CASE STUDY

Elk bouwproject begint met printen

Hoe kies ik een compleet printsysteem voor een project? De ColorWave 3000-serie bij Lafrentz Polska.
 • Doelstelling

  Tijdens een audit werd de behoefte aan printautomatisering binnen het bedrijf vastgesteld en daarmee de noodzaak om ervoor te zorgen dat een verscheidenheid aan technische documentatie snel kon worden geprint.

 • Uitdagingen

  Grote en vele printopdrachten waarmee het bedrijf bijna dagelijks te maken heeft. Een verscheidenheid aan documentatie voor vele soorten bouw- en ingenieurswerkzaamheden. Lafrentz Polska levert het ontwerp van infrastructuur in de algemene zin van het woord, evenals de bouw van woningen en commerciële gebouwen.

 • Oplossing

  Vanaf het najaar van 2019 maakt Lafrentz gebruik van de geavanceerde grootformaatprinter uit de ColorWave 3000-serie in combinatie met de intuïtieve Publisher Select-software.

 • Voordelen

  Verkort de voorbereidingstijd van projecten van enkele dagen tot enkele uren.

  • De mogelijkheid om automatisch tot honderden bestanden door meerdere gebruikers tegelijk te laten printen.
  • Niet meer experimenteren: Publisher Select waarschuwt u voordat u gaat printen als de printerinstellingen onjuist zijn.
  • Direct droge prints en eenvoudige identificatie van afzonderlijke bestandssets.
  • Volledige service in het Pools, tweerichtingscommunicatie tussen de gebruiker en het apparaat.
  • Beveiliging voor het werken in een netwerkomgeving.
  • Minimale betrokkenheid van ontwerpers bij het printproces.
  • Hoge inzetbaarheid en beschikbaarheid van de plotter, zekerheid van service en beschikbaarheid van consumables.

Er zijn situaties waarin de volledige projectdocumentatie de omvang van een bestelwagen heeft.

Michał Schmidt, Lafrentz Polska

Minimale printtijd

De afgelopen jaren is de rol van de ontwerper aanzienlijk veranderd. In het verleden was de belangrijkste taak het schetsen van het project met een potlood op overtrekpapier. Tegenwoordig wordt het werk van het ontwerpbureau ondersteund door digitale middelen. Zo kan de ontwerper zelf alle benodigde technische documentatie maken en printen. Dit betekent echter niet dat alle obstakels en moeilijkheden van het werk zijn verdwenen. Naast tekenen zijn ontwerpers vandaag de dag ook betrokken bij het regelen van alle noodzakelijke beslissingen, vergunningen en overeenkomsten.

En dit betekent dat het aantal documenten dat nodig is om het project te implementeren, aanzienlijk is toegenomen. - Er zijn situaties waarin de volledige projectdocumentatie even groot is als een bestelwagen - zegt Michał Schmidt.

De sleutel tot succes is dus het minimaliseren van de tijd die wordt besteed aan het printen en voorbereiden van technische documentatie. Hier komt moderne technologie van pas. Hoe u dit efficiënt kunt doen, wordt bewezen door de samenwerking tussen Lafrentz Polska, een van de Poolse koplopers in de bouw en technische industrie, en Canon.

Printtijd minimaliseren

De perfecte plotter

Bij Lafrentz Polska worden ontwerpers al jaren ondersteund door Canon grootformaatprinters om het werk te vereenvoudigen en te versnellen. Printen is op zich geen doel voor ontwerpkantoren, maar slechts één van de middelen om het doel te bereiken. Daarom moet de ideale plotter voor ontwerpers vooral snel en intuïtief zijn. Het is daarom geen toeval dat Lafrentz voor de ColorWave 3000-serie koos. Het is een modern systeem met vier rollen voor het printen van technische documentatie, waardoor efficiënt veel bestanden tegelijkertijd kunnen worden geprint. De beproefde CrystalPoint-technologie maakt het mogelijk om details te behouden die zo belangrijk zijn in elke technische documentatie, en de print is onmiddellijk droog. Dit voorkomt onopzettelijke vlekken en maakt probleemloos en snel verzenden van opdrachten mogelijk.

