Creative playground

“Er is een slag te maken met print in de meubel- en interieurindustrie”. Peter van Ede benadrukt niet meer vanuit het platte vlak te denken, maar veel meer in ruimtelijkheid. Dankzij de Arizona printer waarover hij beschikt, denkt Peter meer driedimensionaal. De samenwerking die hij met Canon heeft krijgt een vervolg met Creative playground. Hier bundelen Canon en de ontwerper hun krachten door aan onder andere kunstenaars en studenten van kunstacademies en designopleidingen zichtbaar te maken welke mogelijkheden de Arizona biedt. Peter van Ede ziet zijn atelier als een soort van ‘playground’ en experimenteert hier met materialen om nieuwe toepassingen te ontwikkelen.
In zijn ontdekkingstocht zullen wij Peter blijven volgen en de resultaten hiervan via deze website met u delen. Klik op onderstaande link om het interview van Nadine van Eeuwijk, Customer Marketeer van Canon Nederland, met Peter van Ede te bekijken. 

Klik hier voor het interview met Peter van Ede >

Creative playground
 

Peter van Ede

Beeldend kunstenaar Peter van Ede werd in 1955 geboren en ging op zijn 32ste naar de Kunstacademie. Nu woont hij samen met zijn vrouw, sint Bernhard en kippen in het mooie groene Lienden in de Betuwe, waar hij zich fulltime bezighoudt met het vervaardigen van kleurrijke en grote (kunst)projecten.

“De technologische ontwikkeling heeft mij als beeldend kunstenaar een enorme verrijking gegeven. Het is nu mogelijk om als kunstenaar in diversen oplagen de meest fantastische producten te maken wat vooraf niet mogelijk was door de beperkingen. Er is een duidelijke, groeiende behoefte aan personaliseren van goederen. Steeds meer fabrikanten geven consumenten de mogelijkheid om te personaliseren.”

Peter-van-Ede
 

Samenwerking

Canon Nederland N.V. en commercieel kunstenaar Peter van Ede bundelen hun krachten

Peter van Ede werkt op zijn Creative playground met een Arizona. Deze grootformaat flatbed printer is uitermate geschikt voor startende bedrijven en/of bedrijven die zich richten op het maken van unieke producten in kleine oplagen. De printer biedt toegang tot de wereld van, hoogwaardige mogelijkheden van UV-flatbedprinten. Gebruikers kunnen kiezen voor de standaard geïnstalleerde witte inkt optie of de roll media optie kan toegevoegd worden voor extra flexibiliteit en nog meer mogelijkheden bij het produceren van winkeldisplays, beeldmateriaal voor tentoonstellingen of musea, posters, banners, backlit graphics, en nagenoeg elke andere toepassing die men maar kan bedenken.

Meer weten?

Canon Nederland
 

Creative playground in de praktijk

Peter van Ede benadrukt niet meer vanuit het platte vlak te denken, maar veel meer in ruimtelijkheid. Dankzij de Océ Arizona printer waarover hij beschikt, denkt Peter meer driedimensionaal. Peter van Ede ziet zijn atelier als een soort van ‘playground’ en experimenteert hier met materialen om nieuwe toepassingen te ontwikkelen. 

Samenwerking met creatief studenten

Peter van Ede en studenten van kunstacademies en designopleidingen maken zichtbaar welke mogelijkheden de Arizona biedt. Download de brochure en laat u inspireren door enkele praktijkvoorbeelden.

Download de brochure

CNL190303_A4_Creative Playground_V2_Digitaal
 

Contact

Wij staan voor u klaar

Bent u geïnspireerd geraakt? We bespreken graag met u de eindeloze mogelijkheden van de oplossingen die Canon u te bieden heeft.