Laat er LEVEN zijn

6 min
Een surfer in de schaduw glijdt over een indrukwekkende golf.

De Japanse cultuur kent het concept 'Ikigai', dat vrij kan worden vertaald als 'bestaansreden'. Maar het omvat meer dan alleen dat woord. Ikigai stimuleert ons om onze vaardigheden te onderzoeken, te begrijpen wat ons vervult en gelukkig maakt, en deze dingen vervolgens in te zetten voor een zinvol leven dat invloed heeft op de wereld. Als ze je gezamenlijk ook kunnen ondersteunen als carrière, is de cirkel van Ikigai voltooid.

Het mooie van dit idee is dat het ons een gevoel van eigenwaarde geeft, en iets om naar te streven, maar ook rekening houdt met de ups en downs. Omdat zelfs de beste plannen in de war kunnen worden gestuurd door dingen die buiten onze controle liggen. Dat kleine stukje 'levensvreugde' dat ons eraan herinnert wat het betekent om mens te zijn in een wereld die we vaak niet begrijpen.

Als bedrijf denkt Canon er veel aan. Onze bedrijfsfilosofie van Kyosei (leven en samenwerken voor het gemeenschappelijke goed) kan eenvoudig de twee-eiige tweeling van Ikigai zijn; de betekenis ligt heel dicht bij elkaar. Maar waar Ikigai een persoonlijk gevoel geeft, zoekt Kyosei naar collectieve impact. Het betekent dat we onze wereld onderzoeken en overwegen hoe de expertise van Canon daarin past en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het een betere plek is voor ons allemaal. Deze bredere overweging van waar de vaardigheden, de voldoening en het geluk van velen kunnen bijdragen aan de wereld, heeft geleid tot een wereldwijd bedrijf dat fenomenale prestaties levert. Elk ontwikkeld om vreugde te bieden, problemen op te lossen, levens te verbeteren en verder te kijken dan wat onze ogen alleen kunnen zien.

A young girl of colour stands in front of a wall of blue corrugated metal. She has a big smile and is clasping her hands together in delight

Canon is zijn natuurlijk het meest bekend vanwege de camera's en deze zijn nooit ver verwijderd van de geruststellend betrouwbare gebeurtenissen in het leven. Ze zijn getuige van liefde, verlies en nieuw leven. Ze volgen vogels terwijl ze vliegen en helpen ons de essentie van twinkelende sterren maanden later nog te voelen. Ze zijn er terwijl de wereld draait en de zon ondergaat en opkomt. Ze helpen ons om dingen te onthouden, getuige te zijn en emoties en ideeën vast te leggen. Altijd aanwezig, of dat nu bij internationale sportevenementen is, zoals de Rugby World Cup, presidentiële inauguraties, koninklijke evenementen en miljoenen bruiloften waar het gelukkige echtpaar zich koninklijk voelt. Wanneer de wereld verandert, ook al is het maar een beetje, is er iemand die een Canon-camera vasthoudt om het moment vast te leggen.

Maar we staan ook rustig naast je terwijl je werkt en leert, zodat je productiever kunt zijn, meer kunt bereiken en je grote ideeën kunt realiseren. Dat kan op een bureau in een kantoor of in een creatieve studio zijn, met Canon-printers en printservices altijd bij de hand. Je werkt misschien in een fabriek, samen met robots met Canon-producten voor machinevisie die fungeren als hun 'ogen'. Op lokale, regionale en nationale sportacademies, waar coaches netwerken van onze camera's gebruiken om de prestaties van hun sporters te bewaken. Creatieve geesten gebruiken onze krachtige projectoren om kunstwerken te veranderen in een meeslepende ervaring, terwijl musea en galerieën nieuwe werelden openen en replica's van kostbare kunstvoorwerpen creëren met onze geavanceerde printtechnologie, zodat iedereen ze kan aanraken.

Wanneer je een winkel binnenloopt en je aandacht wordt getrokken door een verleidelijke nieuwe gadget of een elegante nieuwe geur, is de kans groot dat het display op een Canon-apparaat is geprint, en mogelijk ook de verpakking. Denk eens aan het moment waarop je in je favoriete café bent neergestreken na een drukke dag winkelen, die selfie die je hebt gemaakt met je iced caramel macchiato? Het funky behang op de achtergrond is waarschijnlijk geprint op een Canon-apparaat.

