CASE STUDY

Canon en Pulp Grafisk stellen interieurdecoratiemerk ‘Dusty’ in staat antieke interieurs tot leven te brengen

Nu Horgen en Tharaldsen weten wat er met digitale printtechnologieën geproduceerd kan worden, zijn ze geïnspireerd om nieuwe toepassingen - anders dan behang - te onderzoeken.

Download de case study

IMG_1949_cfr


Samen met Canon werken we aan verschillende projecten en met deze hulp ontdekken we nieuwe richtingen en gaan we samen nieuwe avonturen aan.

Terje Gulbrandsen, directeur Pulp Grafisk AS

Een project met passie

De Noorse interieurfotograaf en trendspecialist Jorunn Tharaldsen en binnenhuisarchitect Maria Horgen delen een passie voor geschiedenis, fotografie en interieurontwerp en werkte samen aan een project dat interieurelementen uit historische Noorse gebouwen vastlegt. Tharaldsen fotografeerde de schitterende interieurs in de dameszaal van landhuis Gimle. Haar foto’s bevatten een origineel Art Nouveau behang met als beeld de lelies van de vallei, uitgevoerd in lichte en zachte kleuren met een gouden effect.

Maria Horgen en Jorun Tharaldsen

Van oud naar nieuw

Geïnspireerd door wat ze hadden gezien, onderzochten Tharaldsen en Horgen of ze het behang ook nu nog konden kopen en of iemand er de rechten op had. Maar beide bleken niet het geval. Met behulp van de digitale opnamen die Tharaldsen had gemaakt, probeerden ze te begrijpen hoe ze de kleuren en patronen van het behang konden reproduceren voor een eigentijdse variant van het ontwerp.

Van oud naar nieuw

Van idee naar realiteit

Canon heeft laten zien hoe grootformaat printtechnologieën zoals de ColorWave en Colorado kunnen worden gebruikt om het digitaal geoptimaliseerde behangontwerp van Gimle te reproduceren met een verscheidenheid aan bewerkte kleuren en aangepast aan het origineel. Januari 2018 werden de ontwerpen van Dusty tijdens de Oslo Design Fair aan de markt geïntroduceerd. De ontwerpen kunnen worden besteld in de oorspronkelijke kleuren of in kleuren die door de klant worden aangegeven.

Van idee naar realiteit


Pas toen we met Canon spraken, zagen we dat het mogelijk was om behangpatronen uit de 19de en 20ste eeuw na te maken.

Maria Horgen, mede-oprichtster van Dusty

Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?
-->