PRODUCTFOCUS

Uitgebreide informatie over de Canon EOS 6D Mark II

Canon 6D Mark II Body with Lens

Canon heeft de EOS 6D Mark II geïntroduceerd. De nieuwe full-frame DSLR beschikt over tal van innovatieve en geavanceerde technische verbeteringen voor het maken van foto's en films. Deze camera is ontworpen om te voldoen aan de wensen van zowel freelance fotografen als serieuze fotoliefhebbers onderweg.

De camera is klein en licht en levert uitzonderlijke beeldkwaliteit en verbluffende scherpstelling dankzij de gloednieuwe 26,2 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 7-processor.

Nieuwe 26,2 Megapixel CMOS-sensor

De nieuwe full-frame 26,2 Megapixel CMOS-sensor stimuleert de creativiteit van fotografen die op zoek zijn naar een groter dynamisch bereik, minder ruis en creatieve scherptediepteopties. Details worden in de gehele afbeelding vastgelegd, van de helderste highlights tot de donkerste schaduwen. De maximale ISO van 40.000 (uitbreidbaar tot ISO 102.400) zorgt ervoor dat fotografen opnamen kunnen blijven maken lang nadat de zon is ondergegaan en dankzij de diffractiecorrectie in de camera plus de interne Auto Lighting Optimizer is de EOS 6D Mark II klaar om opnamen van hoge kwaliteit te maken direct nadat die is ingeschakeld.

26.2 MP CMOS Sensor
Een geheel nieuwe 26,2 Megapixel CMOS-sensor zorgt voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit onder alle lichtomstandigheden.

Nauwkeurig scherpstellen - zelfs bij weinig licht

Wanneer het lichtniveau daalt, wordt de nauwkeurigheid bij de scherpstelling belangrijker dan ooit. Dankzij een geweldig 45-punts cross-type AF-systeem vergelijkbaar met dat in de EOS 80D, kan de EOS 6D Mark II met de zoeker nauwkeurig scherpstellen tot -3EV, wat effectief maanlicht is.

De optische zoeker van de EOS 6D Mark II is ook helemaal opnieuw ontworpen. Deze bevat een doorzichtige gegevenslaag vergelijkbaar met die op de EOS 7D Mark II en biedt alle opnamegegevens zonder dat het zicht door het objectief wordt belemmerd.

Er zitten verscheidene instelbare scherpstelopties op de EOS 6D Mark II, en dankzij de kracht van de DIGIC 7-processor zorgt dit voor scherpe en constante focus, zelfs bij snelheden voor opnamereeksen van maar liefst 6,5 beelden per seconde.

Uitzonderlijke Full HD- en 4K-timelapse-video's

De EOS 6D Mark II biedt fotografen die de wereld van video willen ontdekken geweldige filmopties. Dankzij de Dual Pixel CMOS AF en een Variangle LCD-touchscreen met maar liefst 1,04 miljoen dots kunnen fotografen onderwerpen in echte bioscoopstijl verkennen waarbij ze het LCD kunnen gebruiken voor vloeiende focusovergangen. Onderwerpen kunnen moeiteloos worden gevolgd, zelfs bij gebruik van objectieven met een groot diafragma. De 5-assige digitale beeldstabilisatie in de camera zorgt ervoor dat stabiele video's eenvoudiger te maken zijn, zelfs bij gebruik van niet-gestabiliseerde objectieven.

Canon 6D Mark II showing the Vari-Angle LCD Screen
Het Variangle LCD-touchscreen beschikt over 1,04 miljoen dots, zodat filmmakers elk detail kunnen zien bij het maken van vloeiende focusovergangen.

Filmmakers die timelapse-video's van de hoogste kwaliteit willen maken, kunnen met de EOS 6D Mark II een reeks landschapopnamen en sterrensporen in uitzonderlijke 4K maken en zo prachtige filmovergangen met verbluffende helderheid creëren. De ingebouwde intervalometer breidt deze creatieve opties nog verder uit en maakt het mogelijk nauwkeurige timelapse en hyperlapse te programmeren.

