CASE STUDY

Geavanceerde Arizona- en Colorado-printers helpen P11 Group

Snellere en voordeligere productie van grootformaat grafische prints

Geavanceerde Arizona- en Colorado-printers helpen P11
P11 Group case study video

Flexibiliteit en betrouwbaarheid

P11 Group, dat twintig jaar geleden begon als traditioneel reclamebureau, is tegenwoordig voornamelijk een productieorganisatie. In de moderne hal worden onder andere reclame, displays en winkelinrichtingen geproduceerd. Het maken van traditionele visuele reclame is nog steeds een belangrijk onderdeel van de organisatie, denk aan: posters, banners, borden en zuilen.

Dankzij haar geavanceerde, moderne apparatuur kan P11 Group zich snel aanpassen aan de behoeften van de markt. De pandemie bleek een directe test te zijn: van vrijwel de ene dag op de andere schakelde de organisatie over op andere apparatuur en begon het met de massaproductie van gezichtsbescherming en coronaschermen.

Dit bevestigt weer eens dat flexibiliteit cruciaal is voor organisaties. "We waren goed voorbereid op plotselinge veranderingen en daardoor konden we niet alleen de moeilijke maanden voor de sector overleven, maar ook onze huidige activiteiten en vaardigheden ontwikkelen", aldus Artur Łagodziński.

Colorado-printer bij P11 Group

Tijdbesparende technologieën

Tot de belangrijkste productieapparatuur voor het dagelijkse werk van de organisatie behoren de Arizona- en Colorado-printers van Canon. Dit zijn de echte printwerkpaarden van P11 Group. Beide systemen beschikken over innovatieve technologieën, waarmee sneller en duurzamer kan worden geprint op verschillende soorten substraten.

De printers uit de Arizona 2300-serie kunnen printen op harde oppervlakken zoals plastic, plexiglas, dibond, hout en glas. Deze printers zijn ook voorzien van Arizona FLOW-luchtstroomtechnologie die, in combinatie met een tafel zonder zones, zorgt voor minder maskering en eenvoudige taakwisseling. Een reeks pneumatische pennen maakt nauwkeurige plaatsing van het substraat op de tafel mogelijk. Het substraat wordt snel aangebracht, waarna efficiënt en nauwkeurig wordt geprint op beide kanten van het substraat.

De ultramoderne Colorado 1650 kan daarentegen printen op verschillende soorten flexibele substraten. Tot de speciale kenmerken van deze printer behoren flexibele UV-inkten, een matte of glanzende (FLXfinish) nabewerking en twee automatische mediarollen. En het belangrijkste is dat deze printer een uithardingstechnologie voor lage temperaturen heeft waarmee geprint kan worden op een groot aantal verschillende substraten, zoals substraten die gevoelig zijn voor hoge temperaturen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over materiaalvertekening. Prints die met de Colorado 1650 worden gemaakt, zijn onmiddellijk droog en klaar voor levering aan de klant, waardoor het productieproces aanzienlijk wordt verkort.

Arizona-flatbedprinter bij P11 Group

Ondersteuning voor goede ideeën

Voor het P11-team is het uiterst belangrijk om de impact van hun dagelijkse werkzaamheden op de omgeving tot het minimum te beperken. Daarom wordt het werk op de Arizona en Colorado ondersteund door een ultramodern Zünd-snijsysteem dat niet alleen het afwerken eenvoudiger en sneller maakt, maar ook verspilling zoveel mogelijk voorkomt.

P11 Group koos ook voor Canon omdat ze productieapparatuur wilden met een laag energieverbruik. Voor de voeding gebruikt P11 Group zonnepanelen, die op het dak zijn geïnstalleerd.

Ontdek meer

Ontdek hoe Canon uw organisatie kan helpen zich te onderscheiden van de concurrentie

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout