ARTIKEL

Als het om beveiliging gaat, neem dan geen genoegen met minder dan het beste

IDC MarketScape erkent Canon als wereldleider op het gebied van beveiligd printen en documentbeheer

DOWNLOAD DE HANDLEIDING WERKPLEK-BEVEILIGING

Beveiligingsrisico's van de nieuwe werkomgeving onder controle houden

Lees het Canon IoT-rapport om inzicht te krijgen in de strategieën voor het detecteren en voorkomen van beveiligingsrisico's in de steeds veranderende werkomgeving.

DOWNLOAD HET IOT-RAPPORT

Security team

Zelfs in deze tijden van internationale onrust zijn organisaties niet veilig voor cyberaanvallen. Nieuwe werkmethoden dwingen organisaties steeds meer om over te stappen op clouddiensten die productiviteit vanaf elke locatie mogelijk maken, terwijl bestaande cloudresources in toenemende mate onder druk worden gezet. Nu werken op afstand in veel landen een standaardwerkmethode aan het worden is, vinden cybercriminelen nieuwe manieren om de kwetsbaarheden op meerdere locaties te manipuleren.

In dit klimaat wordt een proactieve, allesomvattende beveiligingsaanpak snel een belangrijke onderscheidende factor. Deze aanpak vereist een meer holistische kijk op de manier waarop gegevens worden gebruikt en opgeslagen gedurende de hele levenscyclus van een document, maar ook op de manier waarop de beveiliging van deze gegevens werkt in verschillende bedrijfsactiviteiten.

De vraag is hoe dit er in de praktijk moet uitzien? Momenteel heeft IDC het streven naar operational excellence op het gebied van beveiliging erkend* als een belangrijke trend voor 2020. Inmiddels ziet 57,9% van de zakelijke professionals de ontwikkeling van operational excellence-methodieken steeds meer als een noodzaak, naast risicomanagement. Met andere woorden, werknemers begrijpen steeds beter dat excellence op het gebied van beveiliging voor elke organisatie een vereiste is om goed te functioneren.

Operational excellence op het gebied van beveiliging gaat verder dan digitaal

Operational excellence op het gebied van beveiliging gaat over meer dan alleen het beveiligen van de apparaten die verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. Het vereist namelijk volledige afstemming tussen de beveiliging en de bedrijfsactiviteiten in de hele organisatie, van infrastructuur tot personeelstraining. Informatiebeveiliging is een belangrijk onderdeel van deze doelstelling, ongeacht waar die informatie zich in een organisatie bevindt en hoe deze wordt beheerd. Het uiteindelijke doel volgens het IDC is het opbouwen van een duurzaam 'digitaal vertrouwen' in werkwijzen binnen de organisatie, waarbij elk bedrijfsproces is gebaseerd op sterke beveiligingsmaatregelen.

Veel organisaties denken dat cyberbeveiliging alleen betrekking heeft op de digitale bedrijfsvoering. Maar externe bedreigingen beperken zich niet tot de digitale wereld, en om informatie gedurende de gehele levenscyclus te beschermen, is het van vitaal belang om holistisch te denken. Organisaties moeten rekening houden met alle aspecten met betrekking tot hoe en waar gegevens worden gebruikt, verwerkt en gedeeld. Dit betekent niet alleen digitale bedrijfssystemen maar ook informatie in geprinte vorm, wat een zwakke schakel kan zijn – 59% van de organisaties heeft ten minste één keer te maken gehad met gegevensverlies in verband met geprinte documenten.

Zelfs voordat er sprake was van massaal gedecentraliseerde medewerkers zoals nu het geval is, was de levenscyclus van documenten lang en vaak complex, wat betekent dat er meerdere kwetsbaarheden zijn. Moderne, steeds meer geautomatiseerde workflows betekent dat gegevens die digitaal worden gemaakt of vastgelegd, vaak op meerdere locaties worden opgeslagen of meerdere keren worden verwerkt. Onbeveiligde overdracht van gegevens tussen cloudopslag en apparatuur zoals printers, kan leiden tot meerdere kwetsbaarheden, naast het risico dat geprinte documenten in de verkeerde handen vallen, per ongeluk of door kwaadwillenden.