En laten we de halfgeleiderchips niet vergeten. Want zelfs als je niet overtuigd bent van alles wat je al hebt gelezen, is het moeilijk om aan elektronica te ontsnappen. En de chips die je gebruikt, kunnen mogelijk worden herleid naar onze machines en zelfs naar de wetenschappers in onze R&D-laboratoria. We ontwerpen en maken al meer dan vijftig jaar apparatuur die computerchips produceert. Het briljante brein van onze mensen is gericht op het creëren van betere, compactere en krachtigere chips. Het soort chips dat zal worden gebruikt naast onze nieuwste CMOS- en SPAD-beeldsensoren, terwijl ze zowel zelfrijdende voertuigen als bewakingsdrones aandrijven, in onze AI-gestuurde toekomst.

Een Zuid-Aziatische vrouw staat centraal. Ze wordt omringd door veel handen die haar schouders en hoofd eerbiedig aanraken

Ook al weten we hoe Canon-producten zich op elke denkbare werkplek bevinden, toch moeten ook wij toegeven dat we verbaasd zijn. In de laboratoria van zeebiologen, ergens achteraf in restaurantkeukens, voor de bewaking van gewassen op boerderijen en voor de bescherming van mensen tijdens festivals. Op filmsets, in ziekenhuizen, in sportstadions en op universiteiten. In de diepste delen van onze oceanen en zelfs in het internationale ruimtestation. Ruimteverkenning is een oude bekende van Canon. Van microsatellieten met camera die ongelooflijke beelden van onze veranderende aarde maken tot het analyseren van monsters van asteroïden: wanneer we naar de lucht kijken, zien we niet alleen de sterrenstelsels, maar ook grenzen om te verleggen en nieuwe plekken om te verkennen. Met een uitzicht op en vanuit de ruimte kunnen we onze planeet en mensen zien zoals ze echt zijn: kostbaar en buitengewoon. Is het met zo'n inspiratie vreemd dat we bij Canon nooit stoppen met zoeken naar nieuwe manieren om er beter naar te kijken?

En hoewel een blik van dichtbij automatisch doet denken aan de vele ogen van een insect via een macrolens, zijn er nog veel meer manieren om de details van de wereld te verkennen. Wetenschappers koppelen onze camera's aan krachtige microscopen en tonen ons minuscule structuren en cellen met ongelooflijke geheimen die wachten op ontdekking. En onze vele doorbraken op het gebied van medische beeldvorming zijn adembenemend krachtig en kunnen kleine details onthullen die levens kunnen redden. Denk aan technologie die hartafwijkingen bij ongeboren baby's kan detecteren, zodat ze in de baarmoeder kunnen worden behandeld. En CT-scanners die artsen kunnen helpen een blokkade in de kleinste bloedvaten van de hersenen te lokaliseren. Maar ze zijn ook vriendelijk ontworpen.

Een ziekenhuis is vaak de laatste plaats waar iemand wil zijn. Daarom hebben we veel ideeën, zorg en aandacht in onze diagnostische oplossingen gestoken. We willen dat alle patiënten zich op hun gemak voelen tijdens CT- en MRI-scans en echo's. We bieden artsen ongelofelijke tools die gebruikmaken van de nieuwste kunstmatige intelligentie om hen te helpen hun patiënten snel, effectief en niet-invasief te diagnosticeren, te behandelen of te bewaken. Dit betekent dat ze kunnen doen waar ze het beste in zijn, voor zoveel mogelijk mensen.

We zijn er dus voor de eerste echo, de beginnende hartslag waarvan je eigen hart sneller gaat kloppen, en de routinescans die jou en je gezin gezond houden. We vallen nooit op omdat je belangrijkere dingen in gedachten hebt, maar we zijn er graag voor je.

Gedurende het bestaan van Canon is deze familie uitgegroeid tot meer dan 300 bedrijven. Net als de meeste andere leden delen we een naam, maar elk lid heeft zijn eigen persoonlijkheid, vaardigheden en doelen. Maar we hebben Kyosei gemeen en daarnaast ook onze Ikigai. Onze bestaansreden. Ons doel: jouw leven.

Omdat jouw leven belangrijker is dan ons merk. Canon staat je daarin bij.

Verwant