DIGITALE TRANSFORMATIE

Internet of Things – hoe beveiligt
u uw kantooromgeving?

Ontdek hoe u uw kantoorbeveiliging in een IoT-connected wereld kunt verbeteren met het IoT-beveiligingsrapport van Canon

RAPPORT DOWNLOADEN

Uw organisatie beveiligen tegen cybercrime

Bescherm uw IoT-connected kantooromgeving tegen mogelijke aanvallen met ons rapport over beveiliging van de werkomgeving.

Rapport downloaden

Male on computer looking at screen

Het Internet of Things (IoT) groeit ongekend snel. Onderzoeksanalist Gartner voorspelt dat er tegen 2020 26 miljard connected apparaten zijn, waardoor het speelveld voor hackers die het op bedrijven en instellingen hebben gemunt steeds groter wordt. Dit betekent dat de beveiliging van intellectuele eigendommen, persoonsgegevens en de operationele infrastructuur in lijn met de innovatie urgenter is dan ooit tevoren.

De voordelen op het gebied van productiviteit en flexibiliteit van een connected kantoor en een scala aan slimme apparaten die in harmonie werken, zijn talrijk. Maar net als veel ontwikkelingen in het IoT-tijdperk, is het niet zonder risico's. Hoe meer verbonden uw apparaten zijn, hoe groter het risico. Maar dit mag progressie niet in de weg staan!

Top down shot of three males in a casual work station

Gevolgen van het niet stellen van prioriteiten op het gebied van cyberbeveiliging

Cyberbeveiliging is fundamenteel bij IoT binnen de kantooromgeving. Als er geen prioriteit aan wordt gegeven, worden de groeimogelijkheden van organisaties ondermijnd. Zodra een potentiële hacker namelijk toegang heeft tot een deel van uw netwerk via een connected apparaat, is toegang krijgen tot de rest van het netwerk een fluitje van een cent.

De recente geschiedenis leert ons hoe schadelijk het onderschatten van deze bedreiging kan zijn. FedEx schat dat de recente NotPetya-ransomware-uitbraak (mogelijk gemaakt door een bekende Windows-beveiligingslek, genaamd EternalBlue) het bedrijf zo'n 300 miljoen dollar aan herstelactiviteiten en omzetverlies heeft gekost.

Maar terwijl beheer van informatiebeveiliging zich doorgaans richt op computers en online activiteiten, is het belangrijk om op te merken dat waardevolle informatie overal in het moderne kantoor aanwezig is. De plaats waar medewerkers met documenten en systemen werken, is de zwakste schakel in de bedrijfsbeveiliging. Met het internet verbonden kantoorapparatuur, zoals printers zijn, tenzij goed beheerd, vaak een van de makkelijkste doelwitten in moderne kantoren en worden steeds meer erkend als kritische zwakke plekken in de bedrijfsbeveiliging.

Man sitting in front of laptop looking at smartphone

Slimme IT betekent slimme beveiliging van IoT-apparaten

Slimme IT-afdelingen kijken naar de behoeften van de gebruiker en technische oplossingen die gebruiksgemak combineren met een robuuste beveiliging. Beveiliging moet er niet voor zorgen dat mensen niet meer in staat zijn te kunnen werken, maar hen in plaats daarvan laten werken op de manier waarop ze het beste werken, zonder dat de onderneming risico loopt.

Beveiliging is daarom niet alleen de prioriteit van de CISO of IT-afdeling, het is een prioriteit voor iedereen, van de CEO tot aan stagiaires.

Om slimme beveiliging in te schakelen, hebben organisaties een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle apparaten (inclusief IoT-devices op kantoor) en gebruikers worden geïdentificeerd. De IoT-netwerkbeveiliging moet gebruikmaken van de mogelijkheid om het netwerk te segmenteren in plaats van de IoT op kantoor gewoon op te nemen in het reguliere netwerk. Onlangs werd een casino gehackt via het IoT-aquarium, wat leidde tot financieel verlies voor het bedrijf in kwestie. Slimme netwerksegmentatie had deze aanval voorkomen of minder levensvatbaar gemaakt. Er moet ook aandacht worden besteed om ervoor te zorgen dat de introductie en de uitrol van nieuwe IoT op kantoor de gebruikelijke processen en procedures volgen. Het is vaak te gemakkelijk voor gebruikers om te implementeren zonder aan de beveiliging te denken, wat kan leiden tot situaties zoals in de genoemde voorbeelden.

IoT en mobiel werken brengen vele voordelen op het gebied van productiviteit, het delen van informatie en flexibiliteit met zich mee, maar dit mag echter niet ten koste gaan van de beveiliging.

Lees ons rapport over werkplekbeveiliging om uw IoT-connected kantooromgeving te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.

Gerelateerde oplossingen


Ontdek hoe de oplossingen voor informatiebeveiliging van Canon uw bedrijf kunnen helpen


CONTACT OPNEMEN
Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout