END TO END SERVICE-INFORMATIE

Zelf data definitief verwijderen

De Canon multifunctionele apparatuur van de laatste generaties hebben een ingebouwde optie waarmee u zelf de data van de harde schijf in uw apparaat kunt wissen.

Zelf data definitief verwijderen

Procedure voor het definitief verwijderen van uw data

Via de instellingen van uw apparaat kunt u een verwijderingsproces opstarten. Door te kiezen voor de ‘DoD standaard’-verwijdermethode, kiest u voor de meest veilige vorm van verwijderen van data van een gegevensdrager. Deze is conform de US Deparment of Defense (DoD) Standard 5220.22-M. De gegevens op de harde schijf worden driemaal overschreven. De eerste keer is met een vaste waarde (0), de tweede keer met het complement van de vaste waarde (1) en de derde keer met een willekeurige waarde (0 of 1).

Wanneer dit proces voltooid is, zal het apparaat een bevestiging van verwijdering afdrukken ter bewijsvoering.

Belangrijk:

  • In geval u de data die op de harde schijf aanwezig is achteraf wenst te gebruiken, bijvoorbeeld in een nieuw apparaat, dan raden wij u aan om eerst een back-up te maken van die data.
  • Verzeker u ervan dat de data van uw apparaat wel degelijk gewist mag worden. Deze handeling is namelijk onomkeerbaar.
  • Controleer voor initialisatie of er geen documenten worden verwerkt of in de wachtrij voor verwerking staan. Deze documenten zullen automatisch verwijderd worden wanneer de initialisatie wordt uitgevoerd.
  • Schakel het apparaat tijdens de initialisatie niet uit. Als u dat wel doet, kan dit defecten in het geheugen van het apparaat veroorzaken.
  • De initialisatie kan 30 minuten of langer duren. Het apparaat kan tijdens het initialisatieproces niet worden gebruikt.

Download hieronder de volledige procedure voor het definitief verwijderen van uw data. Voor ondersteuning kunt u terecht bij de Canon Helpdesk.

Download de procedure voor wissen (PDF)

Ontdek meer

Heeft u nog vragen?
Ons team staat klaar om u te helpen.

Feedback