betekent dat ze elke dag uit een scala aan opties moet kiezen. Daarom heeft Molly een tool ontwikkeld met behulp van de Canon Zoemini S2, een camera en fotoprinter in zakformaat. "Ik gebruik mijn lookbook om snel te checken hoe twee verschillende kledingstukken er bij elkaar uitzien", legt ze uit. "Hierdoor kan ik eenvoudig stijlen kiezen."

Je kunt een eigen fashion lookbook maken met de stapsgewijze handleiding van Molly. Bekijk ook haar TikTok-video om te zien hoe ze het heeft gedaan.

Style influencer Molly Wójcik houdt een Canon Zoemini S2 vast en draagt een roze broek, witte top, sjaal, oorwarmers en een oversized schoudertas.

Voor iemand die altijd onderweg is, is de Canon Zoemini S2 ideaal. Hij is licht en heeft een accuduur voor maximaal 25 foto's. "Wat me erg bevalt aan de Canon Zoemini S2 is het draagbare ontwerp. Ik heb hem ook altijd bij me", zegt Molly. "De camera en de Mini Print-app zijn fijn om te gebruiken en ik kan er momenten mee vastleggen op een manier die bij mijn stijl past. Zo wordt elke dag extra leuk."

Style influencer Molly Wójcik draagt een roze sweatshirt en poseert voor een selfie terwijl ze een Canon Zoemini S2 vasthoudt.

De look van Molly heeft altijd de aandacht getrokken en sociale media was een logische volgende stap. "Zolang ik me kan herinneren, onderscheidde ik me met mijn stijl van anderen, dus ik besloot mijn outfits te delen waar iedereen ze kon zien: op internet." Haar look is over de top: "Ik breng iconische elementen uit de jaren 2000 weer tot leven: glanzende sjaals, velours trainingspakken, bontjassen en riemen met lovertjes. Qua make-up ga ik voor kleurrijke wimpers, glanzende oogschaduw en natuurlijk lipgloss! En als ik mijn nagels laat doen, laat ik vaak foto's uit 2010 zien als inspiratie."

1. Bereid je lookbook voor en leg outfits klaar

Het aantal kledingcombinaties dat je in je fashion lookbook kunt opnemen, is afhankelijk van het aantal pagina's. Je kunt een kant-en-klaar notitieboek gebruiken of vellen karton of dik papier met touw aan elkaar bevestigen. Als je het aantal pagina's hebt bepaald, kun je hetzelfde aantal items voor boven- en onderkleding kiezen.

"Ik heb de kleding verzameld waarvan ik wist dat ik die in deze tijd van het jaar zou dragen", zegt Molly, die haar lookbook richtte op de herfst en winter. Net als Molly kom je misschien tot de ontdekking dat je te veel hebt: "Ik kwam erachter hoeveel dingen in mijn garderobe ik niet meer draag", herinnert ze zich. Dit bracht Molly ertoe haar kast eens flink uit te mesten. Als je dat ook gaat doen, zorg er dan voor dat er niets op de vuilnisbelt terechtkomt. "Ik moedig iedereen aan geen kleding weg te gooien", zegt Molly. "Je kunt kledingstukken doneren aan kringloopwinkels, ze in een kledingcontainer doen of ze verkopen via een online platform voor tweedehands kleding. Geef kleding een tweede leven!"

2. Kies je accessoires

Hoewel Molly doorgaans gaat voor kledingstukken in felle en opvallende kleuren en stijlen, is het niet altijd de kleding zelf die een outfit succesvol maakt. "Ik geef de voorkeur aan retrofashion, maar soms zie ik iets heel eenvoudigs in een winkel dat ik leuk vind, zoals klassieke jeans of een witte top", zegt Molly. "Accessoires zijn het belangrijkste element van een individuele stijl. Door ze toe te voegen, maak ik me de look eigen. Met bijvoorbeeld een glittersjaal, een kleurrijke handtas en een baret trekt zelfs een doodgewone outfit de aandacht." Als je in een ambitieuze bui bent, kun je deze extra aspecten toevoegen aan je lookbook. Probeer ze uit je Canon Zoemini S2-prints te snijden en ze boven op je outfits te plaatsen om te zien hoe ze de look versterken.

3. Kies je pose

Molly gebruikte een smartphone om de foto's voor haar lookbook te maken, maar de Canon Zoemini S2 heeft een 8 Megapixel camera met spiegel en ringlicht om het beste uit je foto's te halen. "Bij het maken van selfies is het heel belangrijk dat je sterke schaduwen vermijdt en je gezicht richting het licht houdt", zegt Molly. En zij kan het weten! Bij dit project is het echter van essentieel belang dat alle foto's op elkaar aansluiten, anders kun je de outfits niet effectief combineren wanneer je door de pagina's van het lookbook bladert om het bovenstuk en onderstuk te veranderen. "Ik heb eerst foto's gemaakt van de bovenste helft van het lichaam en daarna van de onderste helft", zegt ze. "Zorg ervoor dat je de foto's vanuit dezelfde hoek maakt en op dezelfde manier poseert." Als je selfies maakt met de Canon Zoemini S2, kun je de Live View-optie in de Canon Mini Print-app gebruiken om je positie te controleren.

