Group Joos plaatst eerste Canon ProStream 1800

Turnhout, 5 augustus 2020 - Group Joos – leverancier van klassiek (beveiligd) drukwerk, hypergepersonaliseerde directmarketingacties en geavanceerde transactionele communicatie – heeft haar grafische mogelijkheden sterk vergroot met de ingebruikname van een Canon ProStream 1800. Group Joos is de eerste grafische onderneming die deze hoogwaardige rotatie inkjetprinter tot haar beschikking krijgt.

Group Joos is een echte  innovator op het gebied van gepersonaliseerde communicatie. In 2015 was Group Joos de eerste drukkerij in België die de ImageStream-technologie van Canon inzette om gepersonaliseerde communicatie te verwerken in o.a. retail-, fundraising- en directmail-toepassingen.  Vandaag bevestigt Group Joos zijn partnership met Canon, door de aankoop van een nieuwe ProStream 1800. Deze investering past bij het streven om sneller en flexibeler in te spelen op klantenvragen én om nieuwe markt- en productontwikkelingen te realiseren. De nieuwe ProStream 1800 van Canon maakt het voor Group Joos mogelijk om meer verwerkbare substraten aan te bieden en de beeldkwaliteit naar het hoogste niveau in de markt te brengen,  met een printkwaliteit en kleurbereik die offset zelfs overtreft.


Ondanks de zware druk op de direct mail-sector als gevolg van COVID-19, is Group Joos overtuigd van de toegevoegde waarde van sterk gepersonaliseerde communicatie op papier, in een cross-channel communicatieomgeving. De installatie van de pers gaat samen met de integratie van de DM-afdeling in de gebouwen van Joos Print, de offsetdrukkerij van Group Joos. Met de plaatsing op deze locatie zal een digitaal drukproces vaker ingezet worden voor oorspronkelijk klassiek offset drukwerk.


“Canon is al ruim 25 jaar leverancier van digitale printsystemen bij Group Joos”, zegt Frank Huigen, Director Production Printing Products Benelux bij Canon. “Aanvankelijk waren dat voornamelijk systemen voor direct mail-applicaties. We zijn er enorm trots op dat de kwaliteit en productiviteit van onze ProStream-serie zo goed is dat Group Joos deze technologie nu kan inzetten voor een breder spectrum van grafische toepassingen”.


“In de direct mail-sector is het belangrijk om zo flexibel mogelijk te kunnen inspelen in de verwerking van big data naar sterk gepersonaliseerde, zelfs geïndividualiseerde communicatie” vult Alex Joos, CEO bij Group Joos, aan. “Voor communicatie op papier is media- en printflexibiliteit een absolute meerwaarde om de diverse segmenten optimaal te kunnen bedienen. Een fundraiser, retailer of automerk hebben immers hun eigen specifieke kwaliteitseisen. Conform ieders verwachtingen willen wij absolute tevredenheid tegen de juiste marktprijs garanderen. Canon kent ons als huisleverancier goed. Wij vonden de stap naar de ProStream 1800 een logisch vervolg. Bij Canon kunnen we altijd rekenen op state-of-the-art technologie en een prima service organisatie.”


De Canon ProStream 1800 is het topmodel uit de ProStream 1000-series. De ProStream 1800 heeft een snelheid van 133 meter per minuut. Hiermee kunnen ruim 100.000 full-colour A4 beelden per minuut worden geproduceerd, of ruim 11.000 dubbelzijdige B2 vellen. De ProStream zet een nieuwe benchmark voor inkjetkwaliteit met 1.200 dpi printkoppen en een kleurbereik dat groter is dan dat van offset.