Software en apps voor een EOS-, PowerShot- of IXUS-camera

Canon biedt een breed scala aan optionele software en apps, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw EOS-, PowerShot- of IXUS-camera. Op deze pagina vindt u een beschrijving en koppelingen voor het downloaden van de software en de apps.

Sommige oudere producten worden wellicht niet door de huidige software ondersteund. Dat kan betekenen dat niet alle software beschikbaar is wanneer u de ondersteuningspagina van het product bezoekt.

Huidige software

Gebruik onderstaande koppelingen om een beschrijving weer te geven voor de huidige reeks beschikbare Canon-software voor uw EOS-, PowerShot- of IXUS-camera -

Digital Photo Professional

DPP (Digital Photo Professional) is hoogwaardige software voor het verwerken, weergeven en bewerken van RAW-opnamen voor digitale EOS-camera's en PowerShot-modellen met een RAW-functie. Met DPP kunt u eenvoudig standaard en geavanceerde bewerkings- en afdruktaken uitvoeren op RAW-opnamen. Zo zijn de volgende bewerkingsfuncties beschikbaar: beeldrotatie, witbalanscorrectie, aanpassing van het dynamisch bereik, kleuraanpassing en afstemming van tooncurvekenmerken.

DPP ondersteunt sRGB, Adobe RGB, Wide Gamut RGB en CMS (Color Management System) met het ICC-profiel (International Color Consortium).

U kunt de nieuwste versie van DPP of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS- of PowerShot-camerareeks. Vergeet vooral de handige gebruikershandleiding voor DPP niet te downloaden. Selecteer daarvoor op dezelfde pagina het tabblad Manuals (Handleidingen).

Digital Photo Professional is opgenomen in de eerste software-installatie van uw Canon-camera.

EOS Utility

Met EOS Utility kunt u eenvoudig foto's overbrengen vanaf uw EOS-camera naar uw computer. U kunt alle foto's tegelijk overbrengen of afzonderlijke foto's selecteren. Dit hulpprogramma is ook eenvoudig te integreren met Digital Photo Professional en ImageBrowser EX.

Via EOS Utility kunt u de camera ook op afstand bedienen; vanaf uw computer met de meegeleverde interfacekabel (USB), via Wi-Fi (indien van toepassing) of via een afzonderlijke Wireless File Transmitter.

U kunt de nieuwste versie van EOS Utility of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS-camerareeks. De handige gebruikershandleiding voor EOS Utility kan ook worden gedownload.

EOS Utility is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

ImageBrowser EX

Houd er rekening mee dat ImageBrowser EX nu in de plaats komt van ZoomBrowser EX en ImageBrowser.

ImageBrowser EX is een softwareprogramma voor het beheren van foto's die zijn genomen met een Canon-camera. Via een eenvoudige procedure kunt u foto's onder meer downloaden, ordenen, bewerken, afdrukken of als bijlage verzenden.

U kunt een groot aantal functies van Adobe Photoshop uitvoeren, zoals bijsnijden, JPEG- en RAW-afbeeldingen converteren, en contrast en verzadiging aanpassen. U kunt ook persoonlijke fotoalbums maken en afdrukken, of een panorama maken van meerdere foto's met PhotoStitch (ook meegeleverd).

U kunt Map Utility ook openen via ImageBrowser EX, zodat u de locatie kunt aangeven waar u de foto hebt genomen. Dit geldt alleen voor camera's met een GPS-functie.

U kunt de nieuwste versie van ImageBrowser EX of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS-, Powershot- of IXUS-camerareeks. Vergeet vooral de handige gebruikershandleiding voor ImageBrowser EX niet te downloaden. Selecteer daarvoor op dezelfde pagina het tabblad Manuals (Handleidingen).

ImageBrowser EX is standaard op uw Canon-camera geïnstalleerd.

ImageBrowser EX installeert Microsoft Silverlight automatisch van de Microsoft Server. Voor deze installatie is een werkende internetverbinding vereist.

