Informatie over besturingssysteem

Canon begrijpt dat klanten vaak besluiten bestaande besturingssystemen en technologieën die mogelijk ondersteuning bieden voor eerder aangeschafte Canon-producten te upgraden.

Voordat ze dit doen, raadt Canon deze klanten echter altijd aan te controleren of hun Canon-product nog wel kan worden gebruikt met het besturingssysteem als de upgrade eenmaal is uitgevoerd.

Meestal heeft Canon bij de introductie van elk nieuw besturingssysteem al bepaald welke producten precies zullen worden ondersteund. Deze informatie is dan te vinden op de Canon-supportpagina.

Canon neemt dergelijke beslissingen in de wetenschap dat de productie van stuurprogramma´s en softwareondersteuning directe kosten met zich meebrengt. Canon respecteert dus zeker de vrijheid die haar klanten hebben om te besluiten een upgrade van technologieën uit te voeren, maar kan niet garanderen dat oudere Canon-producten ook in de toekomst zullen worden ondersteund door het nieuwe besturingssysteem.

Let op: Canon raadt u aan de compatibiliteit van uw product te controleren voordat u uw besturingssysteem upgradet.

Mac OS X-compatibiliteit

Selecteer je product en gebruik de filters om je selectie aan te passen om de compatibiliteit van je product met je Mac OS X-besturingssysteem te bekijken. Als uw product wordt ondersteund, kunt u het stuurprogramma downloaden en installeren. Je kunt ook andere beschikbare content bekijken, zoals software, gebruikershandleidingen, firmware en veelgestelde vragen.

Controleer mijn Mac OS X-compatibiliteit >

Windows-compatibiliteit

Selecteer je product en gebruik de filters om je selectie aan te passen om de compatibiliteit van je product met je Windows-besturingssysteem te bekijken. Als uw product wordt ondersteund, kunt u het stuurprogramma downloaden en installeren. Je kunt ook andere beschikbare content bekijken, zoals software, gebruikershandleidingen, firmware en veelgestelde vragen.

Controleer mijn Windows-compatibiliteit >

Aankondigingen

Aankondiging over Windows 10-apparaten met Snapdragon

Een aantal Canon-producten dat Windows 10 ondersteunt, ondersteunt geen Windows 10-apparaten met Snapdragon.

Om te controleren of uw systeem Snapdragon gebruikt, zoekt u onder 'Systeem' naar '64-bits besturingssysteem, ARM-processor' of '32-bits besturingssysteem, ARM-processor'. Als dit wordt weergegeven, betekent het dat Snapdragon is geïnstalleerd. U kunt dit menu openen door 'Configuratiescherm' > 'Alle Configuratiescherm-onderdelen' > 'Systeem' te selecteren.

Win10 Screenshot.jpg

De producten die niet compatibel zijn, worden hieronder vermeld -

Betrokken producten

PIXMA-producten

De volgende PIXMA-producten zijn niet compatibel met Windows 10 Snapdragon.

PIXMA
PIXMA iP3640PIXMA iP3650PIXMA PRO-1000PIXMA G1400
PIXMA G1500PIXMA G1410PIXMA MX7600PIXMA G2400
PIXMA G2500PIXMA G2410PIXMA TS3140PIXMA TS3150
PIXMA TS3151PIXMA E3140PIXMA TS5140PIXMA TS5150
PIXMA TS5151PIXMA TS6140PIXMA TS6150PIXMA TS6151
PIXMA TS8140PIXMA TS8150PIXMA TS8151PIXMA TS8152
PIXMA TS9140PIXMA TS9150PIXMA TS9155PIXMA TR7540
PIXMA TR7550PIXMA TR8540PIXMA TR8550

CanoScan-producten

Alle CanoScan-producten zijn niet compatibel met Windows 10 Snapdragon.

CanoScan-producten
LiDE120LiDE220

imagePROGRAF-producten (grootformaatprinters)

Alle imagePROGRAF-producten (grootformaat printers) zijn niet compatibel met Windows 10 Snapdragon.

Informatie over Windows 10 S

Windows 10 S is een versie van Windows 10 die de nadruk legt op veiligheid. Op apparaten die gebruikmaken van Windows 10 S kunnen alleen toepassingen uit de Windows Store worden geïnstalleerd.

De meeste Canon-producten die compatibel zijn met Windows 10 hebben een standaardstuurprogramma dat al is geïnstalleerd in Windows 10 S, maar er is een aantal producten dat deze optie niet heeft en daardoor niet compatibel is met Windows 10 S. Voor gedetailleerdere informatie over Windows 10 S gaat u naar de Microsoft Windows 10 S-pagina

De producten die niet compatibel zijn met Windows 10 S worden hieronder vermeld:

Betrokken producten

PIXMA-producten

De volgende PIXMA-producten zijn niet compatibel met Windows 10 S:

PIXMA
PIXMA G1400PIXMA G1500PIXMA G2400PIXMA G2500
PIXMA iP1100PIXMA iP1180PIXMA iP3600PIXMA iX4000
PIXMA iX5000PIXMA MX7600PIXMA PRO-1000

i-SENSYS-producten

De volgende i-SENSYS-producten zijn niet compatibel met Windows 10 S:

i-SENSYS LBP-serie
i-SENSYS LBP151dwi-SENSYS LBP251dwi-SENSYS LBP252dwi-SENSYS LBP253x
i-SENSYS LBP6030i-SENSYS LBP6030Bi-SENSYS LBP6030wi-SENSYS LBP6230dw
i-SENSYS LBP7100Cni-SENSYS LBP7110Cw

i-SENSYS MF-serie
i-SENSYS MF211i-SENSYS MF212wi-SENSYS MF226dni-SENSYS MF229dw
i-SENSYS MF231i-SENSYS MF232wi-SENSYS MF237wi-SENSYS MF244dw
i-SENSYS MF247dwi-SENSYS MF249dwi-SENSYS MF411dw

i-SENSYS MF416dw

i-SENSYS MF418xi-SENSYS MF512xi-SENSYS MF515x

i-SENSYS MF623Cn

i-SENSYS MF628Cwi-SENSYS MF724Cdwi-SENSYS MF728Cdwi-SENSYS MF729Cx
i-SENSYS MF3010i-SENSYS MF8230Cni-SENSYS MF8280Cwi-SENSYS MF8540Cdn
i-SENSYS MF8550Cdni-SENSYS MF8580Cdn

i-SENSYS FAX
i-SENSYS FAX-L100i-SENSYS FAX-L150i-SENSYS FAX-L170i-SENSYS FAX-L250

imageRUNNER-producten

De volgende imageRUNNER-producten zijn niet compatibel met Windows 10 S:

imageRUNNER
imageRUNNER 1435imageRUNNER 1435iimageRUNNER 1435iFimageRUNNER 1435P
imageRUNNER 2204imageRUNNER 2204FimageRUNNER 2204NimageRUNNER C1225
imageRUNNER C1225iFimageRUNNER C1325iFimageRUNNER C1335iFimageRUNNER C1335iFC

imagePROGRAF-producten (grootformaatprinters)

Alle imagePROGRAF-producten (grootformaatprinters) zijn niet compatibel met Windows 10 S.

Compatibiliteit met Linux

PIXMA-printers en -All-in-Ones, scanners, i-SENSYS-laserprinters en -All-in-Ones, laserfaxapparaten en Personal Copiers

Canon biedt op dit moment alleen ondersteuning voor PIXMA-producten en het Linux-besturingssysteem in de vorm van standaardstuurprogramma's in een beperkt aantal talen.

Deze standaardstuurprogramma's bieden mogelijk niet alle functies voor alle printer- en All-in-One-producten, maar ze omvatten wel standaardafdruk- en scantaken.

Linux-stuurprogramma's zijn niet opgenomen op de installatie-CD-ROM van Canon, maar zijn beschikbaar via de supportsectie van Canon. Selecteer uw product en filter de resultaten op basis van taal en besturingssysteem.

Canon biedt geen specifieke ondersteuning achteraf bij problemen met betrekking tot Linux, buiten het verstrekken van de oorspronkelijke stuurprogramma's.

Controleer mijn Linux-compatibiliteit >