Daarnaast staat de ColorWave, Canon's paradepaardje op het gebied van technische kleurenplotters, bekend om zijn intuïtieve bediening en veiligheid. Met de geavanceerde SMARTshield-beveiligingssuite kunnen bestanden veilig naar de printer worden overgebracht en worden belangrijke documenten op de juiste manier opgeslagen, zodat ze niet worden gestolen of per ongeluk worden gelekt. Geavanceerde beveiligingsfuncties bieden ook de mogelijkheid om bepaalde beperkingen op de toegang tot vertrouwelijke bestanden op te leggen en het risico van onbevoegde toegang te elimineren.

De perfecte plotter

Volledige controle over het printen

Wil een grootformaatprinter een effectief antwoord zijn op de dagelijkse projectuitdagingen, dan moet u ook het printproces automatiseren. Bij de ColorWave-serie houdt de intelligente Publisher Select-software toezicht op de gehele workflow. Hiermee kunt u bestanden in een mum van tijd laden. U kunt honderden PDF-bestanden printen zonder deze eerst te openen en voor te bereiden. De plotter opent de bestanden automatisch, past de rol aan de indeling van de documentatie aan en zorgt vervolgens voor een hoogwaardige printafwerking. Met Publisher Select kunt u ook een voorbeeld van de documentatie bekijken voordat u deze print. De ontwerper heeft volledige controle over de vorm en het materiaal waarop de bestanden worden geprint. U kunt er ook een bibliotheek met sjablonen mee maken die u kunt gebruiken om uw eigen projecten te maken. Zo kunt u afzonderlijke printsjablonen maken voor specifieke soorten documentatie.

Met al deze functies was de ColorWave 3000-serie met Publisher Select perfect voor Lafrentz Polska. - Efficiënt printen gaat niet alleen over het kunnen printen van een bepaald aantal vierkante meters per uur. Het gaat ook om eenvoudige bestandsvoorbereiding, minimale verspilling, volledige controle over het gehele printproces en het eenvoudig identificeren van afzonderlijke prints. En dat is precies wat Publisher Select biedt", zegt Rafał Osiekowicz, Marketing Manager bij Canon Production Printing.

Volledige controle over het printen

Klaar voor elke uitdaging

LafProject, de afdeling verantwoordelijk voor engineeringprojecten bij Lafrentz, werkt dagelijks met de plotter. Soms wordt het apparaat echter ook gebruikt door andere afdelingen, zoals afdelingen die zich bezighouden met ontwikkelingsservices. Veelzijdigheid is een andere functie waar Lafrentz-ontwerpers naar op zoek waren bij het kiezen van een nieuwe grootformaatprinter.

Tegenwoordig benadrukken de ontwerpers van Lafrentz dat ze met de ColorWave voorbereid zijn op elke ontwerpuitdaging. Of het nu gaat om de route van een nieuwe snelweg, de blauwdruk van een wolkenkrabber of het concept van een renovatie van een appartement - ze weten allemaal wat ze kunnen verwachten. - Wij raden ontwerpstudio's en organisaties die topkwaliteit op hoge snelheid willen printen ten zeerste aan om samen te werken met Canon", zegt Michał Schmidt van Lafrentz Polska.

Explore further

 • CAD/GIS in-house printen

  Verbeter de manier waarop u CAD- en GIS-tekeningen print en deelt met de geavanceerde CAD- en GIS-printtools van Canon.

 • SMARTshield

  Een reeks beveiligingsfuncties die zijn ingebouwd in de complete printworkflow van de nieuwste PlotWave- en ColorWave-systemen. Ontworpen om uw systemen veilig te houden: vandaag en in de toekomst.

 • ColorWave 3000-serie

  Flexibele grootformaat kleurenprinters die vertrouwen creëren met de zeer veilige, handige bediening en betrouwbare hoge printkwaliteit.

Wilt u uw organisatie laten groeien met onze oplossingen?