Information security

Perfectie van begin tot eind

Het voorkomen en vermijden van mogelijke zwakke punten zoals deze, is precies waarvoor operational excellence op het gebied van beveiliging is ontworpen. Nu wereldwijde ontwikkelingen ertoe leiden dat meer mensen vanuit huis werken, is het belangrijker dan ooit dat medewerkers op een veilige manier informatie kunnen delen tussen randapparatuur en de cloud. Om bij te dragen aan beveiligingsinitiatieven voor operational excellence in de hele organisatie, is een diepgaande beveiliging vanuit het ontwerp van documentbeheerprocessen een essentiële strategie. Organisaties moeten zorgen voor een consistente beveiliging van gegevens gedurende de gehele levenscyclus van informatie: 

 • PRINT MANAGEMENT: Beveilig het proces voor het verzenden van documenten naar de printer, tot aan het vrijgeven van de geprinte output op het apparaat. Voorkom gegevensinbreuk door printapparatuur die is aangesloten op het netwerk te beschermen en alle gebruikersactiviteiten met betrekking tot printen te beveiligen
 • SCANBEHEER: Beveilig de digitalisering van papieren documenten en distributie naar de gewenste bestemming. Verbeter de documentbeveiliging door de toegang tot scanfuncties te beheren en gedigitaliseerde documenten te beschermen
 • DOCUMENT- EN CONTENTBEHEER: Beveilig het opslaan en verwerken van documenten, zowel in lokale toepassingen als in de cloud. Zorg voor naleving van wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en verbeter de beveiligingsmaatregelen voor documenten en content

Om een consistente beveiliging in deze fasen van de informatielevenscyclus te garanderen, moeten organisaties beveiliging inbouwen in de dagelijkse structuren, processen en methodes van het werk. Dit is een fundamenteel onderdeel van de digitale transformatie.

Het effectief afstemmen van beveiliging en bedrijfsactiviteiten vraagt vaak om de hulp van een partner met veel opgebouwde, mondiale expertise. Een goede partner zal ervoor zorgen dat uw systemen en processen voor document- en informatiebeheer de digitale transformatie ondersteunen met beveiliging als belangrijkste aandachtspunt, in plaats van uw organisatie bloot te stellen aan beveiligingsrisico's, zelfs als organisaties proberen over te stappen op werkmethoden in de cloud. Met name door Digital Transformation Services te leveren die zijn ontworpen met het oog op hoogwaardige beveiliging en die regelmatig worden geëvalueerd om tegemoet te komen aan het steeds veranderende landschap van technologie, wet- in regelgeving en cybersecurity, kunnen ze organisaties documenten veilig laten verwerken, gedurende de gehele levenscyclus.

Marktleider in wereldwijde beveiligingsoplossingen

Canon is erkend als marktleider in de IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 Vendor Assessment (Doc #US44811119, december 2019) voor het implementeren van exact deze benadering binnen informatiebeheer. Dankzij ons holistische inzicht in het ecosysteem van print-, scan en informatiebeheer kan Canon organisaties helpen met de beveiligingsdoelen van bedrijfskritische informatie, op hun weg naar operational excellence op het gebied van beveiliging. Of het nu gaat om het maken van een document, het delen en printen ervan of het opslaan ervan in de cloud, met onze end-to-end oplossing kunnen organisaties informatie veilig en in overeenstemming met het interne beleid beheren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van functies zoals gebruikersverificatie, controles op ongeoorloofde firmware en de versleuteling van gegevens 'at rest' en 'in transit'. Met een uitgebreide, toekomstbestendige beveiligingsaanpak om organisaties en hun klanten te beschermen, kunnen wij ons als partner onderscheiden.

IDC MarketScape heeft erkend dat Canon niet alleen een wereldwijde bereik heeft, maar ook het vermogen om lokaal te opereren. Dit biedt een sterke basis voor onze holistische benadering om bedrijfsproblemen op te lossen, waaronder de bescherming van de print- en documentinfrastructuur. De aanpak van Canon beperkt zich echter niet alleen tot de werkplek, maar omvat ook de ontwikkeling van beveiligingsoplossingen en -services, waaronder bewakingsvideo’s. Daarnaast helpen internationale deskundigen klanten actief bij het aanpakken van beveiligingskwesties en het beperken van risico’s in het volledige spectrum van verticale markten, afdelingen en toepassingen.

Met de veelomvattende aanpak van informatiebeveiliging van Canon kunnen organisaties informatie veilig beheren en conform het interne beleid, of het nu gaat om het maken, delen, printen of opslaan van een document in de cloud. Als u meer wilt weten over het verminderen van risico's in werkplekprocessen die zich vandaag de dag voortdurend ontwikkelen en hoe u de informatie- en documentbeveiliging verder kunt verbeteren als onderdeel van een bredere strategie voor uitmuntende beveiliging, kunt u hier meer informatie vinden, of bekijk de beveiligingsoplossingen voor kantoren van Canon.

*IDC Security Roadshow: Elevating Security for Digital Trust and Risk Management, maart 2020.

Meer informatie over de strategieën voor het detecteren en voorkomen van bedreigingen voor de beveiliging van de werkplek

Aanvullende informatie

De werkplek is opnieuw gedefinieerd en organisaties moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers de juiste middelen hebben om productief te kunnen blijven werken.

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Praat verder over Canon’s beveiligingsoplossingen

CONTACT met een specialist

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout