Hoop printen, dromen kleuren

3 min
Kleurrijke geprinte kinderboeken met Arabische tekst op de omslag liggen op een houten tafel.

Er zijn al vele weken verstreken sinds een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter het Hoge Atlasgebergte in Marokko trof, op slechts zeventig kilometer van de stad Marrakesh. De verwoesting is groter dan de meesten van ons zich zelfs maar kunnen voorstellen. De aardbeving was de zwaarste in de geschiedenis van Marokko, krachtig genoeg om hele dorpen te vernietigen, en duizenden mensen te doden en verwonden. En overlevenden zullen voor altijd leven met de herinnering aan hoe de wereld om hen heen tekeer ging, hun huizen verwoest raakten en ze werden beroofd van al hun bezittingen, bestaansmiddelen en veiligheid.

Maar hoe zou dit voor een kind zijn? Kinderen die zo afhankelijk zijn van anderen, met een kleine wereld in de comfortabele veiligheid van hun huis, hun klaslokaal en de armen van hun liefhebbende ouders. Waar is er ruimte om te midden van een dergelijke tragedie en zoveel angst gewoon kind te zijn?

In de haast om de eerste levensbehoeften zoals voedsel, kleding en onderdak te doneren, moeten we vooral niet vergeten dat kinderen behoefte hebben aan leren, spelen en fantasie Deze dingen zijn essentieel voor hun ontwikkeling en geestelijke gezondheid. Het vermogen 'om kind te zijn', ondanks intense verstoring en chaos, is misschien gewoon wat nodig is om de littekens te laten genezen.

Een groep van vier kinderen, van bovenaf gefotografeerd, zit rond een tafel en pakt boeken in tassen.

Medewerkers van Canon brachten hun kinderen mee naar kantoor om te helpen met de donatieactie en de kinderen lazen de boeken enthousiast.

Een man en een vrouw zitten aan een tafel, omringd door knutselspullen.

Er werd snel een productielijn samengesteld en iedereen was betrokken bij het samenstellen van de knutselpakketten voor de kinderen van Marokko.

Het is echter niet eenvoudig om deze middelen na een natuurramp bij kinderen te krijgen. In samenwerking met Association Moltaka B'ladi pour la Citoyenneté heeft Canon Middle East echter collega's en hun families gemobiliseerd om samen pakketten met geprinte boekjes, potloden, pennen en meer te maken voor levering aan honderden kinderen in de zwaarst getroffen gebieden van Marokko.

De geprinte boekjes zijn ontworpen om hen op te beuren. Ze bevatten een personage met de naam Amal, wat 'hoop' betekent, die hen door een reeks zinvolle activiteiten leidt:


Kleurplaten

Kleuren wordt algemeen gezien als een meditatieve en mindful activiteit en kan kinderen helpen om tijdelijk te ontsnappen aan stress en zorgen, maar het kan ook een uitlaatklep zijn voor creatieve expressie en een gevoel van voldoening geven.


Creative Park Knutselen met papier

Knutselen kan echt een sociale activiteit zijn. Doordat het kinderen de mogelijkheid biedt om zich samen ergens op te richten en problemen op te lossen is het een waardevolle manier om hun zelfvertrouwen te vergroten en hun mentale welzijn te ondersteunen.


Hakawaty Hoopgevende verhalen

In de Arabische wereld is de 'Hakawati' een soort verhalenverteller, die jonge en oude luisteraars betovert en enorme menigten aan zich bindt. In de geest van deze traditie deelt Amal een selectie verhalen die speciaal zijn gemaakt om deze jonge lezers te inspireren en te stimuleren.

Er werden grote hoeveelheden knutselspullen gedoneerd door de Canon-collega's voor bij de boeken, die razendsnel werden geprint met behulp van Canon-technologie en direct werden afgeleverd bij het vrijwilligersteam. Velen namen hun eigen kinderen mee naar kantoor om deze pakketten te maken voor jongeren die zoveel hebben verloren. Hierdoor was het ook een dag vol saamhorigheid, leren en reflectie.

In de nasleep van zo'n hartverscheurende en catastrofale ramp, laat het deel uitmaken van deze collectieve inspanningen over de hele wereld liefde, medeleven en eenheid zien. Dit herinnert ons eraan dat het in tijden van grote tegenspoed mogelijk, en zelfs noodzakelijk, is om een glimp van hoop te bieden en kinderen een kans te geven om te spelen.

Verwant