CASE STUDY

Foto's met karakter printen

Arizona flatbedprinters brengen krachtige foto's tot leven

Daniel Sommer with a print from the Arizona flatbed printer

De sfeer van het land en de mensen vastleggen

In 2019 nam fotograaf Daniel Sommer een opdracht voor het tijdschrift SLANTED aan die hem naar Rwanda bracht. Daar bezocht hij kunstenaars, studio's en workshops en maakte hij veel foto's die zich richten op zijn persoonlijke ervaring met het land.

Tijdens het voorbereiden van een tentoonstelling met die portretten herinnerde Daniel zich de kunstenaars in de straten van Kigali. Deze kunstenaars maakten levendige, unieke kunstwerken op gerecyclede media zoals gebruikt hout, weggegooid karton en zelfs plastic dat anders bij het afval zou belanden. Rwanda staat bekend om zijn inspanningen voor upcycling en is een van de weinige landen waar een verbod op plastic zakken geldt. Daniel wist dat de foto's die hij wilde printen meer nodig hadden dan normaal fotopapier of Dibond als hij zijn foto's eruit wilde laten springen en de sfeer van het land en de mensen wilde vastleggen.

Daniel werkte samen met Canon aan een aantal spannende toepassingen om zijn krachtige fotografie tot leven te brengen. Het doel: zorgvuldig gemaakte prints, op hout en karton, zoals die te vinden zijn in de straten van Kigali.

Print on Canon Arizona 1380GT

Unieke en fantastische visuele boodschap

In overleg met Canon heeft Daniel zijn toepassingen op de Arizona 1380 GT flatbedprinter geprint, die bijna-fotografische beeldkwaliteit op vrijwel elk materiaal of elke ondergrond kan produceren. Daniel richtte zich op hout en karton, omdat de textuur en het aanvoelen van deze materialen het voltooide kunstwerk ondersteunen. De Arizona is ontworpen voor een kleinere ecologische voetafdruk vanwege de duurzaamheid en levensduur van de apparatuur en de onderdelen.

Door zijn kunstwerk op hout en karton met een prachtige textuur is Daniel erin geslaagd een unieke en fantastische visuele boodschap te creëren. De printkwaliteit van de Arizona laat de afbeeldingen eruit springen en Daniels mediakeuze past perfect bij het onderwerp.

Artwork printed on Canon Arizona 1380GT

Ontdek meer

Bent u klaar om uw bedrijf te laten groeien met nieuwe toepassingen?

CONTACT met een specialist

-->