CASE STUDY

De geschiedenis van behang in kaart gebracht

100 jaar aan behanggeschiedenis opnieuw tot leven gebracht met UVgel-printtechnologie

Informatie aanvragen

Arne Bülow-Berntzen, CEO and owner Cicero Digital og Grafisk AS


Nu kunnen we deze geschiedenis en de belangstelling voor behang voortzetten. Het is onze taak om dit stukje cultureel erfgoed in stand te houden met behulp van nieuwe technologie.

Arne Bülow-Berntzen, CEO en eigenaar
Cicero Digital og Grafisk AS

De geschiedenis herhaalt zich

Cicero Digital og Grafisk AS is een printserviceprovider in Tønsberg, Noorwegen. Cicero's eigenaar kocht de rechten voor de volledige collectie behangontwerpen van een oude behangfabriek in Noorwegen. De ontwerpen stammen uit de periode 1890 tot 1990.

Ze maakten een selectie van die tijdloze ontwerpen en brachten deze weer tot leven met behulp van geavanceerde technologie, waaronder moderne technieken voor het scannen en herstellen van oude ontwerpen om deze geschikt te maken voor de Uvgel Wallpaper Factory. Het resultaat: hoogwaardig behangpapier met een buitengewone consistentie, waarop de afbeeldingen op consequente wijze worden herhaald. De prints zijn kras- en slijtbestendig, waardoor ze minder gevoelig zijn voor beschadigingen.

De oplossing die bij Cicero is geïnstalleerd, omvat de Colorado 1650, de Fotoba XLD170WP en de Fotoba REW162M Multiple Tiles Rewinding Unit.

Digitaal, op de juiste manier

Digitaal printen biedt bijna onbeperkte creatieve mogelijkheden voor behang, muurdecoraties en andere omvangrijke decoratie-elementen. Klanten kunnen de kleuren aanpassen en bepalen welk papier ze gebruiken. Bovendien kunnen ze exact datgene produceren wat ze nodig hebben. Ze krijgen de kleur, het patroon, het ontwerp en de uitstraling die ze willen.

Wallpaper prints coming out of Colorado UVgel printer


We zijn nu pas in staat om de technologie te gebruiken. De printer kan mat en glanzend printen, maar behangpapier moet vaak volledig mat zijn.

Arne Bülow-Berntzen, CEO en eigenaar,
Cicero Digital og Grafisk AS

Ontdek meer

Bent u klaar om uw organisatie te laten groeien met nieuwe toepassingen?

Informatie aanvragen

-->