CASE STUDY

Creativiteit ontmoet innovatie

Samenwerking tussen Piet Hein Eek en CanonDoor een flatbed printer vrijblijvend tot onze beschikking te hebben, zijn er zoals verwacht allerlei onverwachte ontwerpen en toepassingen uit de koker gekomen.

Piet Hein Eek

De samenwerking

Ontwerper Piet Hein Eek heeft met ondersteuning van Canon op een Arizona flatbed printer kunnen experimenteren met verschillende materialen en technieken. Dit heeft onder andere geresulteerd in de PlyWood Printcollectie, bestaande uit meubels zoals salontafels, krukjes en kastjes met bijzondere prints en structuren. Aansprekend voorbeeld zijn de krukjes met klassieke meesters uit het Rijksmuseum, zoals het Melkmeisje van Johannes Vermeer.

Piet Hein Eek - PlyWood Printcollectie

De mogelijkheden van print zijn eindeloos

De Plywood Printcollectie wordt geprint op een Arizona 318. Deze grootformaat flatbed printer is het perfecte instapmodel voor startende bedrijven en/of bedrijven die zich richten op het maken van unieke producten in kleine oplagen. Deze printer biedt toegang tot de wereld van de bekroonde, hoogwaardige mogelijkheden van UV-flatbedprinten. Er kan gekozen worden voor de standaard geïnstalleerde witte inkt optie of de roll media optie kan toegevoegd worden voor extra flexibiliteit en nog meer mogelijkheden bij het produceren van winkeldisplays, beeldmateriaal voor tentoonstellingen of musea, posters, banners, backlit graphics, en nagenoeg elke andere toepassing die u maar kunt bedenken.

PlyWood Printcollectie

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek (Purmerend, 29 april 1967) is een Nederlands ontwerper (industriële vormgeving). Eek studeerde in 1992 af aan de Design Academy in Eindhoven met een kast van sloophout. In een tijd van "overdadigheid" koos hij voor simpel materiaal en een sobere vormgeving. Eek ontwerpt (en fabriceert) meubilair, verlichting en accessoires en houdt zich daarnaast bezig met de inrichting van gebouwen en tegenwoordig ook met het ontwerpen en realiseren van gebouwen.

Piet Hein Eek


De machine heeft zijn waarde bewezen en het lijkt er sterk op dat er ook een verdienmodel aan te hangen is.

Piet Hein Eek

Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?

-->