Casestudy

Kunstenaar helpen met nieuwe creatieve mogelijkheden

De invoering van digitaal grootformaat printen veranderde de werkstijl van Sophia Rein en maakte de weg vrij voor nieuwe mogelijkheden.
Sophia Rein's sitting amongst her large format graphics print outs - Canon UK

Alles wat je je kunt voorstellen, is echt

Pablo Picasso zei ooit: "Alles wat je je kunt voorstellen, is echt". De samenwerking tussen het Luxemburgse printbedrijf Tac O Tac en kunstenaar Sophia Rein is daar een perfect voorbeeld van. Sophia Rein was niet bekend met digitaal printen totdat ze Tac O Tac tegenkwam. Die ontmoeting heeft haar manier van werken veranderd en nieuwe mogelijkheden geopend.

Sinds ze met Tac O Tac werkt, is haar creatieproces aanzienlijk veranderd. De foto's die ze maakt, bewerkt ze eerst digitaal alvorens ze op verschillende media te printen. Daarna retoucheert ze deze met haar penselen. Deze manier van werken geeft haar veel flexibiliteit.

Sindsdien is Sophia Rein begonnen met het maken van gepersonaliseerde wandbekledingen en kunstwerken door foto's te maken, deze te printen en vervolgens met verf te retoucheren. De prints worden gemaakt op een Arizona op een verscheidenheid aan materialen, zoals dibond en plexiglas.

"Het voelde alsof ik echt de werkelijkheid in dook. Mijn penselen waren als een toverstaf waarmee ik de wereld voor de klant opnieuw kon inkleuren."

Sophia Rein, kunstenaar-schilder-fotograaf

Van verbeelding werkelijkheid maken

Het verwerkelijken van de verbeelding van Sophia Rein werd mogelijk gemaakt door de deskundigheid en het professionalisme van Tac O Tac. Het bedrijf is opgericht in 2002 en biedt zijn klanten een kant-en-klare service: van advies tot installatie, alles wordt uitgevoerd in hun vestiging in Steinfort met behulp van hun Arizona 1260XT en Colorado 1650.

Interieurdecoratie, en in het bijzonder de personalisatie van binnenruimten, is een groeiende markt. Tac O Tac zag deze kans ook en besloot daarom een groot deel van zijn diensten te richten op interieurdecoratie.

"Ik realiseerde me dat de Colorado enorm veel potentie had. Bijvoorbeeld snelheid, duurzaamheid van de inkt en gebruiksgemak."

Pascal Devillé, oprichter van Tac O Tac

Picture of man speaking - Canon UK

Tac O Tac investeerde in een eerste Arizona, toen een tweede, en daarna een derde. Dit bewijst hun tevredenheid over de flatbedserie van Arizona en hun vertrouwen in Canon. In een tweede fase investeerden ze in een Colorado 1650. De oprichter prijst de kwaliteiten van de printer, zoals de snelheid, de duurzaamheid van de inkt en het gebruiksgemak. De Colorado bood nieuwe mogelijkheden voor de personalisatie van projecten en de verdere verkenning van de markt voor grootformaat graphics en interieurdecoratie.

Ontdek meer

 • Colorado UVgel-printers

  De serie 64-inch roll-to-roll-printers voor grote volumes LFG's (Large Format Graphics). Met UVgel-technologie als basis.

 • Arizona-flatbedprinters

  Maak kennis met de Arizona-serie: een echte productieve UV-flatbedserie met hoogwaardige resultaten op harde en flexibele media.

 • Rapport Interieurdecoratie

  De wereldwijde interieurmarkt groeit exponentieel. Bent u klaar voor de revolutie in digitaal printen?

Wilt u uw organisatie laten groeien met UVgel of de flatbedprinters van Canon?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout