Canon EF 100mm f/2 USM

EF 100mm f/2 USM

De EF 100mm f/2 USM is een kort teleobjectief met groot diafragma, ideaal voor portretfotografie. Het objectief comprimeert gezichtskenmerken en zorgt dat het onderwerp scherp afsteekt tegen een wazige achtergrond.

Voordelen

  • Medium teleobjectief
  • Snel diafragma van f/2
  • USM-scherpstelmotor met altijd beschikbare handmatige fijnafstelling
  • Minimale scherpstelafstand 90 cm
  • Filtergrootte 58 mm
  • Super Spectra-coatings onderdrukken reflecties en schittering

Meer productinformatie

Bekijk Canon EF 100mm f/2 USM in detail

Lange brandpuntsafstand en compact formaat


De EF 100mm f/2 USM heeft een groot maximaal diafragma, maar is toch betrekkelijk compact. De brandpuntsafstand van 100 mm zorgt dat fotografen op comfortabele afstand van hun onderwerpen kunnen werken en helpt ook het perspectief te comprimeren. Levert bij elke diafragma-instelling over het hele zoombereik haarscherpe foto's op.

Groot diafragma van f/2


Het grote maximale diafragma van f/2 is snel genoeg voor fotograferen bij weinig licht en maakt een flitser overbodig. Fotograferen bij dergelijke grote diafragma-openingen dringt ook de achtergrond verder naar achteren en haalt het onderwerp dichterbij.

Zachte, gelijkmatige achtergrond


Een bijna cirkelvormig diafragma geeft onscherpe gebieden een zachter, regelmatiger uiterlijk. Objecten op de voorgrond steken scherp af tegen een zachte, wazige achtergrond.

Ultrasone scherpstelling


Een ringvormige USM (Ultrasonic Motor) zorgt voor een extreem snelle autofocus die vrijwel geluidloos is. De uitstekende blokkeerkoppel zorgt voor een nauwkeurig scherpstelpunt zonder te ver door te gaan. Bovendien is handmatige scherpstelling beschikbaar, waardoor je kunt scherpstellen zonder de AF-modus te hoeven verlaten.

Super Spectra-coating


Super Spectra-coatings zorgen voor een nauwkeurige kleurbalans en verbeterd contrast. De coatings onderdrukken ook reflectie en schittering, een veelvoorkomend probleem dat ontstaat wanneer licht via de sensor wordt weerkaatst.

Integratie met E-TTL II flitsmeting


Het objectief geeft informatie over de afstand door aan een compatibel EOS-camera E-TTL II-flitssysteem om een optimale flitsmeting te garanderen.

Productspecificaties

Lees meer over de functies en de mogelijkheden van Canon EF 100mm f/2 USM.

Voorbeeldgalerij

Galerij bekijken

Related Products

Groothoeklenzen

Krijg een wijdere zichthoek en leg nog meer op beeld vast met Canon's assortiment aan groothoeklenzen.