Twee handen, voorzien van felgekleurde nagellak, houden een fashion lookbook open met in tweeën geknipte outfits, zodat het bovenstuk en onderstuk los van elkaar kunnen worden gedraaid.

Molly had een consistente reeks foto's nodig om haar flipbook te laten werken, maar voor het maken van selfies raadt ze aan om te experimenteren met verschillende kadreringen. "Het laten zien van een volledige outfit kan je stijl benadrukken, maar door je te richten op details zoals gezichtsuitdrukking, accessoires of make-up, kun je de foto nog mooier maken", zegt ze.

Twee handen houden een fashion lookbook open met in tweeën geknipte outfits, zodat het bovenstuk en onderstuk los van elkaar kunnen worden gedraaid. Een Canon Zoemini S2 staat op een stapel kussens naast het boek.

"Je kunt zelfs kledingstukken gebruiken waarvan je denkt dat die alleen bij een witte blouse passen", zegt Molly. "Misschien word je wel aangenaam verrast!"

4. Print de foto's en maak het album

Nu je je outfits hebt gefotografeerd, is het tijd voor wat knip- en plakwerk. Als je je lookbook in fasen wilt maken, kun je de foto's op de micro-SD-kaart van de Canon Zoemini S2 laten staan. Nadat je de beste foto's hebt uitgekozen, kun je ze printen via de eenvoudige Canon Mini Print-app. "De app maakt het printen van foto's leuk en de personalisatieopties zorgen voor een creatieve boost", merkt Molly op. Ze heeft de stickers ook gebruikt om fotolijsten in het scrapbook te versieren. "De keuze was enorm!

"Vergeet niet dat beide foto's in het midden van het boek op elkaar moeten aansluiten", zegt Molly. "Ik heb alle foto's geprint en vervolgens precies gemeten waar de prints moesten komen en de kaart uitgeknipt. Dat was zeker het meest tijdrovende onderdeel, maar uiteindelijk paste alles perfect." De Canon Zoemini S2 print op zelfklevend ZINKTM-fotopapier van 5 x 7,6 cm zodat je de foto's snel en eenvoudig in het lookbook kunt plakken. "Wat de volgorde van de foto's betreft, ik had ze willekeurig ingeplakt, maar het beste zou zijn om ze te rangschikken, te beginnen met de kleding die je het vaakst draagt."

Dit project heeft Molly's creativiteit ook op andere manieren gestimuleerd. "Op dit moment hangen heel veel foto's die zijn gemaakt met de Canon Zoemini S2 ingelijst in mijn appartement", zegt ze. "Een zelfgemaakt album met foto's van mijn vrienden is een geweldig cadeau. Cadeaus die je zelf maakt hebben mijn voorkeur en ik denk dat mijn vrienden er heel blij mee zullen zijn."

Inspireer anderen met je stijl

Molly's lookbook is iets wat ze nog lang zal koesteren. "In de komende jaren kan ik zien hoe mijn stijl en uiterlijk zijn veranderd", zegt ze. Voor Molly is fashion niet alleen een medium voor zelfexpressie, maar ook een vorm van sociale verbondenheid. "Ik wil zelfvertrouwen stimuleren door anderen te inspireren om te experimenteren met fashion en hun eigen stijl te ontdekken. Voor mij is elke outfit niet alleen een outfit, maar ook een verhaal over wie ik ben en hoe ik gezien wil worden. Bij fashion gaat het om meer dan alleen kleding."

En nu is het de beurt aan jou! Dus pak je Canon Zoemini S2, selecteer, style, fotografeer en deel!

Geschreven door Rachel Segal Hamilton

Gerelateerde producten

 • Instant camera's en camera's met printers in zakformaat

  Canon Zoemini S2

  Til je selfies naar een hoger niveau met een cameraprinter in zakformaat, compleet met spiegel, ringlicht, sluiter op afstand en live weergave.
 • Printers voor thuis

  Canon Zoemini 2

  Direct printen van je smartphone wanneer je maar wilt, met de Zoemini 2-printer in zakformaat met oplaadbare accu.
 • Printers voor thuis

  SELPHY SQUARE QX10

  Koester je speciale herinneringen als prachtige prints die je overal wireless kunt maken.
 • Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Je vakantiestijl visualiseren

  Stroomlijn je koffer en houd alles op orde met de Canon Zoemini 2.

 • CREATIEF PRINTEN

  Creatieve ideeën met de Canon Zoemini-serie

  Geef onderweg je creativiteit de vrijheid met een instant camera en printer in zakformaat.

 • PORTRETFOTOGRAFIE

  Upgrade je selfie

  TikTokker Nina Collins legt uit hoe je thuis creatieve zelfportretten kunt maken.

 • CREATIEF PRINTEN

  Maak een visionboard van je leven

  Geef je ruimte je eigen stijl met de Canon SELPHY Square QX10.