CASE STUDY

Geavanceerde Arizona- en Colorado-printers helpen P11 Group

Snellere en voordeligere productie van grootformaat grafische prints

Geavanceerde Arizona- en Colorado-printers helpen P11
 • Doelstelling

  De mogelijkheden van professioneel commercieel printen uitbreiden met nieuwe toepassingen, tijd besparen, de productiviteit verhogen en het energieverbruik van productieapparatuur verlagen.

 • Oplossing

  Implementatie van moderne systemen voor grootformaat printen van Canon: Arizona 2380XTF en Colorado 1650.

 • Voordelen

  • Uitbreiding van het portfolio van printtoepassingen dankzij de inzet van UVgel-printtechnologie voor printen bij een lage temperatuur.
  • Aanzienlijke tijdbesparingen door gebruik te maken van Arizona FLOW-technologie, waarmee het arbeidsintensieve maskeringsproces overbodig wordt.
  • Verkorte productietijd voor printen op flexibele media.
  • Lager energieverbruik.
  • Onmiddellijke productie van orders.

 • Uitdagingen

  • Verscheidenheid in de projecten die de organisatie uitvoert.
  • Aanpassen van productiecapaciteiten op de veranderende markt.
  • Meer en meer bestellingen met zeer korte levertijden.

P11 Group case study video

Flexibiliteit en betrouwbaarheid

P11 Group, dat twintig jaar geleden begon als traditioneel reclamebureau, is tegenwoordig voornamelijk een productieorganisatie. In de moderne hal worden onder andere reclame, displays en winkelinrichtingen geproduceerd. Het maken van traditionele visuele reclame is nog steeds een belangrijk onderdeel van de organisatie, denk aan: posters, banners, borden en zuilen.

Dankzij haar geavanceerde, moderne apparatuur kan P11 Group zich snel aanpassen aan de behoeften van de markt. De pandemie bleek een directe test te zijn: van vrijwel de ene dag op de andere schakelde de organisatie over op andere apparatuur en begon het met de massaproductie van gezichtsbescherming en coronaschermen.

Dit bevestigt weer eens dat flexibiliteit cruciaal is voor organisaties. "We waren goed voorbereid op plotselinge veranderingen en daardoor konden we niet alleen de moeilijke maanden voor de sector overleven, maar ook onze huidige activiteiten en vaardigheden ontwikkelen", aldus Artur Łagodziński.

Colorado-printer bij P11 Group

Tijdbesparende technologieën

Tot de belangrijkste productieapparatuur voor het dagelijkse werk van de organisatie behoren de Arizona- en Colorado-printers van Canon. Dit zijn de echte printwerkpaarden van P11 Group. Beide systemen beschikken over innovatieve technologieën, waarmee sneller en duurzamer kan worden geprint op verschillende soorten substraten.

De printers uit de Arizona 2300-serie kunnen printen op harde oppervlakken zoals plastic, plexiglas, dibond, hout en glas. Deze printers zijn ook voorzien van Arizona FLOW-luchtstroomtechnologie die, in combinatie met een tafel zonder zones, zorgt voor minder maskering en eenvoudige taakwisseling. Een reeks pneumatische pennen maakt nauwkeurige plaatsing van het substraat op de tafel mogelijk. Het substraat wordt snel aangebracht, waarna efficiënt en nauwkeurig wordt geprint op beide kanten van het substraat.

De ultramoderne Colorado 1650 kan daarentegen printen op verschillende soorten flexibele substraten. Tot de speciale kenmerken van deze printer behoren flexibele UV-inkten, een matte of glanzende (FLXfinish) nabewerking en twee automatische mediarollen. En het belangrijkste is dat deze printer een uithardingstechnologie voor lage temperaturen heeft waarmee geprint kan worden op een groot aantal verschillende substraten, zoals substraten die gevoelig zijn voor hoge temperaturen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over materiaalvertekening. Prints die met de Colorado 1650 worden gemaakt, zijn onmiddellijk droog en klaar voor levering aan de klant, waardoor het productieproces aanzienlijk wordt verkort.

Arizona-flatbedprinter bij P11 Group

Ondersteuning voor goede ideeën

Voor het P11-team is het uiterst belangrijk om de impact van hun dagelijkse werkzaamheden op de omgeving tot het minimum te beperken. Daarom wordt het werk op de Arizona en Colorado ondersteund door een ultramodern Zünd-snijsysteem dat niet alleen het afwerken eenvoudiger en sneller maakt, maar ook verspilling zoveel mogelijk voorkomt.

P11 Group koos ook voor Canon omdat ze productieapparatuur wilden met een laag energieverbruik. Voor de voeding gebruikt P11 Group zonnepanelen, die op het dak zijn geïnstalleerd.

Ontdek meer

 • Arizona-flatbedprinters

  Flatbedprinters voor speciale en industriële toepassingen in verpakkingen en proofing, ideaal voor prints van hoge kwaliteit op harde en flexibele media.

 • Roll-to-roll Colorado-printers

  De serie 64-inch roll-to-roll-printers voor grote volumes LFG's (Large Format Graphics). Met UVgel-technologie als basis.

 • Flatbedsnijmachines

  Ideaal voor het automatisch afwerken van prints op harde en flexibele media.

Ontdek hoe Canon uw organisatie kan helpen zich te onderscheiden van de concurrentie