Picture Style Editor

Picture Style Editor is een softwareprogramma waarmee u uw eigen Picture Style-bestanden kunt maken om uw foto's de gewenste look te geven. Deze Picture Styles kunt u vervolgens tijdens de RAW-verwerkingsstap toepassen op uw foto's, of in uw camera laden en toepassen tijdens het opnemen.

U kunt de nieuwste versie van Picture Style Editor downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS-camerareeks. Vergeet vooral de handige gebruikershandleiding voor Picture Style Editor niet te downloaden.

Picture Style Editor is opgenomen in de eerste software-installatie van uw EOS-camera.

PhotoStitch

Met PhotoStitch kunt u meerdere foto's van een groot onderwerp selecteren en eenvoudig samenvoegen tot één panorama-afbeelding. Dit hulpprogramma is vooral handig bij het maken van landschapsfoto's die te groot zijn om met de camera vast te leggen.

U kunt de nieuwste versie van PhotoStitch of een update voor uw huidige versie downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS-, Powershot- of IXUS-camerareeks. PhotoStitch is nu ook beschikbaar als onderdeel van ImageBrowser EX.

PhotoStitch wordt standaard meegeleverd bij de software-installatie voor uw Canon-camera.

EOS Movie Plugin

EOS Movie Plugin kan videomateriaal van geselecteerde hoogwaardige Canon EOS-camera's vastleggen en overbrengen naar het bewerkingspakket Final Cut Pro van Apple
. De plug-in zet EOS-videomateriaal ongeveer twee keer zo snel om in de hoogwaardige codec Apple ProRes 4:2:2 als de standaardconversie van Apple. Daarnaast kunnen gebruikers tijdens het bewerken van de beelden een tijdcode, filmrolnaam en metadata.

U kunt de nieuwste versie van EOS Movie Plugin downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-camerareeks.

Canon RAW Codec

Canon RAW Codec is een plug-insoftware voor Windows waarmee u Canon RAW-afbeeldingsbestanden kunt importeren en weergeven met programma's als Windows Picture en Fax Viewer.

U kunt de nieuwste versie van Canon RAW Codec downloaden door uw product te selecteren op de pagina van de EOS-camerareeks.

Gearchiveerde software

Gebruik de onderstaande koppelingen om beschrijvingen weer te geven voor oude software die Canon inmiddels heeft vervangen -

ZoomBrowser EX en ImageBrowser

ZoomBrowser EX (voorheen beschikbaar voor Windows) en ImageBrowser (voorheen beschikbaar voor Mac) zijn nu samengevoegd in één softwarepakket: ImageBrowser EX.

ZoomBrowser EX en ImageBrowser zijn softwarepakketten waarmee u uw foto's eenvoudig kunt beheren en bewerken. U kunt RAW-afbeeldingen verwerken, panorama-afbeeldingen maken en de camera bedienen vanaf uw pc.

Alle functies van ZoomBrowser EX en ImageBrowser zijn nu beschikbaar in ImageBrowser EX. U kunt dit programma downloaden door uw product te selecteren op de pagina met de EOS-, Powershot- of IXUS-camerareeks.

Apps

Gebruik de onderstaande koppelingen om beschrijvingen weer te geven voor de huidige reeks beschikbare Canon-apps -

Camera Connect

Camera Connect heeft nu zowel de app EOS Remote als de app CameraWindow vervangen.

Als u uw EOS-, PowerShot- of IXUS-camera al eerder verbinding hebt laten maken met de app EOS Remote of CameraWindow, merkt u dat er geen verbinding kan worden gemaakt wanneer u probeert dezelfde camera verbinding te laten maken met de nieuwe app Camera Connect.

U lost dit probleem op door de verbindingsinstellingen voor EOS Remote of CameraWindow te verwijderen die zijn opgeslagen op de camera. Instructies hoe u dit doet: selecteer uw product en bekijk de veelgestelde vraag - Camera kan geen verbinding maken met de app Camera Connect. 

De app Camera Connect is nu compatibel met apparaten met Android 5.0 - Lollipop.

Canon heeft momenteel geen plannen om de app Camera Connect compatibel te maken met Windows-telefoons.

Canon Camera Connect is een gratis toepassing voor smartphones en tablets met Apple iOS of Android, met alle functies die beschikbaar waren in de apps EOS Remote en CameraWindow.

Wanneer u deze via Wi-Fi verbindt met een EOS-, PowerShot- of IXUS-camera, kunt u eenvoudig direct vanaf uw smartphone of tablet foto's maken en deze bekijken.

Hieronder ziet u een lijst met de belangrijkste functies van Camera Connect –

 • De sluiterknop op afstand bedienen, optische zoom, zelfontspanner en flitser op de Wi-Fi-camera
 • Blader door en open afbeeldingen die op uw camera zijn opgeslagen met uw smartphone of tablet
 • Foto's online delen via de dataverbinding van uw smartphone of tablet
 • Foto's die u met een Canon-camera hebt gemaakt op uw smartphone of tablet opslaan 

Ga voor meer informatie naar de Camera Connect-pagina.

EOS Companion

Canon EOS Companion is een gratis toepassing voor smartphones en tablets met Apple iOS of Android en biedt een interactieve gids die u door de camerafuncties leidt en uw fotografiekunsten helpt verbeteren.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken die beschikbaar zijn met EOS Companion -

 • Met een gids voor de knoppen leert u over de bediening van de camera
 • Ontdek de basisprincipes van DSLR-fotografie met instructievideo's
 • Leer tijdens oefeningen stap voor stap hoe je de principes van de fotografie toepast
 • Vind oplossingen voor veelvoorkomende fotografische problemen

De EOS Companion-app is beschikbaar voor de volgende EOS modellen:

EOS 100D
EOS 750D
EOS 760D
EOS 1200D
EOS M3

EOS Remote

De app EOS Remote is vervangen door de app Camera Connect. 

Canon heeft momenteel geen plannen om de app EOS Remote compatibel te maken met Windows-telefoons.

Canon EOS Remote is een gratis toepassing voor smartphones en tablets met Apple iOS of Android. Wanneer u deze via Wi-Fi verbindt met een Canon EOS DSLR-camera, kunt u vanaf uw smartphone of tablet eenvoudig foto's maken en deze direct bekijken.

Hier volgt een lijst van de belangrijkste kenmerken die beschikbaar zijn met EOS Remote -

 • Opname- en belichtingswaarden wijzigen, AF-puntposities selecteren, scherpstelling aanpassen en de sluiter vanaf uw smartphone of tablet activeren
 • Op afstand bladeren door foto's en films, en deze verwijderen en beoordelen
 • Foto's die u met een EOS-camera hebt gemaakt op uw smartphone of tablet opslaan

Ga voor meer informatie naar onze pagina van EOS Remote.

CameraWindow

De app CameraWindow is vervangen door de app Camera Connect. 

Canon heeft momenteel geen plannen om de app CameraWindow compatibel te maken met Windows-telefoons.

Canon CameraWindow is een gratis toepassing voor smartphones en tablets met Apple iOS of Android. Wanneer u deze via Wi-Fi verbindt met een PowerShot- of IXUS-camera, kunt u eenvoudig direct vanaf uw smartphone of tablet foto's maken en deze bekijken.

Hieronder ziet u een lijst met de belangrijkste functies van CameraWindow -

 • De sluiterknop op afstand bedienen, optische zoom, zelfontspanner en flitser op de Wi-Fi-camera
 • Blader door en open afbeeldingen die op je camera zijn opgeslagen met je smartphone of tablet
 • Deel je foto's online via de dataverbinding van je smartphone of tablet