De EOS 6D Mark II bevat ook speciale functionaliteit voor gevorderde filmmakers. Met de handmatige filmmodus beschikken serieuze gebruikers bijvoorbeeld over volledige belichtings- en geluidsbediening. Met de 3,5mm-microfooningang kunnen externe microfoons worden aangesloten en de ingebouwde stereomicrofoons plus een windfilter zorgen ervoor dat geluid gemakkelijk kan worden opgenomen.

Eenvoudig verbinden en delen

Voor het aansluiten van randapparatuur zijn er zowel WiFi- als Bluetooth®-opties. De Bluetooth®1-compatibiliteit zorgt voor een constante verbinding met een smart apparaat (zoals een tablet of smartphone), waarmee de gebruiker een WiFi-verbinding kan maken zonder de camera zelf aan te raken. De EOS 6D Mark II is met één tik te verbinden met een smartphone of tablet via NFC (alleen voor Android), zodat afbeeldingen gemakkelijk via de Canon Camera Connect-app met je apparaat kunnen worden gedeeld.

Dankzij de ingebouwde GPS2 in de EOS 6D Mark II wordt elke locatie op de kaart opgezocht en geregistreerd en worden alle gegevens in het afbeeldingsbestand opgeslagen; ideaal voor reizende fotografen.

Een camera ontworpen voor mooie prestaties

Canon-ontwikkelaars zijn altijd op zoek naar feedback van klanten, ongeacht hun ervaringsniveau. Hierdoor is de EOS 6D Mark II ontworpen om bestaande EOS 6D-gebruikers een overtuigende reden te geven voor een upgrade, en tegelijkertijd om een nieuwe groep fotografen aan te moedigen de voordelen van een full-frame DSLR te verkennen.

Dit is een uitstekende camera voor de liefhebber die de prestatielat voor veel functies een stukje hoger legt. Om de camera nader te ontdekken, klik je op de koppeling hier.

Technische specificaties van de EOS 6D Mark II

 • 26,2-Megapixel full-frame CMOS-sensor
 • Dual Pixel CMOS AF
 • DIGIC 7-processor
 • ISO 100-40.000 (uitbreidbaar tot L: 50, H1: 51.200 en H2: 102.400)
 • 45-punts cross-type AF
 • Geavanceerde afwerking bestand tegen stof en vocht
 • Dezelfde Picture Styles als op de EOS 5D Mark IV
 • Continu opnemen met 6,5 fps
 • Digitale stabilisatie in de camera via 5 assen
 • Handmatige videobediening met MP4-indeling
 • 4K-timelapse-video en intervalometer
 • 3.0 inch (7,5 cm) Variangle-touchscreen
 • Wi-Fi-connectiviteit, Bluetooth® en Dynamic NFC
 • Ingebouwde GPS

1. Voor een continue verbinding tussen een smartphone of tablet en een camera via Bluetooth® moet het eerste installatieproces met de Canon Camera Connect-app worden uitgevoerd. De stabiliteit van de Bluetooth®-verbinding is afhankelijk van het model smartphone of tablet en andere omgevingsfactoren. Het Bluetooth®-woordmerk en de Bluetooth-logo's zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth® SIG, Inc. en elk gebruik van dergelijke merken door Canon Inc. gebeurt onder licentie. Overige producten en merknamen zijn handelsmerken van de respectieve eigenaren. Een compatibele smartphone of tablet moet minstens beschikken over Bluetooth® versie 4 (of nieuwer) en iOS 8.4 (of nieuwer) of Android 5.0 (of nieuwer) en moet de nieuwste versie van de Canon Camera Connect-app hebben (beschikbaar in de Apple App Store of Google Play Store).

2. GPS-gebruik kan beperkt zijn in bepaalde landen of gebieden. Gebruik van GPS moet voldoen aan lokale wetten en regels in het land en de regio waar het systeem wordt gebruikt en aan alle beperkingen op het gebruik van elektronica.