ARTIKEL

Geen outsourcing meer: maak posters, banners en flyers voor uw organisatie in deze 4 eenvoudige stappen

Hebt u een Canon-printer? Ga vandaag nog aan de slag op PosterArtist, de gratis en eenvoudige ontwerpsoftware

Of het nu gaat om een glanzende retailbrochure, folders voor de opening van een restaurant of een informatieve poster van een zorgverlener, drukwerk is een zeer belangrijk onderdeel van communicatiestrategieën in vele branches. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat in de detailhandel, de productiesector, de gezondheidszorg en de publieke sector 50% van het communicatiebudget wordt uitgegeven aan drukwerk1 en dat andere branches niet ver achter blijven.

Maar het maken van hoogwaardig geprint marketingmateriaal kan duur zijn, vooral omdat 95% van de organisaties het printen van marketingmaterialen uitbesteedt aan een gespecialiseerde dienstverlener. Dit doen zij meestal omdat ze op zoek zijn naar professionele kwaliteit en niet over de middelen beschikken om deze zelf te leveren.

Er moet over veel meer worden nagedacht dan alleen de uiteindelijke print. Als organisaties niet beschikken over een deskundig intern ontwerpteam kiezen ze er vaak voor om het volledige end-to-end proces uit te besteden, van ontwerp tot productie. Hoewel outsourcing schaalvoordelen kan opleveren, kunnen de productietijd en -kosten ergernis opwekken bij organisaties die snel en ad hoc materialen willen produceren.

Omdat marketingbudgetten krapper zijn dan ooit, staan organisaties onder druk om de kosten te verlagen. Dankzij nieuwe oplossingen op de markt, zoals PosterArtist, hoeven organisaties echter geen concessies te doen op het gebied van printwerk. Organisaties met een Canon-apparaat beschikken nu over betere tools voor het intern ontwerpen en produceren van marketingmaterialen, indien het niet rendabel is om dit uit te besteden.

Wat is PosterArtist?

PosterArtist is een ontwerp- en printtool van Canon waarmee iedereen eenvoudig in slechts enkele minuten marketingmateriaal kan ontwerpen. De tool is ontworpen om elke gebruiker - met of zonder ontwerpvaardigheden - in staat te stellen snel en eenvoudig hoogwaardige materialen te produceren.

Als professional met weinig tijd kunt u met de software volledig nieuwe materialen maken, maar beschikt u ook over tijdbesparende hulpmiddelen om uw idee tot leven te brengen. Dankzij de gratis toegang tot een reeks afbeeldingsbibliotheken, waaronder Pixabay, Unsplash en Pexels, vindt u afbeeldingen waarmee u uw organisatie het beste kunt promoten. Daarnaast kunt u lettertypen, kleuren en structuren aanpassen, zodat deze passen bij uw merkstijl en de aandacht van uw klanten trekken.

Niet iedereen ziet zichzelf als een geboren ontwerper of heeft precies voor ogen wat hij of zij wil bereiken. Daarom biedt PosterArtist ook honderden vooraf ontworpen sjablonen waaruit u kunt kiezen. Deze zijn geordend per branche, zodat u de geschiktste gebruiksklare opties kunt vinden. De sjablonen kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw toepassing.

Een poster maken

Stap 1: een sjabloon selecteren of een volledig nieuw ontwerp maken

PosterArtist is webgebaseerde software, wat betekent dat u de software niet hoeft te installeren. Ga gewoon terug naar de webpagina en open de software. Stel een wachtwoord in om een account te maken en ga aan de slag.

Om te beginnen ziet u het startscherm met pictogrammen voor een groot aantal verschillende toepassingen waaruit u kunt kiezen, waaronder een poster, banner, menu, kalender en flyer. Selecteer het item dat u wilt maken. Vervolgens kunt u verder inzoomen op branches, zoals detailhandel, eten en drinken, school en onderwijs, en thema's zoals evenementen. Op het derde niveau vindt u miniaturen van vooraf geladen sjablonen waaruit u kunt kiezen.

Picture of the PosterArtist homescreen - Canon UK

Selecteer een bestaand sjabloon uit de opties of ga naar het startscherm en selecteer 'Nieuwe maken'.

Stap 2: de achtergrond, lettertypen en kleuren aanpassen

Als u een vooraf ontworpen sjabloon hebt geselecteerd, kunt u nu afzonderlijke elementen van het ontwerp bewerken. Kies eerst de achtergrond. Met de sjabloonopties krijgt u een standaardachtergrond, maar u kunt de kleur wijzigen of de achtergrond verwijderen als u dat wilt. U kunt de tool Vormen ook gebruiken om vormen naar keuze te plaatsen. Vergroot of verplaats ze of geef ze een kleur in uw sjabloon of lege vlak om uw achtergrond te maken.

Bedenk vervolgens de tekst. Bewerk de sjabloontekst naar wens of voeg de belangrijkste zinnen en informatie toe die u wilt overbrengen als u een volledig nieuw ontwerp maakt. Bewerk vervolgens het lettertype, de grootte, de positie en de kleur van de tekst.

Wilt u een luxe effect creëren? Kies de functie Gouden/zilveren textuur om de uitstraling te creëren van een metallic, gestructureerde achtergrond op tekstvakken en logo's.

Als u hulp nodig hebt bij het ordenen van uw eigen tekst- en afbeeldingsselectie, kunt u de handige Auto Design-functie gebruiken. Selecteer uw postercategorie, kies uw afbeeldingen en voer titels in. De software biedt nuttige ideeën voor het verbeteren van uw ontwerp.

Picture of PosterArtist Auto Design function - Canon UK

PosterArtist is compatibel met alle Canon-printers. Dit betekent dat u kunt profiteren van de specifieke functies van uw apparaat, bijvoorbeeld het toevoegen van fluorescerend roze steunkleuren met de imagePROGRAF GP-serie.

Picture of pre-loaded template - Canon UK

Stap 3: afbeeldingen kiezen

Als u een vooraf geladen sjabloon gebruikt, zijn sommige afbeeldingen hier al in opgenomen, maar deze kunnen eenvoudig worden veranderd. U kunt afbeeldingen rechtstreeks importeren, zodat u afbeeldingen kunt uploaden die u zelf hebt gemaakt. Als u al afbeeldingen en logo's hebt opgeslagen, ziet u deze in het gedeelte Bestand, zodat u ze aan uw ontwerp kunt toevoegen.

U hebt ook toegang tot de beeldbanken om door duizenden potentiële afbeeldingen en foto's te bladeren die mogelijk geschikt zijn voor uw ontwerp. De afbeeldingen kunnen allemaal worden bewerkt. U kunt het formaat, de positie en de schaal wijzigen en effecten toevoegen, zoals slagschaduwen of kaders.

Picture of Canon printer printing high definition images.

Stap 4: printen

PosterArtist is compatibel met printers uit de gehele Canon-serie, ongeacht of u PIXMA thuis gebruikt of imageRUNNER ADVANCE of i-SENSYS op kantoor of imagePRESS of imagePROGRAF in uw professionele printruimte. U kunt er zeker van zijn dat uw print overeenkomt met wat u op het computerscherm ziet. Klik simpelweg op de knop Doorgaan naar printen en zie hoe uw ontwerp tot leven komt.

Wilt u meer support bij het gebruik van PosterArtist? Bekijk de video met alle stappen hier.

Informatie aanvragen

  1. Canon Insight Report, Creating Customer Value, 2020