Welke printerdriver moet ik installeren?

In de meeste kantooromgevingen zijn er drie printerstuurprogramma's die het meeste worden gebruikt: PCL, PostScript en UFR II. Canon geeft u hier meer uitleg over de verschillen tussen de drie programma's, zodat u beter een beslissing kunt nemen over welk stuurprogramma het beste aansluit bij uw behoeften.
Product security
 • Printer Control Language, oftewel PCL, is de taal van het printerstuurprogramma. Deze taal is afhankelijk van het apparaat. Dit betekent dat een deel van de afgedrukte gegevens, zoals lettertypen of afbeeldingen, wordt gemaakt door de printer in plaats van door de computer. Hierdoor kan de computer de printopdracht snel verwerken, maar dit betekent ook dat de uitvoer kan variëren tussen apparaten, aangezien zij de taken anders kunnen uitvoeren.


  PCL-stuurprogramma's worden doorgaans ondersteund door vele verschillende besturingssystemen, waardoor een printer kan werken in veel verschillende omgevingen. PCL wordt echter niet ondersteund door Mac-apparaten.


  De generieke Plus PCL-stuurprogramma's zijn gemaakt om verschillende Canon-apparaten te ondersteunen. U kunt zo hetzelfde stuurprogramma gebruiken voor alle ondersteunde printermodellen door de instellingen voor de printpoort en het apparaatconfiguratieprofiel te wijzigen.

 • PostScript, oftewel PS, is een printerstuurprogramma dat wordt gebruikt in Mac-omgevingen en is ontworpen om een hoogwaardige kleurenuitvoer te leveren. Dit wordt bereikt door de RGB-waarden (rood-groen-blauw) van een computer efficiënt te vertalen in de CMYK-waarden (cyaan-magenta-geel-zwart) die door uw apparaat worden gebruikt.


  In tegenstelling tot PCL is PostScript een apparaatonafhankelijke printertaal. Dit betekent dat alle afdrukgegevens eerst worden verwerkt op de computer voordat de afdrukopdracht naar de printer wordt verzonden. Over het algemeen zijn de afdrukopdrachten niet zo efficiënt als met een PCL-stuurprogramma, maar de uitvoer van printer naar printer is consistenter, omdat de manier waarop gegevens worden verwerkt niet varieert.


  PostScript-stuurprogramma's hebben een bijbehorend PPD-bestand (PostScript Printer Description (PostScript-printerbeschrijving)), dat informatie bevat over de mogelijkheden en beperkingen van uw apparaat.


  Net als bij de PCL-stuurprogramma's heeft Canon de Generic Plus PS3-stuurprogramma's ontwikkeld om met verschillende Canon-apparaten te kunnen werken. Zo kunnen alle ondersteunde modellen met hetzelfde stuurprogramma worden gebruikt.

 • Ultra Fast Rendering, oftewel UFR II, is een taal van het Canon-printerstuurprogramma waarmee afdrukopdrachten snel worden verwerkt door de afdrukgegevens te comprimeren voordat ze naar het apparaat worden verzonden. De gegevensverwerkingstaken worden verdeeld tussen de computer en het afdrukapparaat, zodat u sneller kunt afdrukken.


  Dankzij de snelle verwerking met behulp van UFR II-printerstuurprogramma's is UFR II ideaal voor het afdrukken van bestanden en documenten op kantoor. UFR II biedt echter niet dezelfde hoogwaardige kleurenuitvoer als een PostScript-printerstuurprogramma.


  Net als PCL en PS zijn de generieke Plus UFR II-stuurprogramma's gemaakt om verschillende Canon-apparaten te ondersteunen. U kunt zo hetzelfde stuurprogramma gebruiken voor alle ondersteunde printermodellen door de instellingen voor de printpoort en het apparaatconfiguratieprofiel te wijzigen.

Dit is wellicht ook iets voor jou...

Onderzoek