Banner

Recycleprogramma voor cartridges van Canon

Wist u dat Canon het eerste bedrijf was dat in 1990 een recycleprogramma voor tonercartridges introduceerde?

Recycleprogramma voor cartridges van Canon

Het Recycleprogramma voor tonercartridges van Canon biedt u een gratis, eenvoudige en milieubewuste manier om lege Canon tonercartridges te retourneren.

Wist u dat Canon al sinds 1990 een recycleprogramma voor cartridges heeft?

Canon doet er alles aan om de hoeveelheid afval te reduceren. Elk onderdeel van elke geretourneerde tonercartridge wordt hergebruikt of gerecycled, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuwe tonercartridge, als basismateriaal voor andere branches of als alternatief voor fossiele brandstoffen. Geen enkel onderdeel van de tonercartridge belandt op de vuilnisberg.

Meer informatie over Canon's wereldwijde Recycleprogramma voor cartridges

Uw cartridges recyclen

We bieden een recycleprogramma voor originele toner en inkjetcartridges van Canon. Klik op het desbetreffende pictogram hieronder en vul het retourformulier in om gratis retouretiketten, dozen of enveloppen aan te vragen.

Hoe worden cartridges gerecycled?

Zodra tonercartridges zijn binnengekomen op Canon's recyclelocatie, worden ze op model gesorteerd voordat ze worden gedemonteerd.

In deze fase worden herbruikbare onderdelen, zoals de laadroller, huls en magnetische roller, veiliggesteld en schoongemaakt. Na het schoonmaken worden ze grondig geïnspecteerd, waarbij dezelfde strenge kwaliteitseisen worden gehanteerd als voor nieuwe onderdelen.

Tonercartridges met gerecyclede onderdelen zijn van exact dezelfde hoge kwaliteit als cartridges die gloednieuw zijn. Dankzij Canon’s strenge kwaliteitseisen merkt u geen verschil tussen een tonercartridge met gerecyclede onderdelen en een gloednieuwe cartridge.

Bepaalde onderdelen zijn niet geschikt voor hergebruik in het productieproces. In plaats hiervan worden deze onderdelen gerecycled of wordt de energie teruggewonnen om te voorkomen dat er afvalmateriaal naar de vuilnisbelt gaat.

De geschiedenis van cartridgerecycling

1982-1992

25 Years 82-92

1982-1992: het eerste recycleprogramma ter wereld

In 1982 introduceerde Canon de eerste persoonlijke kopieerapparaten ter wereld met een All-in-One cartridgesysteem. Acht jaar later, in 1990, werd het recycleprogramma voor tonercartridges van Canon geïntroduceerd in de VS, Japan en Duitsland. In 1992 begon Canon met een gesloten recyclingproces voor plastic en won Canon de hoofdprijs bij de Global Environmental Awards.

1997-2002

25Years

1997-2002: groei van het recycleprogramma

In 1997 begon Canon met het recyclen van cartridges bij Canon Bretagne in Frankrijk en twee jaar later, in 1999, werd het recycleprogramma in nog eens drie Europese landen geïntroduceerd. In 2002 breidde Canon het programma uit naar tien landen in Europa.

2003-2009

25Years

2003-2009: uitbreiding van opties voor het retourneren van cartridges

In 2003 bereikte Canon dat er bij het recyclen van tonercartridges geen afval meer naar de vuilnisbelt ging. In 2008 werd het recycleprogramma uitgebreid naar 12 landen en werd er een online cartridgeretourprocedure geïntroduceerd. In datzelfde jaar bedroeg het inzamelingsvolume voor cartridges 200.000 ton. In het volgende jaar, 2009, introduceerden Finland en Zweden een recycleprocedure voor grote hoeveelheden cartridges.

2011-2013

25Years

2011-2013: het aantal geretourneerde cartridges bedraagt 300.000 ton

In 2011 steeg het aantal Europese landen waar Canon een recycleprogramma voor tonercartridges hanteert naar 18. Het jaar daarop, in 2012, bedroeg het wereldwijde inzamelingsvolume voor tonercartridges 300.000 ton. In 2013 introduceerde Canon Bretagne een volledig nieuwe recycleprocedure.

2015

25Years

2015: Canon viert het 25-jarige jubileum van het recycleprogramma.

Feiten en cijfers

Facts-icons

Tussen 1990 en 2017 heeft Canon wereldwijd meer dan 394.000 ton cartridges ingezameld. In diezelfde periode heeft Canon meer dan 576.000 ton aan CO2-uitstoot (die in belangrijke mate bijdraagt aan de klimaatverandering) voorkomen.

Door onderdelen van tonercartridges veilig te stellen, te hergebruiken en te recyclen, is Canon er tussen 1990 en 2017 in geslaagd de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen te verlagen met meer dan 273.000 ton.

Facts-icons

Onderscheidingen

De Circulars 2016 de prestigieuze People’s Choice Award

The Circulars is een initiatief van de Young Global Leaders van het World Economic Forum in samenwerking met Accenture. Het programma kent jaarlijks awards toe aan personen en organisaties die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan het stimuleren van de circulaire economie: een economie waarbij groei niet afhankelijk is van het gebruik van schaarse natuurlijke grondstoffen. Canon ontving de publieksonderscheiding voor haar leidende rol in het innovatieve, gesloten systeem voor de recycling van tonercartridges.

Lees meer

people's-choice
Green-Logo

Green Apple Award 2015

De International Green Apple Environment Awards is een jaarlijks evenement voor het erkennen, onderscheiden en bevorderen van de beste praktijken op het gebied van het milieu in de hele wereld. Het Canon-recyclingprogramma voor tonercartridges werd geselecteerd uit meer dan 500 inzendingen en ontving de Gold Award voor Environmental Best Practice.