CASE STUDY

Je verbeelding is je enige beperking

Printen op glas en spiegels met een Arizona-flatbed.

Inter-Glass Case Study: Imagination is the only limit


We zijn een klein bedrijf, maar dankzij de hoge kwaliteit van onze producten, hebben we een aanzienlijke bekendheid opgebouwd.

Joanna Salatka, Inter-Glass

Marktleider in de glasindustrie

Inter-Glass is gevestigd in Kraśnik en behoort in Polen tot de belangrijkste bedrijven in de glasbewerking. Dankzij de jarenlange ervaring van Inter-Glass en de hoge kwaliteit die ze leveren, zijn hun producten geliefd bij klanten in heel Europa.

Voor groei is het bedrijf niet alleen afhankelijk van het perfectioneren van hun product en het verhogen van productie. Om tegemoet te komen aan de steeds vaker gehoorde vraag van klanten of het mogelijk is om op glas te printen, besloten de eigenaren te investeren in Canon’s grootformaat flatbedprinter Arizona 1360 GT.

Glas: een ongebruikelijk materiaal voor een flatbed

Arizona-flatbedprinters maken gebruik van diverse harde media mogelijk, zoals houten platen, plastic, multiplex en gelamineerd materiaal. Bij Inter-Glass krijgt het apparaat de kans om een betrekkelijk weinig gebruikt materiaal te verwerken, namelijk glas. Glas dat varieert in dikte, oppervlaktestructuur en afwerkingskenmerken. Er zijn maar weinig flatbedprinters zoals de Arizona 1360 GT op de markt die kunnen omgaan met een oppervlak dat weerspiegelt.

Printing on glass with Arizona 1360 GT at Inter-Glass


Een paar maanden na de installatie van de Arizona zie ik dat projecten die ermee zijn gerealiseerd zeer duurzaam zijn en dat het printen heel snel gaat.

Joanna Salatka, Inter-Glass

Eenvoud en betrouwbaarheid

De eigenaren van het bedrijf vertrouwden erop dat de onlangs aangekochte printer hoge kwaliteit en duurzame prints zou leveren. De belangrijkste eigenschappen van de flatbedprinter moesten zijn: veelzijdigheid, eenvoudige bediening, geen ingewikkelde herconfiguratie na elke run en bovenal betrouwbaarheid. Tot nu toe heeft de printer al deze verwachtingen waargemaakt.

Krzysztof Chmiel, de operator van de Arizona vertelt dat het printproces zelf maar kort duurt, ongeacht het formaat en type medium. Ze waren een keer bezig om een spectaculair beeld te printen van de aarde bij nacht, gezien vanaf de maan. Ondanks dat de glasplaat een paar vierkante meter groot was en de afbeelding gedetailleerd, duurde het printen inclusief voorbereiding minder dan een half uur.

Krzysztof Chmiel, Arizona 1360 GT operator at Inter-Glass


Ik werk al jaren met Arizona-flatbedprinters, ook met de oudere modellen. Ik kan me niet één keer herinneren dat het werk stil kwam te liggen door een storing in het apparaat.

Krzysztof Chmiel, Arizona-operator

Je verbeelding is je enige beperking

Inter-Glass biedt printen op glas als innovatie aan en hoopt hiermee meer orders binnen te halen. Het marktperspectief en het universele karakter van de prints voor interieurontwerp zijn veelbelovend. Deze toepassing wordt gekozen door particuliere klanten om er bijvoorbeeld hun keuken mee te verfraaien, maar ook door bedrijven, omdat een wand met glasprint geweldig staat in een winkel, koffiehoek of kantoorruimte.

Niet alledaagse printtoepassingen worden steeds populairder: van reliëf printen in verschillende lagen tot projecten waarover een ijslaagje lijkt te liggen. De enige beperking lijkt nog je verbeelding te zijn.

Ontdek meer

Meer informatie over hoogwaardige, gepersonaliseerde prints?

CONTACT met een specialist

-->