Vervalst product

Nagemaakte Canon-producten zijn moeilijker te herkennen en waarschijnlijk gevaarlijker dan je denkt. Nagemaakte Canon-producten (nepproducten) hebben mogelijk bijna hetzelfde uiterlijk als echte Canon-producten, maar zijn niet echt. Canon-producten die vaak worden nagemaakt, zijn onder andere toner- en inktcartridges, accu's, opladers en camera-accessoires.

Het maken, importeren of verkopen van een nagemaakt product is strafbaar. Canon werkt samen met de politie, douane en organisaties en autoriteiten die vervalsing bestrijden in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) om de handel in namaakproducten aan te pakken.

Hieronder vind je informatie over de risico's van het gebruik van nagemaakte Canon-producten; hoe je deze kunt herkennen en wat je moet doen als je denkt een namaakproduct te hebben aangeschaft.

De gevaren van het gebruik van nagemaakte Canon-producten

Veiligheid

Nagemaakte Canon-producten zijn niet gefabriceerd en getest volgens de strenge kwaliteitsnormen waaraan echte Canon-producten worden onderworpen. Ze kunnen persoonlijk letsel of schade aan producten veroorzaken. Namaakaccu's kunnen bijvoorbeeld overmatige hitte produceren en lekken of ontploffen tijdens het gebruik. Dit kan leiden tot ernstig persoonlijk letsel of onherstelbare schade aan een product.


Kwaliteit

Nagemaakte Canon-inkt- en tonercartridges kunnen lekken, de printkoppen van de printer blokkeren of vage kleuren en vlekken geven. Bij nagemaakte producten ligt de printcapaciteit waarschijnlijk een stuk lager dan bij echte producten. De printcapaciteit van namaakcartridges die Canon heeft getest was 28% tot 69% lager dan die van echte Canon-cartridges.


Milieu

Echte Canon-producten voldoen aan de internationale en Europese wetgeving, waaronder WEEE, RoHS en REACH. Namaakproducten voldoen waarschijnlijk niet aan deze wetten en vormen daarom een groter risico voor het milieu.

Hoe je nagemaakte Canon-producten herkent

Inktcartridges, lasertoners, kopieertoners, camera- en camcorderaccu's van Canon

Op de verpakking van alle echte inktcartridges1, lasertoners, kopieertoners, camera- en camcorderaccu's van Canon bevindt zich een uniek Canon-hologram.


Het hologram heeft het unieke kenmerk dat het van kleur verandert. Het iriserende goud als je er van voren naar kijkt, verandert in iriserend donkergroen als je het horizontaal kantelt. Bij nagemaakte hologrammen verandert de kleur niet of nauwelijks.

Hologram - Top and Bottom

Hoe herkent u imitatieproducten

  • Vervalste hologrammen zijn vaak rommelig weergegeven, zien er beschadigd of vaag uit en de kleuren of afmetingen kloppen niet.
  • Canon-logo's op nagemaakte verpakkingen hebben mogelijk de verkeerde kleur of een afwijkend lettertype of formaat.
  • De verpakking lijkt soms opnieuw te zijn geseald of gebruikt, of het lijkt alsof ermee is geknoeid.
  • De verpakking kan spelfouten bevatten of er is geen gebruikgemaakt van interpunctie.
  • Pas op voor aanbieders die ongebruikelijk lage prijzen hanteren.
  • Wees voorzichtig wanneer u iets koopt via veilingwebsites op internet. Niet alle producten die via deze sites worden verkocht, zijn nagemaakt. Vervalsers maken echter vaak gebruik van veilingsites voor het verkopen van imitatieproducten, omdat dergelijke sites snel en anoniem zijn en een mondiaal bereik hebben. Canon heeft bevestigde meldingen van vervalste Speedlite-producten en batterijen voor digitale camera's en videocamcorders van Canon die via deze sites worden verkocht, dus wees alert bij het gebruik van veilingwebsites.

Wat te doen als je vermoedt dat je een namaakproduct hebt aangeschaft

Als je twijfelt aan de echtheid van een Canon-product dat je hebt aangeschaft, gebruik het dan niet en neem contact op met een officiële Canon-dealer of met Canon via ipr.info@canon-europe.com.

Helaas kan Canon geen nagemaakte Canon-producten vervangen, maar wel bevestigen of een product een Canon-product is of niet en een schriftelijke kennisgeving van de authenticiteit van het product verstrekken.

Om ervoor te zorgen dat je alleen originele Canon-producten koopt, bezoek je de pagina met verkooppunten voor een niet-uitputtende lijst van officiële handelaren van Canon-producten.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in:

Fraudulent store warnings

Waarschuwingen voor frauduleuze webshops

Wees alert wanneer u online op zoek gaat naar producten van Canon. Zorg dat u deze producten via één van de officiële Canon-webshops koopt. Lees verder om te weten hoe u deze kunt herkennen.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Wetten en regelnaleving

Canon houdt zich aan de relevante wetten en regels van de vele landen waarin het bedrijf actief is. Lees verder voor meer informatie over de verklaringen, standpunten en richtlijnen van Canon op het gebied van regelnaleving en wetten.

1 de Europese plastic inkjetverpakking of blister-multipacks bevatten niet altijd het unieke hologram.