Casestudy

Wera verhoogt de efficiëntie
met overstap naar
volledig digitale productie

ENG_canon_wera2022_08 FINAL

De marketingserviceprovider WERA AS, gevestigd in Porsgrunn, Noorwegen, werd in 2005 opgericht toen de organisaties Rasmussen en Wergeland Grafisk fuseerden. De naam WERA komt van de eerste twee letters van de namen van de oorspronkelijke organisaties. Het waren voorheen twee printbedrijven met een rijke geschiedenis die terugging tot het begin van de jaren 1900. Zij besloten te fuseren nadat zij het potentieel zagen om hun bestaande afdelingen voor grafisch design te combineren.

Met 17 medewerkers levert WERA AS services op het gebied van design, content en website-ontwikkeling, evenals een groot scala aan geprinte toepassingen, aan klanten in heel Noorwegen. De meeste van hun klanten zijn grote organisaties in de reis- en vastgoedsector en overheidsorganisaties. Wat hen onderscheidt van hun concurrenten is dat zij een marketingserviceprovider zijn in plaats van uitsluitend een printserviceprovider. Zij bieden een volledig end-to-end productieproces dat strategische reclame, communicatieadvies, grafisch design en prints omvat.

Toen ons werd gevraagd naar de beslissing van WERA om over te stappen van een mix van digitaal en offset, legde eigenaar en bestuurslid Dag Brekke-Rasmussen, wiens betovergrootvader in 1902 Oluf Rasmussen AS oprichtte, uit: "Al vele jaren nemen de oplages af en onze offsetmachine was vrij oud, dus toen we naar onze nieuwe locatie in Porsgrunn verhuisden, lag het voor de hand om alleen in digitaal printen te investeren."

 • Doelstelling

  Overstappen van een mix van digitaal en offset naar een volledig digitale productie om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar kleinere oplagen en een uitgebreider aanbod.

 • De uitdaging

  Voldoen aan de grote vraag naar kleinere oplagen met snellere doorlooptijden.

  • Overstappen van een combinatie van digitale en offsetprintservices naar volledig digitaal.
  • Verbeteren van de efficiëntie van de productie om tijd te besparen voor de operator.

 • Aanpak

  WERA AS investeerde in printers en workflowsoftware van Canon: een imagePRESS C10010VP, imagePRESS C10000VP, PRISMAsync- en PRISMAprepare-software. Vervolgens investeerden ze in een imagePRESS V1000.

canon_wera_5032.jpg

Verhoogde efficiëntie

Nadat WERA had besloten om volledig digitaal te gaan werken in verband met de verhuizing naar het gloednieuwe kantoor in Porsgrunn in 2021, bekeek de organisatie een aantal productieprinters van verschillende leveranciers. WERA was echter zeer tevreden over de producten en service van Canon en de relatie met Canon die teruggaat tot 2006, en besloot daarom tegelijkertijd te investeren in nog twee Canon-printers, de imagePRESS C10010VP en de imagePRESS C10000VP, om tegemoet te komen aan hun veranderende zakelijke behoeften. WERA investeerde ook in Canon's PRISMAsync- en PRISMAprepare-software om de automatisering in de workflow te verhogen en tijd van het personeel voor ander werk vrij te maken.

Brekke-Rasmussen: "Hoewel we erg onder de indruk waren van de kwaliteit van de nieuwe losblad productieprinters van Canon, hebben tevens de goede relatie tussen WERA en Canon en de uitstekende service die we al vele jaren van hen ontvangen ook een doorslaggevende rol gespeeld bij de keuze om te investeren in de aanvullende technologie. Wij stellen het zeer op prijs dat de consultants van Canon creatief meedenken en begaan zijn met onze ontwikkeling, en het helpt ook dat hun servicemedewerkers niet ver bij ons vandaan zitten!"

Twee van de belangrijkste redenen voor WERA om te investeren in nog meer Canon-apparatuur waren de hoge printkwaliteit en de mogelijkheden van de printers. "We zijn zeer onder de indruk van het mediabereik van de imagePRESS-modellen, waardoor we op dik papier kunnen printen en ons toepassingsaanbod kunnen uitbreiden. Ze hebben ook onze doorlooptijd aanzienlijk verkort, zodat wat ons vroeger een tot twee weken kostte om te printen op offset, nu in twee tot drie dagen kan worden geproduceerd op de imagePRESS-printers", legt Brekke-Rasmussen uit. De bewezen waarde van deze twee printers leidde ertoe dat WERA een extra investering deed om de imagePRESS C10000VP te vervangen door een imagePRESS V1000, die in september 2022 in korte tijd op hun locatie werd geïnstalleerd.

canon_wera_5113.jpg

Een duurzame weg voorwaarts

Voor WERA als organisatie is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt, zoals blijkt uit het gebruik van klimaatneutraal papier, lokaal gekochte materialen en zonnepanelen op het dak van het kantoor. "Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons en het is iets waar onze klanten naar vragen en wat wij actief stimuleren in onze werkwijze. Wij zijn actief betrokken bij een project hier in Noorwegen genaamd 'Printed in Norway', een initiatief tegen het uitbesteden van printopdrachten naar het buitenland vanwege goedkope arbeidskosten. Deze printopdrachten worden vervolgens teruggestuurd naar Noorwegen, wat enorme gevolgen heeft voor het milieu en de toenemende CO2-uitstoot, dus we zijn er trots op dat we voorstander zijn van dit project", aldus Brekke-Rasmussen. "Het is daarom geweldig om te weten dat de Canon imagePRESS-modellen ook voordelen bieden die onze organisatie ondersteunen bij verdere inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Met het oog op de toekomst ziet Brekke-Rasmussen een behoefte aan meer automatisering in de printworkflow van de organisatie: "We hebben onze workflows tot op zekere hoogte geautomatiseerd en de PRISMAsync- en PRISMAprepare-software van Canon werken goed en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Maar we weten dat onze processen nog meer baat kunnen hebben bij meer automatisering en we vertrouwen erop dat we met de voortdurende support en begeleiding van Canon dat doel zullen bereiken."

We zijn erg blij met onze nieuwe Canon-printers. De kwaliteit is veel beter dan die van onze vorige offset-apparaten. De imagePRESS-printers zijn zeer efficiënt voor het soort werk dat we produceren en onze klanten zijn blij met de verbeterde kwaliteit en nieuwe mogelijkheden.

Wera_1.jpg

Dankzij de imagePRESS-printers zijn we erin geslaagd ons afval met 70% te verminderen, omdat we minder papier hebben weggegooid als gevolg van prints die bij de eerste poging gereed waren en alleen hebben afgedrukt wat nodig is. We gebruiken nu ook minder energie met digitaal printen in vergelijking met offset.

Gerelateerde producten en oplossingen

 • Canon imagePRESS V1000

  De imagePRESS V1000 is gebouwd op een betrouwbaar technologieplatform en maakt gebruik van innovatie en automatisering om een breed scala aan toepassingen te produceren op verschillende materiaalformaten, -typen en -gewichten, en dat allemaal met hoge snelheid.

 • PRISMA Tools

  Voor het leveren van de gegevens die u nodig hebt voor optimale prestaties van uw printers, inclusief monitoring, analyse en kostentoewijzing.

 • PRISMAprepare

  Deze All-in-One voorbereidingsoplossing versnelt het voorbereiden van documenten, van samenstelling tot producten.

Neem contact op

Meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden met Canon
Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout