END TO END SERVICE-INFORMATIE

Laat Canon uw data verwijderen

Canon Data Removal services is een verzameling van uitgebreide (betaalde) dienstverleningen voor het definitief verwijderen van zowel fysieke als digitale gegevens van uw Canon-printapparatuur.

Laat Canon uw data verwijderen

Canon Data Removal services

Wilt u het verwijderen van uw data door ons professioneel team te laten uitvoeren?
Dan heeft u de keuze tussen 3 optionele services:

1. Beveiligd wissen van gegevens

Als u kiest voor onze ‘Secure Data Erase’-service zullen wij uw printapparatuur laten ophalen door een erkende vervoerder. Deze partner zal uw apparatuur naar een beveiligde werkplaats brengen waar de dataverwijdering voor u uitgevoerd wordt.

De dataverwijdering op harde schijven zal gebeuren volgens de strenge US Deparment of Defense (DoD) Standaard 5220.22-M. Hierbij worden de gegevens op de harde schijf driemaal overschreven. Ook SD-kaarten (als die i.p.v. harde schijven van toepassing zijn) of andere componenten waar data op aanwezig is zoals faxboards, worden gewist.

Daarnaast zullen wij op de apparatuur een fysieke controle uitvoeren op verwijzingen naar uw organisatie, zoals bedrijfsstickers, voorgedrukt papier, achtergebleven originelen, etc.

Secure Data Erase is een service die wordt uitgevoerd buiten uw bedrijfspand. Wij bezorgen u de inspectie- en dataverwijderingsrapporten van de betreffende apparaten. Na de uitvoering van de dataverwijdering wordt een bewijs van data vernietiging opgestuurd.

Neem contact op met uw accountmanager voor de kosten van Secure Data Erase per apparaat.


2. Overhandigen harde schijf

Bij een ‘Hard Disk Handover’-service komt een geaccrediteerde engineer bij u ter plaatse om de harde schijf uit uw apparaat te halen en aan u te overhandigen. Op deze manier blijft uw data steeds in uw bezit. Hij zal ook de nodige fysieke controles uitvoeren om zeker te zijn dat alle sporen van persoonlijke data zijn verwijderd.

Let op:

  • In geval van het vervangen van het oude apparaat door een nieuw Canon-apparaat, zal het oude apparaat zonder harde schijf worden meegenomen bij levering van het nieuwe apparaat.
  • Er zal altijd een korte periode zijn tussen het verwijderen van de harde schijf (dus het onbruikbaar maken van het oude apparaat) en het volledig operationeel zijn van het nieuwe apparaat. Wij zullen er alles aan doen om die periode zo kort mogelijk te houden.
  • In geval wij de harde schijf pas uit het apparaat mogen halen nadat het nieuwe apparaat geleverd en volledig operationeel is, zal dat leiden tot een extra verplaatsing en bijkomende kosten. Gelieve dit met uw Canon-accountmanager te bespreken.

Neem voor de kosten van een Hard Disk Handover per apparaat contact op met uw accountmanager.


3. Vernietiging harde schijf

Indien u de harde schijf van uw printer door Canon wil laten vernietigen, dan is onze ‘Hard Disk Destruction’-service de optie. Uw oude apparatuur zal in zijn geheel worden meegenomen wanneer uw nieuwe apparatuur geleverd wordt.

In een externe, beveiligde opslagplaats wordt de harde schijf uit het apparaat gehaald en standaard volgens een bepaalde DIN 66399-norm ter plaatse vernietigd. Een eventuele hogere mate van vernietiging is optioneel (op aanvraag) en wordt uitgevoerd door een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf. Daarnaast voeren wij alle bijkomende fysieke controles uit om alle sporen naar uw organisatie te wissen.

Hard Disk Destruction is een dienst die wordt uitgevoerd buiten uw bedrijfspand. Wij bezorgen u dan een certificaat als bewijs van de vernietiging voor de betreffende apparaten.

Neem voor de kosten van onze ‘Hard Disk Destruction’-service contact op met uw accountmanager.

Fysieke inspectie

Los van het verwijderen, overhandigen of vernietigen van de data voeren we ook een volledige fysieke inspectie op teruggehaalde printapparatuur uit. Alle resterende verwijzingen die als een veiligheidsrisico kunnen worden beschouwd worden verwijderd, zoals persoonlijke bezittingen, vastgelopen papier, stickers voor activabeheer, etc.

Fysieke inspectie

Ontdek meer

Heeft u nog vragen?
Ons team staat klaar om u te helpen.

Feedback