Veilig en probleemloos uw printapparatuur opstarten

Print- en connectieproblemen oplossen

Wanneer uw printinfrastructuur langere tijd is uitgeschakeld, kan het nuttig zijn om de printkwaliteit en de connectie met de server(s) te controleren, wanneer u uw werkzaamheden weer opstart. Dit is zeker het geval na lange periodes van inactiviteit, zoals na een vakantieperiode.

Print- en connectieproblemen oplossen

Volg het stappenplan

Voer de drie stappen hieronder uit om uw printer weer volledig in gebruik te kunnen nemen, indien u uw werkzaamheden na een langere periode van inactiviteit weer hervat.

Stap 1: maak uw printapparatuur operationeel

Om de connectie en communicatie te controleren zet u eerst de printer(s) aan en controleert u of er geen storingsmeldingen op het scherm staan. Indien er op het scherm meldingen staan die u doen vermoeden dat er problemen zijn, kunt u dit nakijken in de gebruikershandleiding. Volg eerst de instructies op het scherm of in de handleiding voordat u een storing meldt. Als er geen specifieke meldingen zijn, kunt u onmiddellijk overgaan tot het controleren van de werking van uw printapparatuur. Dit doet u door een printopdracht naar de printer(s) te sturen en de afdrukkwaliteit te controleren.

Maakt u ook gebruik van de scan- of fax-functie, dan is het zeker aan te raden om deze te controleren. Maak een scan of fax en controleer of de kwaliteit van het gescande of gefaxte document naar wens is.

Stap 2: maak connectie met
e-Maintenance

Zodra uw printer operationeel is, zal deze connectie maken met onze e-Maintenance server (indien deze functionaliteit geactiveerd is) en stuurt alle nodige informatie naar de Canon-server.

e-Maintenance zal ervoor zorgen dat wij de nodige informatie ontvangen over de status van uw printapparatuur. Hierdoor kunnen wij u snel verder helpen en eventuele storingen voorkomen. De informatie die wij van uw printapparatuur ontvangen zijn (afhankelijk van het type toestel):

  • Status van de tonervoorraad
  • Status van de levensduur van de drum(s)
  • Error codes die de printer volledig onbruikbaar maken
  • Versies van firmware


Opmerking: e-Maintenance maakt enkel gebruik van een uitgaande communicatie. Canon kan in geen geval op eigen initiatief uw toestellen benaderen.

e-Maintenance

Stap 3: maak connectie met uniFLOW of uniFLOW Online

Maakt uw organisatie gebruik van uniFLOW Online of een uniFLOW softwareoplossing van Canon voor het beheer van al uw print- en scanworkflows en apparaten? Dan is het raadzaam om ook de connectie met uniFLOW Online of de uniFLOW server te controleren nadat u uw printomgeving weer opstart, bijvoorbeeld na een lange periode van stilstand of uitgeschakelde server(s).

U leest hieronder hoe u, of uw ICT-beheerder, dat doet.

** Vergeet zeker niet de My-Print-Anywhere en Scanworkflows te testen. **

uniFLOW on-premise

uniFLOW

In geval u een uniFLOW oplossing on-premise ingericht heeft (de uniFLOW software is hierbij geïnstalleerd op een server van uw organisatie), dan is het aan te raden om aan uw ICT-beheerder te vragen om de status van de uniFLOW-server en de software te controleren op eventuele storingen of meldingen.

Hiervoor zal de ICT-beheerder een connectie maken met de uniFLOW-Administratiemodule en nagaan of de connectie tussen de server en de volledige printinfrastructuur operationeel is. Indien dit niet het geval is, zal hij of zij de nodige correctieve maatregelen treffen. Uw ICT-beheerder beschikt hiervoor over de nodige kennis en documentatie.

uniFLOW online

uniFLOW online

Wanneer uw printapparatuur wordt beheerd door het cloud-gebaseerde uniFLOW online platform, zijn de onderstaande richtlijnen van toepassing. Als uw printapparatuur langere tijd geen connectie met uniFLOW Online heeft gehad, kan het zijn dat de koppeling opnieuw geactiveerd moet worden.

Via deze directe link naar de handleiding, vindt u de uitleg over hoe u kunt zien of de koppeling hersteld moet worden en hoe u of uw ICT-beheerder dat kan doen.

Ook door te zoeken op ‘connecting devices’ in de zoekfunctie van het uniFLOW Online manual, vindt u de uitleg hoe u kunt zien of de koppeling hersteld moet worden en hoe u of uw ICT-beheerder dat kan doen.

Voor meer informatie over uniFLOW Online kunt u terecht op de volgende webpagina's:
- uniFLOW Online First Steps Guide
- uniFLOW Online manual

Andere thema’s binnen ‘Veilig en probleemloos uw printapparatuur opstarten’

Mocht u nog vragen hebben,
neem dan contact op met onze helpdesk

Feedback